• Nikoli­nas
    Äldre 13 Nov 21:45
    4327 visningar
    55 svar
    55
    4327

    Mamma gör fel.

    Jag är en tjej som är 15 år. Min mamma och jag bor tillsammans i en liten lägenhet som bara har ett sovrum. Sovrummet är ganska stort och i köket har vi satt en säng i hörnet, som tidigare var min säng när vi bodde i en lite större lägenhet. Ingen av oss sover i köket i sängen, vi båda delar på dubbelsängen i sovrummet (vilket jag tycker är sjukt). Vi delar alltså rum! Jag har pratat om detta med min mamma sen dagen vi flyttade hit, att jag inte vill dela rum med henne, att jag måste ha rummet och att hon får sova i köket i sängen. Men nej, hon vägrar det. Hon svarar inte när jag säger till henne att jag faktiskt behöver rummet, hon ignorerar det och skiter i det totalt. Jag har fått sova i köket några få gånger bara för att jag inte velat sova med henne, men det håller inte. Jag behöver rummet! Jag tänker inte dela rum med min förälder. Min mamma tänker uppenbarligen inte ge rummet till mig utan tänker på sig själv. Hon skiter fullständigt i att hennes dotter behöver ett eget space, alltså. Ska man inte offra sig som förälder?

    Jag har en väldigt bra relation till min mammas pojkvän och har tagit upp detta med honom. Han har sagt till henne att han tycker att hon ska ge rummet till mig och att hon sover i sängen som är i köket. Men hon verkar inte lyssna på honom heller. Hon visar tydligt att hon ska ha rummet och sova i dubbelsängen, och med det sagt så ger hon mig då två val: antingen delar jag rum med henne eller så sover jag i köket. I hörnet. Jag tycker att detta är sjukt och varje gång jag tar upp det med henne så blir hon sur och börjar skrika osv. Jag är riktigt less på detta och vill verkligen inte bo med henne nåt mer. Vi fungerar inte alls ihop och jag har föreslagit att jag ska få en egen lägenhet, men vet ej hur det kommer att bli med det.

    Men i alla fall, vad tycker ni om det här? Och om ni är på min sida: har ni något tips på vad jag kan göra för att få hennes uppmärksamhet? HUR kan jag få henne och förstå att hon som förälder faktiskt får ge rummet till mig? Jag är jätteirriterad och ledsen över det här. Såhär har jag haft det sen vi flyttade in hit, alltså i cirka 2 år nu!

    PS: Hennes pojkvän sover aldrig här och är nästan aldrig här, så det handlar verkligen inte om att hon vill ha ett eget rum för att kunna ha han här.

  • Svar på tråden Mamma gör fel.
  • Äldre 13 Nov 22:00
    #1

    Varför bor ni så trångt? Är det frivilligt?

  • Äldre 13 Nov 22:04
    #2

    Var är din pappa då?

  • Anonym (?)
    Äldre 13 Nov 22:07
    #3

    Bor ni i en etta? Annars kan hon väl sova i vardagsrummet.

  • Bella1­000
    Äldre 13 Nov 22:08
    #4

    Kan du inte bo hos din pappa ibland också? Låter osunt att bo så litet och ja, din mamma borde låta dig få sova i rummet. Hon verkar ju dock väldigt bestämd på att inte låta dig göra det så därför kanske du borde överväga att bo hos din pappa om det är möjligt!

  • Anonym (nadja­)
    Äldre 13 Nov 22:11
    #5
    +1

    Din mamma har det väl lite svårt just nu, du har inte funderat på att försöka stötta henne istället? Tror det är bättre 'än att gnälla över att du inte har ett eget rum. Tro mig du kommer skämmas som fan över de här känslorna om 5 år.

  • Äldre 13 Nov 22:27
    #6

    Förstår att du vill ha ett eget krypin i din ålder. Jag hade absolut gett rummet till mitt barn och jag hade antingen sovit i köket eller allra helst i vardagsrummet! Har ni vardagsrum ...? Det borde ju vara skönast för er båda att få vara lite privata.

  • Äldre 13 Nov 22:30
    #7

    Vem betalar hyran?

  • Anonym (*)
    Äldre 13 Nov 22:34
    #8
    FranciskaBenoir skrev 2015-11-13 22:30:13 följande:

    Vem betalar hyran?


    Vem skaffade barn?
  • Äldre 13 Nov 22:37
    #9

    Är det du som betalar hyra och räkningar? Om inte varför i helvete ska du ha det enda rummet som finns? Och vem ska skaffa en lägenhet till dig menar du? Vem ska betala den? Du låter väldigt bortskämd!

  • Nikoli­nas
    Äldre 13 Nov 22:40
    #10
    Girhael skrev 2015-11-13 22:00:50 följande:

    Varför bor ni så trångt? Är det frivilligt?


    Det är en stor bostadsbrist här och det var min mamma som fick erbjudandet att hyra denna lägenhet när vi var tvungna att flytta från den andra, så då tog hon den.
Svar på tråden Mamma gör fel.