• Äldre 6 Jan 15:46
    645928 visningar
    6388 svar
    6388
    645928

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Jag är också igång med äggdonationsprocessen. Medicinerar inför FET planerat till 20 januari ca (i Riga). Detta blir vårt 3:e försök.

  • Äldre 6 Jan 20:34
    #4

    Jag går på IVF Riga, som leds av Dr Fodina. Var går du? Jag har både positiva och negativa synpunkter angående den kliniken, men säkert präglas mina åsikter av det faktum att vi inte lyckats få till någon graviditet på något av våra 2 första försök. Jag vill gärna ha kontakt med andra som är inne i äggdonationsprocessen just nu, och hänger gärna kvar i denna tråd:)

  • Äldre 6 Jan 21:10
    #6

    Just nu tar jag Progynon 4 tabletter/dag, Trombyl, Prednisole 15 mg/dag (på min samarbetsläkare i Stockholms inrådan), Levaxin (även på samarbetsläkarens inrådan) och 4-5 dagar innan FET kommer jag att lägga till Progesteron (utrogest).

    Inför första färskförsöket tog jag Progynon, Utrogest samt tillägg av Prednisole först efter ET. Inget plus. Andra försöket ville läkaren att vi skulle göra helt annorlunda, då fick jag ta Pergotime i 5 dagar, för att få igång äggproduktionen ordentligt, sedan göra ultraljud och ta en ägglossningsspruta, några dagar senare var det dags för FET. Inget plus. Tyvärr fick vi problem med att få till en tillräckligt tjock slemhinna med denna metod, så nu är vi tillbaka på det jag antar är "standardproceduren".

    Att jag måste ta Trombyl redan nu beror på att jag testat positivt på Kardiolipin IgG, IgM, IgA. Jag kommer även att ta Fragmin efter FET. Däremot vill inte Fodina att jag tar kortison redan nu, men min samarbetsläkare är av en annan åsikt och jag litar på henne.

    Hur ser behandlingsplan/medicinering ut för dig? Några ändringar från förra gången?

    Den stora nackdelen med IVF Riga är att kommunikationen inte funkar som den ska. Man får sena svar på mejl, mycket knapphändig information och inte tillräckligt med samtalstid med läkaren när man väl är där. Det är uppenbart att de tar emot fler kunder än de klarar av att hantera. Funkar det bättre på AVA?

  • Äldre 6 Jan 21:51
    #8

    Vad roligt att vi blir fler i den här tråden!
    Ronon: hur har du medicinerat med Trombyl, Fragmin och Prednisolon? Vilka doser och när sattes medicinerna in? Jag tycker det är lite märkligt att IVF Riga endast vill att jag tar Trombyl i förväg och lägger till de andra efter ET. Min samarbetsläkare i Stockholm har dock rekommenderar Prednisolon ett par veckor inför ET, så nu tar jag 15mg.

  • Äldre 7 Jan 06:25
    #11

    Savasana: Då verkar det som att AVA-kliniken förespråkar fler mediciner tidigare i processen och i högre doser. Intressant. Vad är IL-dropp?

    Lyckades du på första försöket förra gången?

  • Äldre 7 Jan 19:59
    #16

    Det verkar helt klart som att AVA Riga fungerar bättre än IVF Riga... Om vi inte lyckas med våra 4 återstående embryon och känner att vi orkar fortsätta, tror jag att  vi byter klinik. Ska ta upp det här med IL-dropp.

  • Äldre 7 Jan 20:05
    #17

    Bappen: Lycka till imorgon! Jag hoppas verkligen att ni lyckas på första försöket. Har själv gjort 12 IVF i Sverige, både färskförsök och FET. Håller med om att allt flyter på bättre utomlands, och kunskapen kring infertilitet är mycket bättre.

  • Äldre 9 Jan 11:37
    #23

    Vårt datum för FET på IVF Riga har tidigarelagts något, så det blir redan 15/1:). Hur har ni andra tänkt kring 1 embryo vs 2? Dr Fodina på IVF Riga rekommenderar oftast inte 2 embryon. Vi har hittills bara satt tillbaka 1. För några år sedan var vi tvungna att avbryta en IVF-graviditet i vecka 16 pga för tidig vattenavgång, så tvillinggraviditet är egentligen inte att rekommendera för mig. Men denna gång väljer vi troligtvis 2 i alla fall, mycket pga ekonomiska skäl.

  • Äldre 9 Jan 17:06
    #27

    Ronon: verkligen synd att ingen svarat i tråden. Har för mig att jag läst om en studie där man kommit fram till att 2 embryon så att säga kan "stötta varandra" till att fästa, även om endast 1 fäster. Den gången jag blev gravid vid IVF sattes 2 embryon in, det ena fäste.

    Savasana: Vad kul att vi ligger så nära varandra i datum! Jag visste inte att man kunde tina embryon och sedan vidareodla dem till blastocyster. Finns det någon anledning till att det inte gjordes blastocystodling redan från början?

  • Äldre 9 Jan 18:42
    #29

    Ja, utvecklingen på detta område går ju hela tiden framåt. Jag håller tummarna för att ni får flera fina blastocyster:)

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016