• Anonym (TS)
    Äldre 1 Dec 21:09
    14242 visningar
    113 svar
    113
    14242

    Varför slutade ni festa?

    LÄS HELA TRÅDSTARTEN INNAN DU KOMMENTERAR, så det inte blir några missförstånd. Tack.

    Varför slutar många festa när de blir äldre?? En nyfiken fråga bara. Själv är jag snart 32 år och älskar att festa! Och nej, då menar jag inte supa skallen i bitar. Jag menar sitta hemma hos en vän och dricka vin och snacka, eller ha hem en massa vänner och umgås och blanda drinkar. Sen dra ut på nåt ställe med härlig musik och dansa järnet. Jag älskar hits från 80- och 90-talet!

    Jag har ibland fått läsa och höra att det är dåligt att festa. Hur kan det vara dåligt att umgås, vara social, träffa nya vänner, dansa av sig flera 100 kalorier, skratta och ha roligt, klä upp sig etc? Jag anser istället att det är ganska dåligt för kroppen att sitta i soffan varje fredag och lördag och äta chips...

    Så, varför slutade just du att festa? Vad är din inställning till att festa idag, och vad tycker du om de som är ute ofta? Och hur mycket är "ofta"?

  • Svar på tråden Varför slutade ni festa?
  • Anonym (M)
    Äldre 1 Dec 21:19
    #1

    Jag umgås gärna med vänner över några glas vin eller en drink. Men jag gillade aldrig att gå ut på klubbar. Man kan inte prata med sina vänner, folket ute är fulla och odrägliga, musiken är för hög och det luktar illa. Sen tål jag alkohol sämre ju äldre jag blir och det är inte värt att gå ut och sen må pyton dagen efter. Och att gå på klubbar utan alkohol ör omöjligt, man kan inte vara nykter och stå ut med alla fulla odrägliga människor....

  • Äldre 1 Dec 21:19
    #2

    För att jag fick barn. Sjukt jobbigt att va bakis med småbarn. Trött är man jämt oxå... Min man är ingen partysnubbe heller och jag vill ju umgås med honom liksom. Älskar annars vild fest och jag har levt som en rockstjärna utan morgondag tills jag blev 30 ungefär :)

  • Anonym (Carol­ina)
    Äldre 1 Dec 21:21
    #3

    Privata fester kan vara kul, och mysiga pubar!  

    Men jag får definitivt inte ut något av att stå på ett ställe knökfullt med en massa svettiga främlingar och med musik så hög att man måste skrika till varandra.   Hade jag älskat att dansa så hade det varit annorlunda kanske, men det gör jag inte.    Nattklubbar är så sjukt tråkiga.

    Jag har inga åsikter om de som är ute och festar ofta, det är upp till var och en. 

  • Äldre 1 Dec 21:22
    #4

    Jag konstaterade att jag inte tålde alkohol. Det behövdes inte mycket alls för att jag skulle bli helt packad och bete mig hur dumt som helst. Att nykter vara ute och försöka roa sig med en massa fyllon var heller inget alternativ.

  • Äldre 1 Dec 21:41
    #5

    Andra intressen, familj, träning och hus. Det finns inte tid för fest och bakfylla, sen är det bortkastat att träna och festa.

    Klart jag kan gå ut en kväll då och då men det händer inte ofta. "Unga" 30+ are som festar mycket anser jag oftast vara rätt tragiska, man bör ha kommit längre vid det laget i livet. Då menar jag de som festar med mycket alkohol, l inte bara ute och dansar.


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Äldre 1 Dec 22:03
    #6

    För att alla jag festade med bara försvann ur mitt liv.....

  • Äldre 1 Dec 22:04
    #7

    Tycker det är astråkigt att festa. Alla är bara för fulla, hatar att dansa, man kan inte prata med folk på klubbar för volymen är för hög. Att sitta hemma hos någon, prata och ta ett glas vin är trevligt men det kallar jag inte att festa.

  • alice8­5
    Äldre 1 Dec 22:11
    #8

    Jag är 30 och älskar fortfarande att festa, även om det blivit mindre vrålsupande och nattklubb. Men fortfarande blir det middagar med efterföljande hemmafester ofta, och går ut varje helg och tar några öl med vänner. Inga barn dock, det är väl nåt som drar ner på festfrekvensen.

  • Anonym (EDM-t­jejen 30 bast)
    Äldre 1 Dec 22:42
    #9

    Jag har väl i princip slutat att festa... Det är bara utländska sliskiga män ute, man vågar knappt gå hem efter en utekväll eftersom det händer så mycket skit här varje helg. Även på klubbarna. Sedan är inte utbudet så stort, klubblivet suger idag jämfört med för 5-10 år sedan. De spelar gamla låtar och ska man till ett vitt ställe så är det typ schlager som gäller och det är inte alls min grej. Jag har alltid gått ut för att dansa främst. Sedan är det svindyrt, eftersom jag inte känner att jag får valuta för pengarna. Många klubbar har blaskiga drinkar här i stan. Så numera sprara jag mina festarpengar och åker på elektroniska musikfestivaler 5-6 ggr per år istället. Där möter jag likasinnade, alla dansar och har skitkul till jättebra musik. Då festar jag gärnet, uppklädd till tänderna och det är verkligen livet. Men här i Sverige? Nej tack..

  • Äldre 1 Dec 22:50
    #10

    Det blev tråkigt att gå ut och festa. Jag testar någon gång per år att gå ut, men blir snabbt uttråkad varje gång.

    Jag fick andra intressen. Det är trevligare att gå ut på god middag, dricka något gott till maten och efter maten och prata. Sen komma i säng i vettig tid vilket för mig är innan midnatt. De flesta uteställen öppnar sent (midnatt) och man kommer inte i säng förrän framåt morgonen. Det är trångt och högljutt ute så man kan inte prata med sina vänner. Då och då blir det bråk. Om inte vid utestället så blir det på spårvagnen hem. Ofta blir det ganska dyrt. Helgen är den lediga tid jag har för att ägna åt ordentlig träning med långdistanspass och umgås med familjen. Jag vill inte slösa bort den tiden genom att ta sovmorgon eller ha baksmälla. Träningen blir lidande av att dricka och vara uppe på nätterna. Barnen går upp vid 07:00 oavsett vilken dag det är.

    Vad andra gör är upp till dem. Jag kan dock tycka att det känns lite tragiskt att det största nöjet är att dricka sig full och sen sova bort halva helgen. Har de inte några andra intressen? Handlar livet bara om att jobba på veckorna och sen festa på helgen?
    Jag var själv sån när jag var runt 20 år så jag förstår att ungdomar gör det, men sen runt 25 år hittade jag andra intressen som jag tyckte var mycket mer givande.

Svar på tråden Varför slutade ni festa?