• Tecum

    Hon vill ha öppet förhållande

    Det låter på dig som att vi kan lämna den moraliska biten därhän? Men det är ändå svårt läge, risken är uppenbar att hon blir kär i en annan, i synnerhet mtp att hon är "nästanoskuld" och inte van vid andra män och kanske därför lättpåverkad. Å andra sidan, om du säger nej är hon kanske otrogen på riktigt så att säga, då har du ingen koll och då ännu större risk att hon lämnar.

    Du har väl påpekat att öppet förhållande funkar åt bägge håll, hur känner hon för att du kan ha andra kvinnor? Ibland kan den insikten göra att lusten att prova andra dämpas rejält. 

  • Tecum
    Furienna skrev 2016-03-06 06:57:03 följande:
    Ja, det där med "öppet förhållande" är nog bara hennes sätt att försöka dölja att hon har tröttnat på TS. Rynkar på näsan
    Det kan vara så, men vad har TS för alternativ? Om han säger bestämt nej är det inget som hindrar henne från att lämna honom ändå - eller att vara otrogen bakom hans rygg. I praktiken borde risken för separation vara än större då. Hon kan också bli kär i en annan utan att de har sex först.

    Här gäller inget annat än kommunikation, prata med varann och var tydliga med hur det känns och vilka regler som ska gälla om det blir skarpt läge.

     
  • Tecum
    Snarlik situation skrev 2016-03-06 12:23:32 följande:
    Jag tycker det är intressant hur olika svaren (och språket) är i den här tråden jämfört den den här: www.familjeliv.se/forum/thread/6571706 5-oppet-forhallande
    Inte är det väl så illa att det gör skillnad på om det är kvinnan eller mannen som vill öppna förhållandet?
    Haha, nä så kan det väl aaaaldrig vara...

    Det här är FL, med en majoritet av kvinnor. Givetvis har de större förståelse för kvinnors uppträdande överlag, även när det är tveksamt. Undantaget är när det gäller barn, detta är också de präktiga morsornas forum. 
  • Tecum
    aldrig otrogen skrev 2016-03-07 20:18:54 följande:
    Skriv ut blanketten Ansökan om äktenskapsskillnad, och be henne fylla i den .  Gör hon det så är ju förhållandet så öppet det kan bli , nämligen obefintligt .
      Sen ber du henne skaffa en lägenhet dit hon kan ta sina nya älskare , så du slipper att hon tar hem dem till ert boende .
      Alternativet ska vara att ni lever med och för varandra . Allt däremellan kommer bara att skapa slitningar och söndring , då tillit och förtroende kommer att nötas ut och försvinna .
    Du tycks vara väl hemmastadd bland blanketter för skilsmässa, trots att du är så trogen. Så slutsatsen är att det finns fler orsaker än ett öppet sexliv som leder till separation...
  • Tecum
    Anonym (man) skrev 2023-05-31 17:39:01 följande:
    Så mao, du har ingen egen vilja och kan inte göra några egna val utan följer bara strömmen (henne) och rättar dig helt och hållet efter vad hon vill och hoppas på att hon tar rätt beslut?

    Tycker du det låter som en bra relation och något som kan hålla i längden? Och har du inte funderat över att hennes beteende till stor del kanske beror på din flathet och villighet att anpassa dig till vad hon än kan tänkas hitta på?

    Om jag ska vara ärlig tycker jag ni skulle behöva enskild terapi båda två, hon för sin förvirring  men kanske främst du som verkar sakna all slags egen vilja och förmåga att sätta gränser.
    Vet dú att tråden är från 2018 och att TS med största sannolikhet inte längre är aktiv här? Så att vända dig till honom är misslyckat.

    Men vi andra vill gärna veta hur du tänker, om du öht tänker eller bara reagerar med ryggmärgen? Som jag tolkar dig skulle TS sagt tvärt nej, låst in hustrun så gott han kunnat och kontrollerat henne övrig tid? Är det ett exempel på bra lösning och bra relation? Snarare ett snabbspår antingen till skilsmässa eller otrohet, eller både-och.

    Starkt gjort  av TS att hantera det sansat, det är tack vare det de har så bra kommunikation och ett fortsatt förhållande, åtminstone några år. Skiljas när det tar emot kan vilken idiot som helst, att kämpa och lösa problemen kräver sin man och kvinna.
  • Tecum
    Anonym (man) skrev 2023-06-05 02:42:54 följande:
    På vilket sätt menar du att det är "sansat" att vara så rädd att frun ska bli kär i någon annan och dra att man är beredd att göra vafan som helst för att göra henne till lags?

    Är en relation som drivs av rädsla för att ens partner ska dra en frisk relation menar du?

    Skrev jag att TS skulle låsa in frun och kontrollera henne? Om inte så får dina fanstiser och hamgubbar stå för dig... och ja halmgubbar ÄR ett faktiskt jävligt sunkigt sätt att argumentera på så ditt BS om att du" bara vill veta vad jag tänker" tar jag med två kilo salt.
    Ditt sätt att gå till personangrepp istället för att svara på frågan visar att du är ute på hal is. Så jag frågar igen, vad ska TS göra om han vill att förhållandet ska bestå?
Svar på tråden Hon vill ha öppet förhållande