• ronon

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej! Jag vill gärna också vara med här. Planerar fler ÄD försök i Riga under våren. Jag har precis som Mooki, gjort tidigare försök på IVF Riga. Vi har gjort fyra försök under 2015. Donator 1 blev 1 ET och senare en FET. Donator 2 blev 1 ET, senare 1 FET och tyvärr en blastocyst som inte överlevde upptiningen.

    Inför alla försök har jag stimulerat med Progynon. Jag har (även här precis som du Mooki!) felvärden på mina kardiolipinantidroppar (upptäcktes när vi gjorde missfallsutredning). Jag har även medicinerat med Trombyl, Fragmin och Prednisolon alla gångerna. Levaxin försök 3 och fyra.

    Jag undrar också vad ni tycker om AVA. Är inte 100% nöjd med IVF Riga och öppen för att prova på en annan klinik.

  • ronon

    Jag har börjat med Trombyl samtidigt som jag börjat med Progynonen.

    Fragmin har varierat från mellan 2500IE/dag till 10000IE/dag

    Prednisolon har jag börjat med vid ET de tre första gångerna. 1+2 tog jag 10 mg, 3 tog jag 15 mg de första dagarna och sänkte sedan till 10, detta efter jag ifrågasatt att hon inte gjort någon ändring i medicineringen efter två misslyckade försök. 4 började jag med Prednisolon, 10 mg före transfer, tror det var ca 7 dagar innan.


    Mooki skrev 2016-01-06 21:51:45 följande:

    Vad roligt att vi blir fler i den här tråden!

    Ronon: hur har du medicinerat med Trombyl, Fragmin och Prednisolon? Vilka doser och när sattes medicinerna in? Jag tycker det är lite märkligt att IVF Riga endast vill att jag tar Trombyl i förväg och lägger till de andra efter ET. Min samarbetsläkare i Stockholm har dock rekommenderar Prednisolon ett par veckor inför ET, så nu tar jag 15mg.


    Savsana - får du IL dropp på recept ifrån AVA kliniken och som du sen får i Sverige? Isåfall, vem hjälper dig med det? Hur många gånger tar du?
    Savasana skrev 2016-01-06 22:07:06 följande:

    Jag tar 6 mg Progynon och 5000 ie Fragmin varannan dag. 7 dagar innan ET börjar jag med Prednisolon 20 mg, Trombyl 75 mg och IL-dropp. Sen kör jag Lutinus 6 st per dag med start 5 dagar innan återföring.

    Detta är samma upplägg som vi körde sist och då lyckades det.


  • ronon

    Var det AVAs förslag att du skulle ta 6 st Lutinus per dag? IVF Riga envisas med Utrogest. Vid varje försök har jag fått spottings bara några dagar efter transfer. När jag vid andra eller tredje försöket frågade vad vi kunde göra/ändra för att försöka undvika detta sa dr. att det hjälper inte att ge högre dos Utrogest. Jag funderar på att säga att jag vill ha Lutinus nästa försök istället. Jag har ju trots allt blivit gravid två gånger efter ivf när jag tog 3 Lutinus/dag.


    Savasana skrev 2016-01-06 22:07:06 följande:

    Jag tar 6 mg Progynon och 5000 ie Fragmin varannan dag. 7 dagar innan ET börjar jag med Prednisolon 20 mg, Trombyl 75 mg och IL-dropp. Sen kör jag Lutinus 6 st per dag med start 5 dagar innan återföring.

    Detta är samma upplägg som vi körde sist och då lyckades det.


  • ronon

    Vi hade gjort ivfer i Sverige innan så vi använde de provresultaten när vi kontaktade kliniken i Riga.

    Jag såg att du också hade frågat i en annan tråd om resor. Vi reser också från Göteborg. Vi har gjort så att vi rest var för sig (vi har valt blastocystodling) Mannen har åkt eftermiddag innan ÄP iom att han ska vara på kliniken innan kl.10 och det hinner man inte med flygtiderna. Jag har åkt över dagen. Flugit Gbg-Stockholm, Stockholm-Riga och det har passat bra. Är oftast framme i Riga mellan 11-12. ET har varit ca 13.30. Sedan hem ca kl.19 samma väg. Långa dagar men då slipper jag så mycket frånvaro från jobbet. Har bott på Albert hotel som endast ligger några meter från kliniken. Ok hotel, rent men med lite gammal inredning.


    emmm28 skrev 2016-01-06 22:14:33 följande:

    Hej! Jag hänger gärna på här i tråden! Vi är troligtvis på gång till Riga under våren för vårt syskonförsök genom äd. Gör ett sista försök på hemmaplan först.

    Vi har haft funderingar på IVF Riga men ser att en del av er haft lite synpunkter på dem... Hur upplever ni Ava? Hur har ni löst det med prover inför era uppstarter; tagit i Sverige och skickat svaren?

    Lycka till där ni befinner er i processen!


    Lycka till i morgon Bappen!
  • ronon

    På vårat första försök rekommenderade dr.F. att vi skulle sätta tillbaka 2 embryon (blastocyster) men vi valde att få tillbaka ett den gången. Gjorde FET med embryo nr.2 senare.

    Vid försök tre (ny donator) när vi skulle få tillbaka hade vi tre blastocyster som hon sa att de var så jättebra kvalitet att hon rekommenderade att vi endast skulle få tillbaka ett. Ingen graviditet på det försöket, inte heller nästa FET försök och dessutom överlevde inte sista blastocysten upptiningen, vilket vi blev väldigt besvikna över eftersom hon sa att de var så jättefina innan.

    Jag vill gärna ha tillbaka två vid nästa försök. Min man vill ett efterom han är rädd för eventuella komplikationer vid en tvillinggraviditet.


    Mooki skrev 2016-01-09 11:37:17 följande:

    Vårt datum för FET på IVF Riga har tidigarelagts något, så det blir redan 15/1:). Hur har ni andra tänkt kring 1 embryo vs 2? Dr Fodina på IVF Riga rekommenderar oftast inte 2 embryon. Vi har hittills bara satt tillbaka 1. För några år sedan var vi tvungna att avbryta en IVF-graviditet i vecka 16 pga för tidig vattenavgång, så tvillinggraviditet är egentligen inte att rekommendera för mig. Men denna gång väljer vi troligtvis 2 i alla fall, mycket pga ekonomiska skäl.


  • ronon

    Jag startade en tråd här på FL för ett tag sedan med just den frågan - mer än ett embryo tillbaka, hur många barn blev det? Jag har hört att mer en ett embryo kan ge högre chans till graviditet men behöver inte innebära högre chans/risk för tvillinggraviditet. Tyvärr är det ingen som gjort ÄD som svarat i den tråden för jag skulle gärna vilja få lite fler personers erfarenheter om detta.

  • ronon

    Savasana: Sprickfärdig låter positivt!

    Mooki: spännande med två!

    Cejo77: Vilken klinik är ni på?

    Lycka till nu allihopa!

  • ronon

    Whoop whoop! 4000 spänn som du kanske snart kan spendera på små, små blå/rosa kläder!


    Savasana skrev 2016-01-15 19:33:58 följande:

    Ronon: Hahaha, ja sprickfärdig låter väl bra. Doktorn sa i alla fall att det inte gick att göra assisted hatching med risk för att den skulle explodera. Så där sparade vi 4000 spänn, men embryo glue blev det.


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016