• Anonym (Vilsa­)
    Äldre 10 Feb 11:39
    15302 visningar
    75 svar
    75
    15302

    Mår dåligt av p-piller, köra avbrutet?

    Har haft problem med mitt mående till och från så länge jag kan minnas med ångest, oro, tårar och olycklighet. Det senaste året har det blivit så olidligt att jag gått hos både kurator och psykolog för att få ordning på det men det har inte hjälpt jag har känt att de inte förstått hur det egentligen är med mig och har därför inte kunnat hjälpa mig.

    Det har varit frågor om när jag känner som jag känner, hur jag känner mig och massa formulär, men ingen har ännu frågat om p-piller och jag har inte kommit ihåg att ta upp det när jag är där, men har nu börjat fundera över om det skulle kunna vara en idé att sluta med p-pillren för att se om jag mår bättre.

    Nu till problemet och funderingarna: att sluta med p-pillren för att testa ett tag känns bökigt, att man inte bara kan börja igen när som helst utan måste vänta in mensen och framför allt vad jag ska skaffa för skydd istället för p-piller.. Jag tycker inte kondom känns lika bra, sexet blir bökigare och det känns mindre och detta var jag så glad att slippa med p-pillren.

    Jag vet att det kanske inte är det bästa sättet men hur är det egentligen med avbrutet sex? Det känns som att det skulle vara det bästa alternativet just nu, och skulle inte förändra sexet med min sambo avsevärt.. men är det idiotiskt att bara bortse från risken med försats och köra avbrutet?

    Någon annan som känner igen sig i situationen? Någon som mår dåligt av p-piller och inte gillar kondom, hur har ni löst det?

  • Svar på tråden Mår dåligt av p-piller, köra avbrutet?
  • Anonym (A)
    Äldre 10 Feb 11:48
    #1

    Ja. Jag slutade med p-pillren pga att jag mådde dåligt. Vill inte använda något annat så använder kondom. Gillar det inte men jag vill inte ha ett till barn. Finns inga allternativ :)

    Pessar kanske är något för dig?

  • Anonym (Huff)
    Äldre 10 Feb 11:48
    #2

    Avbrutet är inte att rekommendera som preventivmedel. Alls. Har du funderat på spiral? P-stav? Byta p-pillersort? Diskutera detta med en barnmorska. Det är VÄLDIGT vanligt att hormonella preventivmedel sabbar livskvaliteten avsevärt. Dock kan man reagera väldigt olika på olika sorter, så ge inte upp.

    Själv använder jag enbart kondom, vilket funkar utmärkt. Håller med om att det är lite bökigare etc, men det är liksom inte värt att må skit pga hormoner bara för att slippa kondom. Men det är ju upp till var och en!

  • Anonym (H)
    Äldre 10 Feb 12:01
    #3

    Jag har provat 4 olika p-piller, hormonspiral och p-stav. Inget fungerade för mig. Har sedan 1,5 år tillbaka använd mig av Natural cycles istället och det har fungerat helt perfekt för mig :) Det innebär att vi bara behöver använda kondom ett antal dagar i månaden (röda dagar kring ÄL) och det har gått jättebra för oss! Detta har fått mig att må så mycket bättre :)

  • Anonym (Vilsa­) Trådstartaren
    Äldre 10 Feb 12:03
    #4

    Tack för svar!
    Jag ska väl ta mig iväg och prata med en barnmorska om detta, känner bara en viss oro för att denne kommer predika kondom hur illa jag än tycker om det..
    Sedan känns det så krångligt att testa sig fram till en bra p-piller sort.. borde det inte uppstå samma problem med p-stav och alla dessa andra hormonella grejerna?

  • marie ogift
    Äldre 10 Feb 12:20
    #5

    När jag har fast förhollande vill jag ha avbrutet sex . Har provat olika preventiv medel har gått sådär .när det blir lösnr så är det kondom på.

  • Anonym (Huff)
    Äldre 10 Feb 12:23
    #6
    Anonym (Vilsa) skrev 2016-02-10 12:03:06 följande:

    Tack för svar!
    Jag ska väl ta mig iväg och prata med en barnmorska om detta, känner bara en viss oro för att denne kommer predika kondom hur illa jag än tycker om det..
    Sedan känns det så krångligt att testa sig fram till en bra p-piller sort.. borde det inte uppstå samma problem med p-stav och alla dessa andra hormonella grejerna?


    Samma problem KAN uppstå, men behöver inte göra det. Alla reagerar olika på olika sorters piller/hormoner.

    Klart du kan strunta i alltihop och bara köra avbrutet, men var medveten om att risken för graviditet MÅNGDUBBLAS på det sättet.
  • Anonym (H)
    Äldre 10 Feb 12:29
    #7

    För mig var de psykiska biverkningarna detsamma av alla de olika sorterna av p-piller jag testade tyvärr.. Och med hormonspiral och p-stav hade jag även dessa biverkningar + att jag hade mens varannan dag i ett halvår innan jag gav upp. Och ja, det var påfrestande på mig att prova sig fram utan bra resultat alla dessa år.. Det kan ju såklart se annorlunda ut för andra, men detta är mina erfarenheter. Du borde kolla upp alternativa metoder som Natural cycles som är helt hormonfritt :)

  • Anonym (Tja)
    Äldre 10 Feb 12:32
    #8
    +1

    Det beror på hur mycket du inte vill ha barn. Finns ett namn på dom som använder den metoden, dom kallas föräldrar

    Vänner till oss har tre!! barn som kommit till pga avbrutet. Och nu så bidde de en ny ooopsi som dom är helt förtvivlade över. Tycker ju dom borde lärt sig men men

  • Anonym (Vilsa­) Trådstartaren
    Äldre 10 Feb 12:47
    #9

    Okej, så avbrutet verkar verkligen inte rekommenderas om man är vid en punkt i livet då barn inte står på agendan Glad

    Jag funderar på är Natural Cycles eller liknande något man kan få hjälp eller råd kring hos en barnmorska eller är detta något hokuspukus för dem?

  • Äldre 10 Feb 13:17
    #10

    Jag slutade med minipiller, exlutena av samma orsak. Hade självmordstankar 3-4 ggr i månaden.
    Avbutet är helt okej om man har ett stabilt förhållande där man kan tänka sig barn med killen.
    Jag har kört så i 1,5 år med samma man. Ingen graviditet.
    Tror det är säkrare än vad som sägs!

Svar på tråden Mår dåligt av p-piller, köra avbrutet?