• todo nada

    Oroar du dig?

    lövet2 skrev 2016-01-31 23:34:35 följande:

    Hur jag känner det? Jag är 50 år och har aldrig fått gehör för mitt "gnäll" över pojkar och män som tafsar och begår övergrepp. Alla jämnåriga kvinnor jag känner har samma erfarenhet. Nu ska det plötsligt bli ett jäkla liv för att det inte enbart är renodlat svenska män som beter sig som svin.

    Nej, jag oroar mig inte mer än tidigare. Som kvinna har jag alltid fått akta mig för klåfingriga karlar.


    Precis så..!
  • todo nada
    Anonym (Trött på sverige) skrev 2016-02-01 05:42:01 följande:

    [quote=76290127][quote-nick]Modernamodern skrev 2016-01-31 23:40:55 följande:[/quote-nick]


    Du är 50 år, du är kanske inte målgruppen för ensamkommande flykting"barnen". Men alla barn som har råkat ut för övergrepp, har du ingen sympati för dom? Även småpojkar.

    Så det var lika vanligt med gruppvåldtäkt på din tid och lika vanligt att förövaren gick fri för att ha sa att han var 16 år? Fast dom uppenbart är uppemot 30 år. Ja, övergrepp har alltid funnits, men hur ofta har då polischefen gått upp med sin sympati för förövaren? Hur ofta har kommunen försökt stoppa en minnesstund för ett offer? Mörkades sexuella övergrepp på tjejer när du var ung också bara för att ett politiskt parti inte skulle få rätt?[/quote]

    Nämn ett fall där förövaren till en våldtäkt "gått fri" för att den är eller påstått sig vara 16 år. Visa gärna också exempel på dessa poliser som du påstår sympatiserar med våldtäktsmän.
  • todo nada
    Anonym (Trött på sverige) skrev 2016-02-01 14:03:04 följande:

    Nämn ett fall där förövaren till en våldtäkt "gått fri" för att den är eller påstått sig vara 16 år. Visa gärna också exempel på dessa poliser som du påstår sympatiserar med våldtäktsmän.


    www.friatider.se/friades-f-r-bestialisk-gruppv-ldt-kt-som-minder-rig-uppgav-sig-sj-lv-vara-33-r

    nyheteridag.se/de-kraver-rikspolischef-eliassons-avgang-efter-ommande-ord-om-alexandras-mordare/

    Inte våldtäktsmän, en mördare.[/quote]

    Friatider och nyheteridag.. Inte alls oväntat.

    Den av de tre ungdomarna som inte blev dömd blev det inte för att det inte kunde fastställas att han var över 15 när dådet begicks. De andra två kunde det säkerställas att de var över 15 däremot. Alltså, han blev inte friad för att han själv sa at han var under 15 år, utan för att tingsrätten inte ansåg att det fanns bevis för att en av de tre inte hade varit under 15 år. Hade han påstått sig vara 16 år, som du skrev, så hade han ju varit straffmyndig.

    Du anser att rikspolischefen "sympatiserar" med våldtäktsmännen för att han bla lyfter fram de frågor som alltid brukar efterfölja hemska brott, vad driver en individ till att göra något sådant? Var gick det så snett? Jag ser faktiskt inget konstigt i det, det är rätt naturliga frågor. Friska nyktra individer hugger oftast inte ihjäl människor, klart det mentala tillståndet på de ungdomarna som begick brottet därför är intressant.
  • todo nada
    Anonym (Trött på sverige) skrev 2016-02-01 17:50:13 följande:

    Vad läser du då? Expressen, Aftonbladet och DN? Jättebra ifall man vill ha nyheter som passar ens egna världsbild men får du veta vad som verkligen händer? Uppenbarligen inte. Jag läser all media jag kommer över och där hör friatider och nyheteridag till. Jag läser även media från utlandet och även där ifrågasätter man dom ensamkommande flyktingbarnen. Personen vars ålder inte kunde fastställas uppgav sin egna ålder till 32 i Tyskland trots det kunde Sverige inte fastställa hans ålder. Det är så skrattretande hur hårt svenskar sitter i pk-träsket att man inte ens vågar eller accepterar tidningar som skriver någonting annat än accepterande åsikter och nyheter. Kvinnan blev trots allt gruppvåldtagen, oavsett vilken tidning som rapporterat nyheten, MANNEN gick fri. Någon tar upp hennes historia och är inte det viktigt?


    Klart att du läser allt du kommer över, det var nog bara slumpen dom gjorde att du råkade länka till just dessa två främlingsfientliga sidorna, right..?

    Personen vars ålder inte kunde fastställas till att ha varit straffmyndig vid gärningen, gav träff på ett alias där personen skulle vara 17 år, vilket uppenbarligen Tyskarna gått efter då han hade dömts till ungdomsfängelse 4v i Tyskland tidigare. Men delvis rätt har du, han gav träff på 4 andra identiteter också där åldrarna varierade mellan 14-32år.

    Hade han däremot som du skriver enbart uppgett sin ålder till 32 i Tyskland hade han inte dömts till ungdomsfängelse.

    Kvinnan blev gruppvåldtagen vilket är fruktansvärt och fullständigt vidrigt. Men personen gick fortfarande inte ostraffad pga vad han själv sa (vilket var ditt påstående från början) utan för att hovrätten inte kunde bevisa att han var straffmyndig när gärningen begicks.
  • todo nada
    Anonym (Trött på sverige) skrev 2016-02-02 22:15:14 följande:

    Nej, inte slumpen utan att det var där jag hittade informationen, är det främlingsfientligt att läsa nyheter? Det är inte så att jag skapar någonting genom att läsa vad som har hänt, det har hänt oavsett om SVT eller någon annan "pålitligt" nyhetskälla rapporterar om det eller inte. Faktum är ju faktum. Jag är inte intresserad av att peka ut en folkgrupp utan jag är väldigt intresserad av hur långt Sverige kan gå i att förneka att kvinnor inte är prioriterade. Jag är inte främslingsfientlig och tycker att alla som flyr krig och speciellt barn ska ha rätt att få stanna i ett tryggt land. Jag har själv varit godman och hjälpt barn att komma ut och känna sig delaktiga i samhället. Varför är hvb för ensamkommande tillgängliga för män 25+?

    Vi sviker inte kvinnorna i Sverige utan även barn som har rätt att leva i trygghet och inte i rädsla för hot, våld och övergrepp som sker på hvb.

    Det är naivt att tro att alla är änglar som kommer hit och hata dom som tycker annat.


    Så här står det på Wikipedia om friatider; "Tidningen klassificeras i en rapport utgiven av Statens medieråd som "en del av den radikala högerpopulistiska nätmiljön" och anses ha ett uppenbart rasistiskt, främlingsfientligt och islamofobiskt innehåll."

    Artikeln du länkade till från nyheteridag (som från start registrerades av allas våran charmknuttar Kent "järnrörsskandalen" Ekeroth) är skriven av Chang Frick. Chang frick som var involverad i "avpixlats" föregångare "politiskt inkorrekt" som också den startades av Herr Ekeroth.

    Cang ville ju dessutom att Ekeroth skulle skriva filmrecensioner för "nyheteridag", vilket ju iofs inte är en dum ide då Ekeroth ju faktiskt blev "känd" just via en film (

    )

    Du kanske inte vet om det, men det är inte ok att länka till de nyhetssidorna du gjorde på FL, anmäler någon ditt inlägg kommer det plockas bort av moderator. Du läser ovanligt mycket media med SD kopplingar, för att vara en person som "avskyr SD"...

    Jag skulle istället rekommendera dig att läsa här; www.expressen.se/nyheter/anses-for-ung--frias-fran-gruppvaldtakten/ om dådet, där de inte blandar ihop de tre männen med varandra som "friatider" gjorde.

    Hur menar du att hvb är tillgängligt för män 25+? Var har du läst det?

    Jag vet inte om det är mig du syftar på i den sista meningen, "Det är naivt att tro att alla är änglar som kommer hit och hata dom som tycker annat"? Det är skrivet i ett inlägg där du citerar mig, men frågetecken uppstår ändå eftersom jag inte uttryckt något av det du skriver, så du får gärna fördjupa vad du menar med det.
  • todo nada
    Anonym (Trött på sverige) skrev 2016-02-03 21:50:59 följande:

    Ja du har rätt, jag borde ha kollat källan bättre och det var inte meningen att sprida rasistiska sidor. Tanken var inte att diskutera detta utan feminism och hur jag tycker att det har spårat ur. Men jag känner att diskussionen har glidit iväg och handlar om något jag känner att jag inte kan stå för och jag ångrar min trådstart.


    Äsch, nu vet du iaf vad det är för typ av media, det är sällan det inte är vinklat eller felaktigt på en eller flera punkter i de nyheter som de rapporterar.

    Det är inget fel på det du vill diskutera tycker jag, det är väl milt sagt på tapeten just nu med kvinnofrågor och feminism. Du kanske skulle starta en ny tråd? Med lite tydligare trådstart gällande vad det är du vill diskutera.
Svar på tråden Oroar du dig?