Inlägg från: Anonym (Hemma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hemma)

    Att bli familjehem

    Jag tycker att era förutsättningar låter bra men beskrivningarna av önskade barn och oro kring dina egna barns reaktioner vid det placerade barnets flytt får mig ganska fort att tänka i banorna att ni egentligen vill adoptera ett barn. Tanken med familjehem placering är att barnet ska komma hem till sina föräldrar igen när de kan ta hand om barnet. Alla placerade barn gillar inte heller "typiska barnsaker" som dina egna barn gillar. En del barn är utåtagerande.

    Att alltid ha dina egna barn beredda på att "lisa" bara ska stanna ett litet tag är väl kanske det bästa, istället för att "lisa ska bo här nu".

    Jag vill dock uppmana er till att tänka igenom detta igen, det handlar om barn som allra helst ska få bo med sina egna föräldrar en dag och det låter på dig som du söker efter ett barn som ska stanna för alltid. Jag tror absolut inte att ni skulle motarbeta föräldrarna eller liknande, däremot tror jag att det skulle bli påfrestande för er att ta emot ett litet barn med förhoppning om flera års placering bara för att barnet sedan ska åka hem efter två månader.

Svar på tråden Att bli familjehem