• Anonym (jobbi­gt)
    Äldre 13 Feb 20:54
    1072 visningar
    10 svar
    10
    1072

    Bonus värre sedan medicinen sattes in. Vad göra?

    Hej

    Jag har ett bonusbarn med en diagnos. Jag och pappan upplever inte problemen som mamman gör, men hon har ju henne mer så hon märker det säkert tydligare. Mamman säger att flickan inte sover bra hos henne, men här sover hon som en stock och har alltid gjort. Flickan fick för ca 8 månader sen circadin för att kunna sova bra och mamman verkar tycka att det fungerar men för oss har det blivit katastrof.

    Istället för att sova som en stock hela natten vaknar flickan varje natt och kan inte somna om. Vaknar hon vid 5 må det vara hänt men oftast är det mellan 1 och 3.
    Hon kommer och lägger sig mellan oss men vrider och vänder på sig så pappan till slut lägger sig i hennes säng. Vi har testat att gå med till hennes säng och sitta där, ha mjuk musik på (det ville hon ha som yngre, hon är fö strax 6 år om det har betydelse), att hon får somna hos oss, vi har ignorerat när hon pratar, vi har testat att säga det är natt, vi ska sova, lyft tillbaka henne till sin säng om hon stör oss med flit you name it.
    Men hon somnar inte om. Sedan är hon jättetrött så klart under dagen och är grinig och gnällig. Vi kan inte ta med henne i bilen och åka någonstans för då somnar hon och minsta lilla hon sover på dagen är hon uppe till 2-3 på natten utan att kunna somna, trots circadin.

    Ibland börjar hon sparka med benen i sängen och blir vrång om vi säger ifrån och att hon ska ligga still eller lägga sig i sin säng. Eller så fryser hon (hon sparkar av sig täcket med flit), kudden är knölig, hon är hungrig, hon är törstig, hon är för varm, listan kan göras lång.

    Vad gör man? Detta började redan första umgänget hon hade medicinen och har fortsatt oavsett vad vi gör.

  • Svar på tråden Bonus värre sedan medicinen sattes in. Vad göra?
  • Äldre 13 Feb 21:06
    #1

    Men ni behöver inte ge medicinen hos er.

  • Anonym (jobbi­gt) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 21:09
    #2
    Snövits skrev 2016-02-13 21:06:50 följande:

    Men ni behöver inte ge medicinen hos er.


    Ok, jag trodde det var viktigt att upprätthålla det hela tiden Men om det inte är det ska vi genast sluta och se om hon återgår till att sova gott hela natten, för detta är naturligtvis lika jobbigt för henne med. Inte roligt att åka till pappa och bara vara trött och grinig hela tiden
  • Cadenc­ee
    Äldre 13 Feb 22:23
    #3

    Kolla upp det bara! Vissa mediciner kan bara farliga med att bara sluta tvärt med/göra uppehåll och för att det ska fungera måste man ta samma dos varje dag. Går det att sluta och ha lite som "vid behovs" medicin är det inga problem men se bara till att kolla upp de noga först :)

  • Äldre 13 Feb 22:53
    #4

    Cirkadin kan man sluta med när som helst och kan ge när som helst. Inga problem alls med det!

  • Äldre 13 Feb 23:05
    #5

    Circadin är som kroppens egna"bli trött hormon" Ni behöver absolut inte ge den till flickan när hon är hos er. Det kommer inte ställa till det för henne på något sätt.

    Lycka till

  • Ego Lovers
    Äldre 14 Feb 00:08
    #6

    Circadin är melatonin ett kroppseget hormon som utsöndras i hypofysen vid mörker och gör att man blir trött. Vissa behöver en skjuts då de har låga melatoninvärden alt har en npf diagnos som gör att de har en kraft att hålla sig vakna. Circadin ska ges 1-2 timmar innan sänggåendet och håller sig i 8-10 timmar. Så man får ge det i tid

  • M1rell­a
    Äldre 14 Feb 00:38
    #7
    Anonym (jobbigt) skrev 2016-02-13 21:09:11 följande:

    Ok, jag trodde det var viktigt att upprätthålla det hela tiden Men om det inte är det ska vi genast sluta och se om hon återgår till att sova gott hela natten, för detta är naturligtvis lika jobbigt för henne med. Inte roligt att åka till pappa och bara vara trött och grinig hela tiden


    Cirkadin är Melatonin, kroppens sömnhormon. Så det går bra att ta vid behov. Egentligen går alla sömntabletter/insomningstabletter bra att ta vid behov.
  • Litet My
    Äldre 14 Feb 01:28
    #8

    Säger som de andra, strunta i Cirkadinet om det fungerar ändå. Vi ger bara på veckorna och gör uppehåll vid helger och lov, ibland har det fungerat utan även någon månad och sedan har det behövts igen.

  • Anonym (jobbi­gt) Trådstartaren
    Äldre 14 Feb 08:23
    #9

    Tack för alla svar, vi ska sluta ge det hos oss och se om det återgår till som förut så vi får tillbaka den där glada busiga flickan igen 

  • Äldre 14 Feb 15:16
    #10

    Vi ger också bara cirkadin om vi märker att sömnen blir sämre under en period. Kan gå veckor mellan gångerna.

Svar på tråden Bonus värre sedan medicinen sattes in. Vad göra?