• Annasvensson32

    Sydkorea begränsar mottagningen av syrier till 200 stycken!!

    Sydkorea har beslutat att dra sitt strå till den syriska migrantstacken ? sammanlagt 200 syrier har landet tagit beslut om att släppa in.

    Precis som Sverige har Sydkorea en åldrande befolkning. Trots det ser inte Sydkorea syriska migranter som lösningen på demografiproblemet eller upprätthållandet av välfärden. Sydkorea har därför beslutat att endast ta emot 200 syrier, dessutom på temporära uppehållstillstånd samtidigt som de ska genomgå rigorösa säkerhetskontroller.

    Sydkorea släpper alltså in samma antal syriska migrant under 2015 som Sverige tar emot på några timmar. Som perspektiv ska det nämnas att Sydkorea har en befolkning på 50 miljoner till skillnad från Sveriges 9,5 miljoner invånare.

    Andra asiatiska länder som Japan, Singapore och Kina har tidigare beslutat att inte ta emot några syrier alls eftersom dessa länder anser att de måste prioritera den egna befolkningen.

    Dessa icke-muslimska länder är sannolikt inte heller speciellt pigga på att islam ska slå rot och växa sig starkare eftersom de säkert redan vet att islam skapar en massa olösliga problem och konflikter. Dessutom sneglar troligen dessa länder på utvecklingen i Europa med Paris och Bryssel i färskt minne och ser invandring av arabiska muslimer som ett direkt hot mot den nationella säkerheten.

    Motståndet mot mottagning av syriska migranter bland kineserna är dessutom överväldigande stort eftersom kineserna anser att landet inte har något att göra med kaoset och krigen i Mellanöstern, och att syrierna därmed inte är Kinas ansvar.

    www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2015/11/116_191299.html

Svar på tråden Sydkorea begränsar mottagningen av syrier till 200 stycken!!