• Fredsplikt

    Dags att försöka göra någonting!

    Nu hör vi regeringen urskulda sig för att de varit "naiva" och försöka skylla på EU när man skapat en situation man inte klarar av genom att föra strutspolitik.

    Men, det är dags att GÖRA någonting, så att inte landet går sönder.

    Arbete är den bästa modellen för integration, om du tvingas arbeta sida vid sida med någon MÅSTE du till slut bli "vän" med denne, annars klarar du inte av era gemensamma arbetsuppgifter.

    Det har diskuterats att Sveriges försvar har blivit så svagt och urvattnat så att man överväger att återinföra Värnplikten igen. Bra där, det finns ingen bättre och billigare och snabbare lösning.

    På samma sätt bör vi skapa en Fredsplikt, där ALLA de som befinner sig i landet kan bli inkallade i ett år eller två, och får då utföra de arbeten som samhället behöver. Framför allt, så skall alla de som INTE har arbeten sysselsättas här.

    Arbete är ju något som alla invandrare förvägrats i Sverige, då fackföreningarna lagt sitt veto, och (S) aldrig vågat ifrågasätta. Ergo: Ghetton med extremt låg försörjningsgrad.

    Ytterligare en åtgärd är att på *allvar* försöka göra något åt bostadsbristen, och därför bör vi utbilda några 10-tusen byggnadsarbetare som kan fixa det problemet inom en fem-års-period. Rekryteringsbas: Unga ensamkommande män m.fl.

    Dessa åtgärder kommer att "tvinga" ur-svenskar och invandrare att börja en dialog som i bästa fall kan resultera i någon sorts integration.

    Frågan är om politikerna vill ha ett integrerat folk eller hellre föredrar segregation och därmed automatiska klass-skillnader och samhällshat.

  • Svar på tråden Dags att försöka göra någonting!
  • ninasord

    Utbilda flyktingarna på deras språk och sätt dom i arbete med värdig lön.


    I'm not your driver
  • Fredsplikt

    Det är ju det jag föreslår. Det finns inte ett överskott på lönearbete mot normal lön, då hade arbetslösheten legat på hälsosamma 3% av befolkningen, som det blir när det finns arbeten, och folk byter till det de vill göra, eller gör avbrott för barn, studier eller annat.

    Så, ditt förslag till förenklad lösning FINNS INTE!

  • Tow2Mater
    Fredsplikt skrev 2015-11-25 14:54:54 följande:

    På samma sätt bör vi skapa en Fredsplikt, där ALLA de som befinner sig i landet kan bli inkallade i ett år eller två, och får då utföra de arbeten som samhället behöver. Framför allt, så skall alla de som INTE har arbeten sysselsättas här.


    Kallas /kallades ju FAS3. Hur tycker du det funkade?
  • Rataxes

    Det du förespråkar praktiseras i liknande form i Eritrea. (Tvångsarbete i form av värnplikt). Du kanske tycker att det är ett bra sätt att få unga svenskar att göra som eritreanerna, fly landet?


    Nej, jag är liberal ingen jävla SD-are.
  • fredp

    Nja, liknelsen med Eritrea kan jag nog inte kommentera. Oavsett vad olika partier sagt håller vi nu på att få en STOR KRIS, och man kan lösa denna på flera sätt.

    1) släng ut alla som inte är svenskar.

    2)Finansiera 500.000 flyktingar från 5 miljoner människors löner.

    3)Organisera succesivt om samhället så att det fortsätter fungera.

    För att undvika social nedrustning, och minska = inte öka segregationen tillämpa samma regler för ALLA som befinner sig i landet, dvs OM vi skall arbeta och betala skatt så skall alla göra det, och alla ansträngningar skall syfta dit.

    Integrera de som anser sig vilja vara kvar i Sverige och som vi tycker skall få vara kvar i Sverige genom att faktiskt ARBETA och UMGÅS med dem, snarare än att förvisa dem till våra miljon-ghetton på bidrag.  (under fackets applåder)

    Flyktingar och asylsökande har nog precis som du och jag en stolthet ( i huvudsak)

    De senaste 30 årens flykting och immigrationspolitik stinker, politikerna borde skämmas för sina populistiska beslut och all kritik har varit förbjuden.

    Människor från andra länder och kulturer är oftast ganska lika oss, har samma problem i sin vardag och kan bli våra vänner på samma sätt som de som alltid bott runt om oss.

    Man kan diskutera hur vi vill att vårt samhälle skall utvecklas. Men det är rimligt att de som väl HAR kommit hit skall vi anstränga oss för att behandla LIKA, dvs. inte som några stackars invandrar-offer, och inte som sämre. Lika villkor!!

    Och i ett krisläge måste man kanske anstränga sig att FIXA problemen, och inte bara leka struts.

Svar på tråden Dags att försöka göra någonting!