• Äldre 24 Jan 17:09
    32727 visningar
    68 svar
    68
    32727

    kuvertavgift vid bröllop

    Undrar om ni tycker det är konstigt med folk som tar en kuvertavgift på sina bröllop? De vill då inte ha några presenter utan vill ha en kuvertavgift istället.

  • Svar på tråden kuvertavgift vid bröllop
  • Äldre 24 Jan 21:53
    #11

    1000 gånger hellre kuvertavgift än att köpa present. Spar mycket tid och tankemöda. 

  • Äldre 24 Jan 22:09
    #12
    Jw83 skrev 2016-01-24 18:51:23 följande:

    Jag tycker också att det är fult att ta inträdesavgift från sina vänner och släktingar "Nej mormor, du får bara fira oss om du betalar!"

    En bröllopsgäst kommer inte för sin egna skull. Gästen kommer för att denna vill fira ett par och deras kärlek.

    Inbjudningskortet blir genast ett reklamblad. Dessutom bör man ju veta att dom betalande kunderna kan syna festen i sömmarna. Kanske blir dom besvikna " köpte vi nya kläder, betalade resan hit OCH betalade inträde för det här?! Då hade ju familjen kunnat ha en fin dag på nöjesfält istället. Vi som har det så knapert."

    Vi ville BJUDA alla våra fina vänner och familj på en fin fest. Vi ville tacka dom för att dom ville dela vår dag och vi kände oss hedrade att dom kom.

    När ni skriver "istället för presenter" så tar ni genast förgivet att att n ska få presenter över ett visst värde. En present ska vara något frivilligt, inget krav för att få närvara. Skulle ni skriva " Alla måste ge presenter på ett värde av minst 250kr/person" på inbjudningskortet? Nej troligtvis inte..

    Istället kan ni, när gästerna frågar om vad ni önskar er, säga " ett anonymt bidrag till festen vore välkommet, vi har så mycket saker redan". Då kommer ni troligtvis få mer pengar än om ni kräver en fast inträdesavgift.

    Men det handlar om vilken stämning ni vill ha på ert bröllop. Vill ni skicka ut reklamblad, kräva inträdesavgift och är bereda att neka moster i dörren om hon inte betalt?( och ja. Det blir genast dålig stämning om bara några måste betala och andra slipper undan)

    Är er fest så fantastisk att era kunder kommer känna att dom får valuta för sina pengar?

    Eller vill ni skicka inbjudningskort, välkomna alla era nära och kära till att fira er kärlek och möta alla med ett välkomnande leende?

    Hellre blir jag välkomnad till en bröllopsfest med muffins och saft i parken än tvingad att betala pengar för en slottsmiddag som jag själv inte kunnat välja.


    ????????????
  • Äldre 24 Jan 22:10
    #13
    Anna81 skrev 2016-01-24 22:09:21 följande:
    ????????????
    Nu vart det bara frågetecken, jag gjorde tummen upp för det här inlägget ????
  • Äldre 24 Jan 22:15
    #14
    +1

    Jag tycker INTE att kuvertavgift och bjudning går hand i hand.

    Bjuder man så BJUDER man. Man tar inte någon slags "inträdesavgift"!

    Kuvertavgift istället för bröllopsgåva går inte heller ihop, då bröllopsgåvan är en lyckönskning till brudparet från givaren; således inget obligatoriskt. Ni kan inte förutsätta att folk hade planer på att ge er någon bröllopsgåva. Med en kuvertavgift "istället för" gåva, så förutsätter ni att ni självklart skulle ha fått presenter - det är inte så självklart.

    Så nej, nej och åter NEJ! Man tar inte betalt av sina gäster!

  • Äldre 24 Jan 22:40
    #15

    Jag var på ett bröllop en gång där brudparet tog ut kuvertavgift (i denna avgift var det dessutom flera olika avgifter inbakade, inte bara maten - även lokal, band, dekoration, osv).

    De hade ett STORT bröllop med MÅNGA gäster. Två par (som jag känner till, kan ha varit fler) tackade först ja, men fick sedan förhinder och kunde inte komma. GISSA vad brudparet gör då!? - Skickar en RÄKNING på avgiften som de skulle betalat om de hade närvarat på bröllopet. Bruden hävdar än idag att dessa par är skyldiga henne och hennes man pengar för mat som fick slängas.

    Nu är ju, tack och lov, inte alla människor som gifter sig lika korkade som hon. Men oavsett, så är jag starkt emot kuvertavgift. Det är lite tacky.

  • StarTr­ust
    Äldre 24 Jan 22:43
    #16

    Tar man ut kuvertavgift signalerar det att man ej egentligen har råd med bröllopet.

  • Äldre 24 Jan 23:11
    #17
    StarTrust skrev 2016-01-24 22:43:25 följande:

    Tar man ut kuvertavgift signalerar det att man ej egentligen har råd med bröllopet.


    Eller att man är snål och tar andras pengar förgivet.
  • StarTr­ust
    Äldre 24 Jan 23:21
    #18
    ChihuahuaN skrev 2016-01-24 23:11:07 följande:

    Eller att man är snål och tar andras pengar förgivet.


    Så kan det givetvis också vara.

    Ville bara framföra att jag tycker det är fult att ta ut kuvertavgift.
  • Äldre 24 Jan 23:22
    #19
    StarTrust skrev 2016-01-24 23:21:37 följande:

    Så kan det givetvis också vara.

    Ville bara framföra att jag tycker det är fult att ta ut kuvertavgift.


    Ja, det är sniket och riktigt illa.
  • Äldre 24 Jan 23:32
    #20

    Den här diskussionen är klassisk och har varit uppe MÅNGA gånger redan. Några tycker det är okej, några tycker inte det, för att man minsann inte ska arrangera en större fest än man har råd med. Många har, som redan framgår, starka känslor kring detta.

    Ett råd som brukar dyka upp förr eller senare, som de flesta brukar enas om är ganska bra, är att i inbjudan skriva något i stil med att man inte önskar sig presenter, men gärna ett bidrag till bröllopsfesten alt. en bröllopsresa. Så blir utlägget frivilligt och alla blir nöjda, för de flesta vill ändå slippa våndas över vad man ska köpa till brudparet.

Svar på tråden kuvertavgift vid bröllop