• Äldre 4 Jan 21:34
    10911 visningar
    135 svar
    135
    10911

    fler som vill gå ner mammakilon:)?

    Har två barn, 6 år och 6 månader. Innan sonen vägde jag 62kg 174cm. Gick upp 20 kg med honom. Gick aldrig ner helt utan 67 kg som mest. Mitt förra jobb gick jag hela passet och hann inte alltid ära lunch (arbetar som sjuksköterska). Bytte sen jobb till mottagning och mest stillasittande + att man alltid hinner fm fika, lunch och em fika. I denna veva började maken jobba borta i veckorna så hann ej träna. Gick upp till 70kg.

    Efter ett år som sekundär barnlösa tig mig mkt hårt. Så tröståt framför tv och vägde 72kg vid inläggning.

    Började smått tänka på vad jag åt innan jul men har nu mumsat på. Tror jag väger 76kg nu, ska börja på torsdag igen när helgerna är över. Vill gå ner 10 kg till midsommar.

    Någon mer som vill haka på? Kanske väga oss 1 gång i v? Peppa och dela tips:)?

  • Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?
  • Äldre 4 Jan 23:18
    #1

    Jag ska gå ner 8 kilo till att börja med. Det är vad jag har kvar efter min graviditet då jag gick upp ca 30 kilo. Min dotter är 1 år så det är verkligen dags att bli av med dessa nu. Körde ett styrkepass idag och gick sedan en promenad. Ser fram emot morgondagens träning och kost, känner mig sjukt pepp nu..

  • Äldre 5 Jan 11:40
    #2

    Kul att någon hakar på:). Kör du någon diet?räknar kcal?
    Vad kör du för styrka?

    Jag började mammagympa på Friskis en gång i v i nov. Har en crosstrainer som ska plockas fram:).

  • Äldre 5 Jan 22:43
    #3

    Ingen särskild diet, ska låta bli socker såklart i den mån det går. Sen ska jag äta mindre portioner och mer mellanmål. Mycket protein och grönsaker men också en del kolhydrater då det behövs för att orka styrketräna. Jag kör vanlig styrketräning, och eftersom muskler väger mer än fett så kanske vägen inte kommer gå ner så mycket som jag önskar? Jag är kluven, vill inte liksom bli smal o spetig utan mer vältränad och snygg. Men inte för musklig o grov. Vill ju komma i alla kläder som jag hade innan jag blev gravid... Hur tänker du göra?

  • Äldre 7 Jan 13:14
    #4

    Räknar kcal. Så äter 1300kcal i v och 1500kcal på helgen tänker jag. Har svårt att komma iväg på gym utan får försöka träna hemma. Just nu börjar jag med att vara förkyld, ont i kropp och knopp så ingen hitt när jag startar detta. Men kosten går ju alltid att hålla ändå.

  • Äldre 7 Jan 22:20
    #5

    Åh nej vad trist att du är sjuk. Krya krya :) tänker du väga dig 1gång i veckan?

  • Äldre 7 Jan 22:26
    #6

    Jag är på!
    Vill ner ca tio kilo, men nöjer mig med sju till att börja med. Kör 5:2 med start denna veckan (andra fastedagen idag), och försöker hålla ner på onyttigheterna i veckorna och tillåter lite utsvävningar på helgerna.
    Väger mig fredagar, så imorgon är det upp till bevis :)

  • Mooomi­n
    Äldre 7 Jan 22:48
    #7

    Jag är på. Började i Måndags efter uppehåll över julen/nyår. Har ca 13kg att gå ner. Räknar kcal och försöker komma igång med gym och promenader (fortf foglossning)..

  • Äldre 8 Jan 14:19
    #8

    Vägde mig idag, 75kg. Ska väga mig ons annars.

    Så 3 kg kvar till invägning vid graviditet. Hade "bara" gått upp 0,5 kg under jul och nyår. Rört sig en del i pulkabacken med stora sonen;). Men vägde mer än vad jag är bekväm i när vi plussade så 65 kg skulle vara en dröm. Orkade ta en promenad efter lämning i skolan på morgonen. Så gick 5 km i snöyra. Kallsvettig när jag hade någon km kvar hem. Så är inte bra ännu. Ska plocka fram crosstrainern till nästa v:). Blir mest hemma träning. När jag kommer ner till 72 kg ska jag göra fotvård. Tänker ha delmål och unna mig något då:).

    Tror mina magmuskler blev delade efter denna graviditet. Har någon tips på övningar för att stärka dem? För mig jag läst att vanliga situps inte är det bästa då.

  • Äldre 8 Jan 14:20
    #9

    Och kul att fler är på:). Hur gamla är era barn?

  • Mooomi­n
    Äldre 8 Jan 14:26
    #10

    Min är 4 månader. :)

Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?