• singellady

    adoption

    Är en ensamstående kvinna på 42år, som ska försöka adoptera. Någon som vill berätta hur en medgivarutredning går tillväga och om någon som vill dela med sig av sina erfarenheter? Någon som varit eller som är i samma sits som mig som vill dela med sig?

  • Svar på tråden adoption
  • fabbemam

    Grattis till ditt beslut!

    Det kan vara så att du har väldigt ont om tid. En del kommuner tar socialstyrelsens rekommendation, att man inte får ha fyllt 43 år när man ansöker om adoption, som lag.  Du behöver snabbt kontakta socialtjänsten i din kommun, oftast familjerätten, och be dem hänvisa dig till vilken föräldrautbildning du ska gå, utbildningen är obligatorisk. Samtidigt rekommenderar jag att du lämnar in blanketten som heter något i stil med "ansökan om medgivande för internationell adoption" nu innan du fyller 43.

    Här hittar du lite information från Adoptionscentrum, inte allt för uppmuntrande tyvärr men ge inte upp för att du läser den, ring o prata med dem om just dina möjligheter. Jag ser att det är ett år sedan texten uppdaterades och adoptionsvärlden förändras ständigt så nya möjligheter kan ha kommit.

    www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Ensamstaende/

    Många av barnen som adopteras idag har någon form av medicinsk diagnos så det är nog en bra ide att redan nu börja fundera på vilka diagnoser du känner att du som ensamstående mäktar med. Diagnoser som innebär känd sömnproblematik tex är ju ännu jobbigare om man inte kan turas om medan tex blodsmittor inte borde ha så stor betydelse om man är två som kan turas om eller ej (så tänker i alla fall jag men jag kan ha fel).

    LYCKA TILL!

Svar på tråden adoption