• Milla2016

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Tänkte kolla om det finns intresse för en tråd för oss som planerar/gör äggdonation under 2016?

    Jag medicinerar nu inför ett FET i januari.

    Någon annan som är på gång eller planerar?

  • Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016
  • Bappen

    Kul att det är så många som ruvar nu/snart. Lycka till allihop!

    Är det någon som vet hur lång tid det tar att få svar på gravtest via blodprov? Jag har fått remiss och kommer lämna blodprov på tis morgon och vill vara förberedd på vilken dag jag kan vänta mig resultatet så att jag inte är på jobbet då.

  • Mooki

    Bappen: för mig har det tagit 2-4 arbetsdagar, ganska lång tid tycker jag. Men det kan bero på att min samarbetsläkare som utfärdat remissen jobbar lite oregelbundna tider och ibland är ledig någon dag mitt i veckan. Andra har kanske andra erfarenheter? Hoppas verkligen att du plussar om några dagar!

  • Savasana

    Bappen: Jag har fått svar samma dag men nu denna gången räknar jag med att få det dagen efter. Du kan ju alltid fråga när du lämnar blodet för de bör ju veta när proverna går iväg.

  • Mooki

    En fråga om Fragmin: har någon tips på hur man kan ta dem på ett bra sätt för att slippa blåmärken? Jag får fruktansvärda blåmärken som inte försvinner förrän efter flera veckor. De ömmar och svider lite. Ska man ha någon särskild vinkel på nålen? Finns det någon salva/kräm som kan lindra?

  • ronon

    Titta noga på nålen så ser du att den är "vinklad" Nyp tag i magen (enda gången det är fördel att jag har lite extra vaddering på magen!) Försök sticka in den spetsigaste delen först, spruta in allt. Dra ut nålen halvvägs, räkna till fem och dra sedan ut resten. Detta funkar ibland för mig iaf, men ibland blir det blåmärken hur man än försöker.


    Mooki skrev 2016-01-16 11:47:18 följande:

    En fråga om Fragmin: har någon tips på hur man kan ta dem på ett bra sätt för att slippa blåmärken? Jag får fruktansvärda blåmärken som inte försvinner förrän efter flera veckor. De ömmar och svider lite. Ska man ha någon särskild vinkel på nålen? Finns det någon salva/kräm som kan lindra?


  • Mooki

    Ronon: Tack för tipset, jag ska testa detta! Ja, det är tur att man har lite magfläsk:). Mitt problem är att jag tycker det är obehagligt och får lite svimningskänsla, så jag gör det nog för fort.

  • Mooki

    Är inne på dag 3 som ruvare och har en fråga till er: Har någon av er upplevt molande värk/starka stick i livmodersområdet efter FET? Ca 8 timmar efter FET började jag känna av detta och det ger inte med sig, blir snarare värre. Känslan är ungefär densamma som efter äggplock, för er som genomgått det, men bara lokaliserat till nedre delen av magen. Får dessutom lite lätt feber från och till, men har ju även haft problem med en förkylning som inte riktigt vill ge med sig. Bör jag vara orolig? Ska mejla kliniken imorgon och fråga, detta är inte något jag känner igen från tidigare FET, varken vid äggdonation eller IVF...

  • Savasana

    Mooki: Det kan ju vara sviter efter själva insättningen som gör att det gör ont. Lite märkligt att det blir värre dock.
    Angående febern är min första tanke att din kropp är utsatt för ett immunangrepp. Måtte de små embryona vara starka och vinna kampen. Visst tog du 15 mg Prednisolon? Kanske borde du höja till 20 mg? Vilken dos har du på Fragmin? 
     

  • Mooki

    Savasana: Ja, det är just det att det bara blir värre som oroar mig. Visst har jag känt av lite efter insättning förut, men inte på det här viset. Riga höjde dosen av  Prednisolon till 20 mg/dag efter insättning, så det tar jag nu. Fragmin 2 850 IU, 1 injektion varannan dag samt Trombyl 75 mg varje dag. Är så orolig att det är någon typ av infektion på gång, skulle vara min vanliga otur...

  • Savasana

    Usch ja, infektion är ju det sista man vill ha nu. Bra att du kollar med kliniken. Maila redan idag. Kanske borde du få det kollat hos gyn...

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016