• Anonym (oroli­g)
    Äldre 4 Mar 17:39
    82443 visningar
    128 svar
    128
    82443

    Hon vill ha öppet förhållande

    Min fru och jag träffades som unga, hon var oskuld och jag näst intill. Vi har hållit ihop, gift oss och fått barn. Vårt sexliv är bra, vi provar lite av varje, hon är också öppen och nyfiken och säger iaf att hon blir tillfredsställd. Men nu vill hon plötsligt ha ett öppet förhållande, vara ihop med en annan man och ta igen lite av det hon missat då vi blev ihop unga. Hon säger att hon älskar mig över allt, det är bara nyfikenhet och hon vill passa på medan hon har en kropp som går att visa upp för andra.

    Jag är inte svartsjuk av mig och öppen för experiment. Men jag är livrädd att hon ska bli kär i någon annan och lämna mig. Och givetvis känner jag mig otillräcklig, fast hon säger att det inte är något fel på mig eller vårt sexliv.

    Hur ska jag agera?

  • Svar på tråden Hon vill ha öppet förhållande
  • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
    Äldre 4 Mar 18:02
    #11
    Rakad Apa skrev 2016-03-04 17:48:24 följande:
    Om du inte vill detta så ska du ju inte gå med på det. Är nog ganska lätt att det kan uppstå svartsjuka som sabbar relationen. Kan ni inte testa att vara swingers då, att han sex med andra par?

    Om min flickvän skulle komma med det förslaget så hade jag nog varit öppen för det, förutsatt att man satte upp förhandsregler. T ex att man inte skaffar sig fasta älskare, eller att ha sex med någons vän etc.
    Ja jag har varit inne på detta med klubb och swingers, då är vi liksom två och har iaf lite koll på varann. Men hon säger att hon är för oerfaren och inte vågar det än men är inte främmande för det i framtiden. Hon vill prova vanligt och utan mig först och det gör mig lite misstänksam, samtidigt som hon har en poäng i det hon säger.

    Det ska inte vara en fast älskare och ingen hon känner eller på jobbet, det har jag frågat och det är en förutsättning för mig.. Antingen vill hon bli uppraggad på krogen eller sexkontakt på nätet.
  • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
    Äldre 4 Mar 18:04
    #12
    Anonym (m) skrev 2016-03-04 17:58:54 följande:
    fast det svarar ingenting på hur ni har det :)
    Men jag skrev ju att vi har det bra, bra sex, inga konflikter eller gräl.
  • Anonym (känne­r till)
    Äldre 4 Mar 18:07
    #13
    +1

    I mina ögon är detta otrohet, det hon menar känns som hon vill kolla om gräset är grönare på andra sidan

  • Anonym (Öppen­)
    Äldre 4 Mar 18:10
    #14

    Jag och min man hade ett öppet förhållande i åtta år, de första åren av vårt förhållande (vi "stängde" det när vi bestämde oss för att skaffa barn).

    Av erfarenhet skulle jag säga att om du redan nu känner dig osäker så är det inget ni ska kasta er in i, sådär hals över huvud. Man måste inte bestämma sig på stört. Älta det ett tag och diskutera saken med henne igen och igen. Tänk igenom både hur ni skulle ordna det praktiskt, vilka "regler" som skulle gälla och vad som händer om en av er börjar tycka att det inte känns bra. Och känns det inte bra: gör det inte.

  • Anonym (m)
    Äldre 4 Mar 18:15
    #15
    Anonym (orolig) skrev 2016-03-04 18:04:02 följande:
    Men jag skrev ju att vi har det bra, bra sex, inga konflikter eller gräl.
    du har inte skrivit "inga konflikter eller gräl". Det skrev du nu. Men det är väl bra om det är så :)

    och att du skriver bra sex först säger en hel del anser jag. Jag hoppas absolut ni har det bra på alla områden men du verkar väldigt fokuserad på sexet. Det är inte säkert att hon tänker "bara" på sexet. Du skrev att hon är socialt och utåtriktad men inte du. Det kan ju ev vara en anledning att hon vill se sig om. 
    Eller också är det som du skriver, bara som något kul att testa
  • Anonym (man)
    Äldre 4 Mar 18:15
    #16

    Typiskt Sverige 2016 ingen ska behöva avstå från något alla ska ha allt de vill kosta vad det vill. Lycka till TS, är du dum nog att gå med på detta så hoppas jag att du är beredd på att träffa dina barn varannan vecka.

  • Äldre 4 Mar 18:18
    #17

    Om du tvekar så skulle jag råda dig att säga nej. Gör du våld på dina känslor kommer det sluta dåligt.

    Sen om ni diskuterar vidare och farhågorna försvinner så blir läget ett annat.

    Men öppna förhållanden MÅSTE vara på bådas villkor, tycker jag.

    Jag lever själv i ett öppet polyförhållande, och oss passar det. Däremot ville ett ex inte öppna upp när jag tog upp frågan. Och jag är glad över att han stod upp för hur han ville ha det. Vi gjorde slut, men är ff goda vänner.

  • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
    Äldre 4 Mar 18:24
    #18
    Tecum skrev 2016-03-04 17:48:01 följande:
    Det låter på dig som att vi kan lämna den moraliska biten därhän? Men det är ändå svårt läge, risken är uppenbar att hon blir kär i en annan, i synnerhet mtp att hon är "nästanoskuld" och inte van vid andra män och kanske därför lättpåverkad. Å andra sidan, om du säger nej är hon kanske otrogen på riktigt så att säga, då har du ingen koll och då ännu större risk att hon lämnar.

    Du har väl påpekat att öppet förhållande funkar åt bägge håll, hur känner hon för att du kan ha andra kvinnor? Ibland kan den insikten göra att lusten att prova andra dämpas rejält. 
    Jo hon är medveten om att även jag kan ha andra, det är inget hon jublar över men är beredd att ta för att få som hon vill. Men det är inte så lätt för oss män att få tag i villiga kvinnor, jag jobbar massor och är för trött för att orka ragga och vet knappt hur man gör. Tror att hon vet att risken inte är så stor att hon behöver dela mig med någon. Själv är hon skitsnygg och social, hon kommer att få napp direkt.

    Men som du skriver, säger jag nej kanske hon gör som hon vill ändå, bakom min rygg. Hon är envis och har hon fått något i huvudet så ska det genomföras. Sen är hon påverkad av skilda väninnor på jobbet som skryter om hur bra de har det och vilket fantastiskt sexliv de har som singlar. Antagligen lögn men hon köper det. 
  • Rakad Apa
    Äldre 4 Mar 18:26
    #19
    Anonym (känner till) skrev 2016-03-04 18:07:20 följande:

    I mina ögon är detta otrohet, det hon menar känns som hon vill kolla om gräset är grönare på andra sidan


    Seriöst människa...
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
    Äldre 4 Mar 18:32
    #20

    Jag är inte negativ till tanken som sådan, jag unnar henne att leka lite och är själv nyfiken. Hon bedyrar att hon inte vill lämna relationen och att hon inte kommer att bli kär i någon annan. Men hur kan man lova det? Tiden känns inte rätt för mig, jag har inte tid och det känns inte som att vi är på samma nivå. Därför föreslog jag swingersklubb men det gick som sagt inte.

Svar på tråden Hon vill ha öppet förhållande