Julmustkyckling!!!
Superlätt att göra och alla som gillar asiatisk mat, älskar den.
Mild för de som vill och ställ en burk sambal olek eller tabasco på bordet för dem som vill ha hetta.
500 g kycklingfiléer
2 dl vispgrädde
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
Tag fram allt du behöver. Förbered så du snabbt kan hälla på must och grädde tex öppna och mät upp.
Dela filéerna som du vill, strimlor eller bitar.
Värm i lite smör eller olja i en stekpanna, lägg på en bit kyckling och se om pannan är varm, annars lyft upp biten och vänta ett litet tag. När pannan är så varm att kycklingen steks när den läggs på, så steker du kycklingen några minuter på lite högre värme.
Inte för länge och det får inte vara så varmt att det bränns.
Häll över musten försiktigt, på med grädden, i med kryddorna. Koka på låg temp. 10 minuter.
Vi gillar sås, så vi använder en hel 33 cl julmust och tar 3 dl grädde och 1,5 av allt annat (1,5 buljong, 1,5 tsk osv).
Ris passar bäst till, eller något matgryn som couscous, matvete eller bulgur.