• Äldre 6 Jan 20:28
    645907 visningar
    6388 svar
    6388
    645907

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Jag hänger också gärna på här. Glad Ska göra FET i Riga, syskonförsök nästa vecka. Har VUL imorgon för att se så att slemhinnan har växt som den ska.

    Vilken klinik i Riga går du på Mooki? 

  • Äldre 6 Jan 20:47
    #5

    Jag går på AVA Clinic där Dr Fodina jobbade tidigare innan hon startade IVF Riga, men jag får nog säga att kliniken har blivit bättre sedan hon och hennes koordinatorer slutade.

    Vilka mediciner tar du? Några ändringar i upplägg nu på tredje försöket?

  • Äldre 6 Jan 22:07
    #9

    Jag tar 6 mg Progynon och 5000 ie Fragmin varannan dag. 7 dagar innan ET börjar jag med Prednisolon 20 mg, Trombyl 75 mg och IL-dropp. Sen kör jag Lutinus 6 st per dag med start 5 dagar innan återföring.

    Detta är samma upplägg som vi körde sist och då lyckades det.

  • Äldre 7 Jan 16:24
    #13

    Emmm28: Jag har bara gott att säga om AVA. Har varit på en hel del kliniker både i Sverige och utomlands och AVA är helt klart den som jag har upplevt som mest proffsig. Jag har tagit nödvändiga blodprover på min VC/gyn och sen scannat resultaten till Riga.

    Mooki: För min del frågade kliniken mig om mitt tidigare upplägg av mediciner när jag innan gjorde IVF-försök. De köpte det rakt av och till och med ökade upp ett par doser. Jag upplever de inte alls som svåra att tex få ta 20 mg kortison. Vet fler som fått samma ordination.

    IL-dropp är en näringslösning som balanserar immunförsvaret som fler och fler kliniker börjar använda.

    Ronon: jag får droppet på min VC här hemma efter ordination från AVA. Min gyn skriver ut recept.

  • Äldre 9 Jan 16:49
    #26

    Bappen: Hoppas återföringen gick bra! Du får uppdatera oss när ni har kommit hem.

    Mooki: Då ligger vi väldigt lika i tid. Jag ska till Riga på torsdag för FET. Vi har valt att de ska tina alla våra kvarvarande 4 embryon som ska odlas vidare till blastocyster. Vi vill  med all sannolikhet bara sätta tillbaka ett denna gången så blir det något/några över fryses de om igen. Det känns bra att ha lite att spela med.

    ronon: Vi har vid tidigare ÄD-försökt satt in två embryon per gång. Första gången blev det minus medan andra gången fäste ett embryo.

  • Äldre 9 Jan 17:21
    #28

    Mooki: För ett par år sedan ansåg Dr Fodina att 3-dagars embryon var det mest optimala och det var det hon förespråkade, så alla våra frystes in på dag 3. Nu vill vi hellre att de icke överlevande gallras bort redan innan de återföres för att maxa chanserna. Nyheten nu är att det tydligen går att återfrysa vilket inte kunde göras för två år sedan.

  • Äldre 10 Jan 11:31
    #35

    Grattis Babben till lyckad transfer! Jobbigt att du inte mår bra. Vila , vila, vila och se till så att du inte har feber är väl mina bästa råd. Jag hade absolut lagt till albyl.

    Så du fick akupunktur? Min koordinator skrev i fredags att akupunktören var sjuk så det var inte säkert att hon var tillbaka igen tills på torsdag. Var det hon den troll-liknande tanten som kan typ två ord engelska som satte nålarna?

  • Äldre 10 Jan 19:05
    #50
    Bappen skrev 2016-01-10 11:59:07 följande:

    Savadana: Vem är din koordinator? Vi har Veronika, hon är bra tycker jag.


    Jag har en som heter Katerina. Fick henne nu när vi startade upp.

    Om du ska ta Albyl minor får du dela den i tre delar.
  • Äldre 13 Jan 13:53
    #74

    Mooki: Hur mår du idag? Någon bättring?

    Själv åkte jag på världens magsjuka inatt men det verkar ha gått över nu. Ska ju till Riga imorgon bitti för FET. Deras akupunktör är fortfarande sjuk men jag mailade IVF Riga och frågade om jag kunde komma till dem istället och det gick bra.

    Embryona hade klarat upptiningen igår och endast ett hade fallit bort idag. Skönt!

  • Äldre 15 Jan 06:25
    #92

    Yes, nu är jag hemma igen efter FET i Riga igår. Jag fick tillbaka en fin stor sprickfärdig blastocyster där doktorn kunde pekaut vilken del som skulle bli moderkakan.

    Jag tror inte att det kommer bli något till frysen igen tyvärr. Det lät inte riktigt så. Jag hade kunnat få ett till tillbaka men doktorn trodde inte det ökade chanserna då det jag fick var så mycket bättre. Däremot hade risken funnits att det bra hade kunnat stötta upp det sämre så att båda hade fäst. Det var han ganska orolig för och avrådde mer än en gång från att sätta in båda eftersom vi redan har ett barn.

    Idag blir det IL-dropp och sen bara ta det lugnt resten av helgen. Inga diskotek eller konserter som doktorn uttryckte det.

    Lycka till idag Mooki!

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016