• Äldre 9 Apr 14:20
    1890 visningar
    4 svar
    4
    1890

    Mikroti

    Hej, min son har ensidig mikroti. Jag skulle vilja komma i kontakt med andra föräldrar till barn med mikroti för att ställa frågor och bolla erfarenheter. Eller kanske med någon vuxen som själv har mikroti.. Någon?

  • Svar på tråden Mikroti
  • Äldre 13 Jun 12:27
    #1

    Hej!

    I december 2015 föddes min son med ensidig mikroti på höger öra. Vi blev kallade till öron när han var 3-4 veckor för att göra ett hörseltest. Nästa gång vi skulle bli kallade är när han blir 6 månader men skulle gissa på att det blir närmare hösten.

    Hur gammal är din son?

    Vi har inte märkt av något speciellt på honom, han är precis likadan som sina kompisar i samma ålder. Enda är att han kan bli lite arg när det är för mycket folk och massa ljud, men vi har ofta med hörselkåpor till honom.

    Jag och min sambo är väldigt öppna med att prata om honom och hans öra om någon frågar, inte alltid folk gör det. Kanske lite typiskt svenskt att inte våga fråga. Ibland säger någon att de inte märkt det förrän man kanske kommit in att prata om det av någon anledning. Vi ser det som så att om man döljer det så gör man det till ett problem och inte pratar öppet om det. Då blir bara han lidande när han blir äldre tror vi.

  • Äldre 15 Jun 22:24
    #2

    Hej:)

    Vår son är 3 månader, vi har träffat öronspecialist och nu också fått kontakt med hörselvården, vet dock inte vad som händer härnäst med gissar på att det blir ett softband/bha. Det tror jag ni gör rätt i, vi resonerar på samma sätt. Inget som vi ska dölja, det vore ju som att säga att han har något att skämmas för och som du säger förmodligen skapa problem längre fram. Jag har inte märkt av att högre ljudnivåer/bullriga miljöer är jobbiga för honom ännu men det kommer säkert och är ju förståeligt. Däremot tycker jag mig se att han ofta vänder huvudet så att han ligger på det hörande örat när han vill sova:). Vart bor ni?

  • Äldre 17 Jun 05:34
    #3

    När jag läste det du skrev om att han lägger sig på det hörande örat skrattade jag lite för jag kände så väl igen det! Min kille har gjort exakt likadant :) Nu i någon vecka har han ibland sovit på annat sätt men mestadels med hörande örat neråt.

    Det är samma procedur för oss att han ska få ett softband, audiologen på sjukhuset sa att i Värmland där vi bor så introduceras det vid 6 mån(kanske är samma för alla landsting, jag vet inte). Var bor ni?

    Kanske finns någon annan som läser detta och vill delta i diskussionen här, men du kan maila mig istället så kan du och jag fortsätta prata via mail om du vill, jhnap88@gmail.com

  • Äldre 17 Jun 17:29
    #4

    Jag har mailat dig:)

Svar på tråden Mikroti