• Anonym (förvirrad)

    Behandla kortisolbrist vid ÄP

    Hej!
    Ska inom kort gå igenom äggplock. Jag har binjurebarksinsufficiens och är osäker på hur jag bör medicinerna under ingreppet.

    Normalt ska man före mindre operation med lokalbedövning ge 100 mg Solu-Cortef - räknas äggplock som detta? Någon annan med Addison som gjort ivf? Hur medicinerade du?

    Min trygga allmänläkare har gått i pension, 1177 kan inte svara och IVF-kliniken har ingen aning. Skulle uppskatta mycket om någon insatt har möjlighet att svara. 

  • Svar på tråden Behandla kortisolbrist vid ÄP
  • Anonym (nnn)

    Jag är läkare och har själv genomgått IVF. Jag skulle följa protokollet för mindre operation med lokalbedövning! Ingreppet är invasivt, dvs man går in och sticker upprepade gånger in i bukhålan och lokalbedövning får du ju. Det blir med andra ord en stress för din kropp som den själv inte kan hantera med adekvat kortisolpåslag. Men jag tycker det är konstigt att din IVF-läkare inte kunde hjälpa digcmed det här. Vet hen inte själv svaret så kan hen ju ringa och konsultera en endokrinolog. Ingen kan ju vara specialist på allt, så det är ju inget konstigt att ringa och rådfråga.

  • Anonym (förvirrad)

    Stort tack!! Glad


    Då tar jag 100 mg Solu-Cortef intramuskulärt för ingreppet och dubbelt av mitt vanliga kortison i upp till ett dygn efter.

Svar på tråden Behandla kortisolbrist vid ÄP