• Äldre 5 Jan 00:22
    32515 visningar
    305 svar
    305
    32515

    IVF syskonförsök under 2016

    Efter några års misslyckade försök att få barn på naturlig väg tog vi hjälp av IVF och blev i NOV 2014 föräldrar till en underbar liten son. Nu har vi bestämt oss för att försöka ge honom ett syskon. Någon i liknande situation som vill följas åt?

  • Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016
  • Äldre 5 Jan 16:36
    #1

    Halloj! Vi fick också en liten son men i januari 2014 med hjälp av IVF. Vi tänkte våga oss på syskonförsök nu i sommar. När har ni tänkt starta? Glad

  • Äldre 6 Jan 00:59
    #2

    Kul tösami????Eftersom jag nu hunnit bli 38 så blir det första försöket redan i februari om allt går som det ska, vi har några embryon. ( blastocyster) i frysen så hoppas innerligt att att det går vägen. Vågar knappt hoppas, vi hade sån tur att det lyckades med första försöket första behandlingen, och är väldigt medveten om vilken tur vi har haft. Hur många försök har ni gjort? Något i frysen?

    Var i landet finns du?

    Kram från stlm????

  • Äldre 6 Jan 14:26
    #3

    Hej! Är i samma situation! Fick en dotter i okt 2014 efter lyckad ivf. Nu sprayar jag inför syskonförsök. Tyvärr inget i frysen så kör från början! Vad spännande det ska bli:)

  • Äldre 6 Jan 16:19
    #4

    Hejsan!

    Får man vara med i tråden även om första barnet kom till på det "vanliga" sättet? Vi fick en son 2012 efter mer än ett års försök och två tidiga missfall, det krävdes medicin mot mina för höga sköldkörtelvärden för att vi skulle lyckas.

    I februari 2014 började vi försöken med att få ett syskon, men inget händer. I höstas gjorde vi en fertilitetsutredning, alla prover var bra. Men ändå funkar det inte. Så om inget mirakel inträffar innan dess drar vi igång med IVF i slutet av februari/början av mars.

  • Äldre 6 Jan 22:17
    #5

    Kul att du hörde av dig Adalia84, hoppas du vill följas åt! Visst är det spännande! Tanken är att vi ska prova redan nästa menscykel :) Vi håller tummarna för oss båda!

  • Äldre 6 Jan 22:22
    #6

    Hej tedax, självklart får du vara med :)

  • Äldre 7 Jan 17:46
    #7
    Libra77 skrev 2016-01-06 22:22:47 följande:

    Hej tedax, självklart får du vara med :)


    Tack! Det känns bra att få dela tråd med erfarna IVFare, det kommer nog komma många frågor när det närmar sig...
  • Äldre 7 Jan 17:58
    #8

    Hur kommer det sig att ni gör/har gjort IVF? Har utredningar hittat några "fel"?

    Jag känner bara en sådan frustration över att allt verkar så bra, men att det ändå inte funkar. Och precis som du Libra77 är åldern en stressfaktor, är 37 år. Dessutom om det skulle ta sig på första IVF-försöket, så kommer det ändå bli minst 4 år mellan barnen...

  • Äldre 8 Jan 06:05
    #9

    Hej igen tedax. Bara att fråga på!

    Vår utredning visade heller ingenting som direkt borde hindra oss från att bli gravida på naturlig väg. Så jag förstår din frustration när man månad efter månad försöker utan resultat.. Det enda som nämndes var att min sambos spermier var något långsamma, så därför gjordes så kallat Icsi där man hjälper dem lite på vägen.

    Jag blev så glad när det visade sig att både min äggreserv och kvalitet var toppen... Åtminstone då.. Är ju två år sedan nu.. Hoppas så på våra frysta embryon, men är så mycket som ska gå rätt för att det slutligen ska bli en bebis. Är så rädd för att bli ledsen upprepade gånger.. När vi hade sån otrolig tur förra gången! Dessutom blir det ju en liten begränsning när det gäller kostnad och så också, nu när man får stå för allting själv. Men vi försöker tänka positivt, och tar ett försök i taget ! Känns så spännande och samtidigt skrämmande att det är dags om ca en månad! Redan varit på ett läkarbesök för att kolla att allting ser ok ut, men om en månad är det dags på riktigt! Försöker nu precis som förra gången förbereda kroppen med näringsrik kost, samt träning för att jag vid återförandet ska må så bra som möjligt både fysiskt/psykiskt. Har även några envisa graviditetskilon som jag behöver bli av med.

    Jag håller tummarna att det nu blir ett litet mirakel för er på naturlig väg! Annars ser jag framemot att dela IVF-resan med dig!

  • Äldre 10 Jan 15:23
    #10
    Adalia84 skrev 2016-01-06 14:26:14 följande:

    Hej! Är i samma situation! Fick en dotter i okt 2014 efter lyckad ivf. Nu sprayar jag inför syskonförsök. Tyvärr inget i frysen så kör från början! Vad spännande det ska bli:)


    Hur går det? Om du sprayar så kör du det långa protokollet, eller hur?
Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016