• Anonym (Trött på sverige)

    Oroar du dig?

    Hur kommer det sig att när fler och fler tjejer utsätts för brott och inte vågar vara ute, så är det ingen framstående inom den feministiska rörelsen som reagerar?

    Var inte jämställdheten viktigare än att måna om att inte kränka män från "andra kulturer"?

    Hur kommer det sig att den ena debatten handlar om att det inte är kulturellt betingat utan att det handlar om enskilda individer medan andra kallar sexuella övergrepp för "kulturkrockar" och vill informera på asylboenden om att det inte är ok att sexuellt ofreda flickor.

    Hur är det? Kulturellt eller inte? Är det inte lite rasistiskt att anta att män från tredje världen inte vet att det är fel att våldta? Brott mörkas och politiker anmäler varandra. Sverige slår dubbelknut på sig själv i sitt försök att vara så pk och anti-rasistiskt att alla blir rasister och kvinnohatare.

    Jag avskyr F! och SD för båda har lika usel kvinnosyn, jag vet inte längre var jag hör hemma i mitt eget land.

    Hur känner du som kvinna?

  • Svar på tråden Oroar du dig?
  • Anonym (V)
    Anonym (G) skrev 2016-02-02 17:58:20 följande:

    Jag har blivit oroligare, ja. Vi har uppgraderat larmet hemma, har skallarm på under nätterna och kameralarm på dagtid när vi inte är hemma. Försöker gå omvägar på väg hem från jobbet eftersom jag annars går genom ett shoppingcenter där det hänger typ "gatubarn" enligt nyheterna. Centralstationen började jag undvika tidigare.


    Asirna skrev 2016-02-02 21:00:18 följande:

    Jag undviker också shopping center, och centralen så mycket som jag kan, känner mig inte alls trygg där ocs min partner som arbetar med detta har varnat mig för det. Och min partner är en väldigt säker källa, som om han varnar mig för det ska jag verkligen lyssna på honom


    Nu måste jag ha missat något, är det ett särskilt shoppingcenter i er stad eller menar ni att det gäller alla? Jag bor i Stockholm och har inte märkt något i mina närmsta shoppingcenter (bor i innerstan). Blir lite orolig. Vilka ställen ska man undvika? Jag lever som vanligt och märker ärligt talat ingenting. Ingen i min omkrets har heller blivit utsatt för något av flyktingbarn.
  • Anonym (V)

    Googlade nu och hittade verkligen ingenting som visar att man ska undvika köpcentrum?

  • En god vän
    Anonym (Trött på sverige) skrev 2016-02-01 05:42:01 följande:

    [quote=76290127][quote-nick]Modernamodern skrev 2016-01-31 23:40:55 följande:[/quote-nick]


    Mörkades sexuella övergrepp på tjejer när du var ung också bara för att ett politiskt parti inte skulle få rätt?[/quote]Varför har du ett sådant behov av att sätta dit personer med annan hudfärg? Varför kan du inte ta en diskussion om att det faktiskt är män det alltid handlat om, oavsett hudfärg?
  • Anonym (verkligheten)

    Alla unga kvinnor jag känner är överens som att övergrepp alltid har förekommit, MEN att det är värre nu. Så nej, fenomenet i sig är självfallet inget nytt. Men fler är än mer vaksamma nu, särskilt om de bor i närheten av ett flyktingboende. Fler än tidigare har råkat ut för saker, många har slutat gå till simhallar osv. Så jo, det är ett växande problem. Det betyder inte att svenska män har slutat våldta eller ofreda, bara att problemet har ökat. Sen att högerextremister egentligen inte bryr sig om kvinnors rättigheter är en annan sak. Men saklig kritik mot den uppkomna situationen är relevant.

  • Anonym (V)
    Anonym (V) skrev 2016-02-02 22:41:41 följande:

    Googlade nu och hittade verkligen ingenting som visar att man ska undvika köpcentrum?


    Ingen som lyckats svara på mina frågor... Hmmmm vad konstigt?!
  • Anonym (G)
    Anonym (V) skrev 2016-02-02 22:40:12 följande:

    Nu måste jag ha missat något, är det ett särskilt shoppingcenter i er stad eller menar ni att det gäller alla? Jag bor i Stockholm och har inte märkt något i mina närmsta shoppingcenter (bor i innerstan). Blir lite orolig. Vilka ställen ska man undvika? Jag lever som vanligt och märker ärligt talat ingenting. Ingen i min omkrets har heller blivit utsatt för något av flyktingbarn.


    Anonym (V) skrev 2016-02-02 22:41:41 följande:

    Googlade nu och hittade verkligen ingenting som visar att man ska undvika köpcentrum?


    Anonym (V) skrev 2016-02-03 08:09:48 följande:

    Ingen som lyckats svara på mina frågor... Hmmmm vad konstigt?!


    Jag skrev ju specifikt att det är det shoppingcenter som JAG passerar på vägen till MITT jobb. Och nä, det är givetvis ingen på nyheterna som sagt något om att undvika shoppingcentret (Nordstan, Göteborg). Det är min man som inte gillar att jag går förbi där när klockan är sen efter att han hört på regionalnyheterna på TV att det är ökad ungdomskriminalitet där samt ensamma ungdomar (från Latinamerika bl a) som hänger där. Jag ser dem ju också med mina egna ögon. Grupper med unga vuxna män eller barn i övre tonåren, samma personer varje dag. Utländsk bakgrund. De är alltid där oavsett vilken tid på dygnet som jag går förbi (morgon, lunch, eftermiddag, kväll). Samma sak med tiggarna. De är väldigt många där. Jag har haft samma jobb i ett par år. Självklart ser jag ju hur det har förändrats.

    Btw, jag bor inte på FL. Jag har ett liv med make, barn, jobb och hus. Om du inte får svar direkt kanske det beror på att folk gör annat och prioriterar annat. Så lägg ner den raljanta tonen om att "ingen lyckas svara på dina frågor" (mellan typ kl 23 och kl 8), tack!
  • Anonym (Samma)
    Anonym (Aye) skrev 2016-02-02 22:08:21 följande:

    Duger det här? 

    fistorstockholm.se/nyheter/%E2%80%8Bfi-kallar-till-rundaborssamtal-om-sexuella-trakasserier/

    stockholm.etc.se/debatt/nu-tar-vi-krafttag-mot-sexuella-trakasserier

    www.metro.se/metro-debatt/stangda-granser-ar-inte-ratt-svar-pa-sexuella-trakasserier/EVHpah!68Z4qgTXGKs/

    Eller är det just invandrare som fi måste vända sig mot? 

    Vad är det mest viktiga, att kvinnor får gå fredade och slippa vara rädda eller att Fi agerar i dom främlingsfientligas ledband? 


    För mig får dom gärna vända sig till vem dom vill, huvudsaken att något görs alls. Bara sorgligt om man inte kan nämna saker vid dess rätta namn, utan att någon genast ska skrika främlingsfientlighet.
  • todo nada
    Anonym (Trött på sverige) skrev 2016-02-02 22:15:14 följande:

    Nej, inte slumpen utan att det var där jag hittade informationen, är det främlingsfientligt att läsa nyheter? Det är inte så att jag skapar någonting genom att läsa vad som har hänt, det har hänt oavsett om SVT eller någon annan "pålitligt" nyhetskälla rapporterar om det eller inte. Faktum är ju faktum. Jag är inte intresserad av att peka ut en folkgrupp utan jag är väldigt intresserad av hur långt Sverige kan gå i att förneka att kvinnor inte är prioriterade. Jag är inte främslingsfientlig och tycker att alla som flyr krig och speciellt barn ska ha rätt att få stanna i ett tryggt land. Jag har själv varit godman och hjälpt barn att komma ut och känna sig delaktiga i samhället. Varför är hvb för ensamkommande tillgängliga för män 25+?

    Vi sviker inte kvinnorna i Sverige utan även barn som har rätt att leva i trygghet och inte i rädsla för hot, våld och övergrepp som sker på hvb.

    Det är naivt att tro att alla är änglar som kommer hit och hata dom som tycker annat.


    Så här står det på Wikipedia om friatider; "Tidningen klassificeras i en rapport utgiven av Statens medieråd som "en del av den radikala högerpopulistiska nätmiljön" och anses ha ett uppenbart rasistiskt, främlingsfientligt och islamofobiskt innehåll."

    Artikeln du länkade till från nyheteridag (som från start registrerades av allas våran charmknuttar Kent "järnrörsskandalen" Ekeroth) är skriven av Chang Frick. Chang frick som var involverad i "avpixlats" föregångare "politiskt inkorrekt" som också den startades av Herr Ekeroth.

    Cang ville ju dessutom att Ekeroth skulle skriva filmrecensioner för "nyheteridag", vilket ju iofs inte är en dum ide då Ekeroth ju faktiskt blev "känd" just via en film (

    )

    Du kanske inte vet om det, men det är inte ok att länka till de nyhetssidorna du gjorde på FL, anmäler någon ditt inlägg kommer det plockas bort av moderator. Du läser ovanligt mycket media med SD kopplingar, för att vara en person som "avskyr SD"...

    Jag skulle istället rekommendera dig att läsa här; www.expressen.se/nyheter/anses-for-ung--frias-fran-gruppvaldtakten/ om dådet, där de inte blandar ihop de tre männen med varandra som "friatider" gjorde.

    Hur menar du att hvb är tillgängligt för män 25+? Var har du läst det?

    Jag vet inte om det är mig du syftar på i den sista meningen, "Det är naivt att tro att alla är änglar som kommer hit och hata dom som tycker annat"? Det är skrivet i ett inlägg där du citerar mig, men frågetecken uppstår ändå eftersom jag inte uttryckt något av det du skriver, så du får gärna fördjupa vad du menar med det.
  • Anonym (Trött på sverige)

    Den enda tanke jag hade var att jag tycker att feminismen i sverige borde stå mer på kvinnornas sida, men skitsamma, jag hade fel och jag ångrar min trådstart, tanken var inte alls att sprida rasistisk propaganda och jag är som alltid emot SD och allting dom står för. Min frustration växte fram ur att kvinnofrågorna inte kommer fram utan att det handlar om män, män och män. Jag har inget behov att peka ut en folkgrupp utan jag ville peka ut dom som styr medierna i Sverige, politikerna och feministerna. Så vitt jag vet är det flest svenskar där och det är dom jag är trött på och det är dom jag tycker har gjort fel. Det var feminismen i Sverige jag ville diskutera och som vanligt spårar det ur. Det oroar mig att kvinnor känns så oviktiga. Det var allt.

  • Kofot

    Jag är inte oroad. Det är en liten del av asylsökande som beter sig illa åt så risken att råka i trubbel känns rätt liten.

Svar på tråden Oroar du dig?