• Äldre 29 Jan 23:01
    12488 visningar
    10 svar
    10
    12488

    Har någon provat waist trainer?

    Annita skrev 2018-01-29 22:44:08 följande:

    Dessutom finns en annan effekt som jag läst lite grann om och som jag känner passar mig - har man problem med stress eller ångest så kan en korsett som sitter åt lagom mycket kännas som en "trygghet" (eller hur jag ska säga). Som en omfamning eller som något som "håller ihop" en. Det är nog inte vetenskap på något sätt, men jag gillar liksom känslan av att ha korsett.


    Jo jag tror faktiskt det är lite vetenskapligt ändå. Finns ju iaf tex kedjetäcken och bolltäcken för barn och vuxna med ångestproblem eller tex autism. Tecken som kramar åt och är tunga för att man ska känna sig ombonad etc. Tydligen lindrar det. Så jag tror korsetten kan va en bra grej av det skälet och att det gör att man inte äter så mycket.

    Men tänk ändå på att korsetter pressar organen nedåt. Såg en dokumentär om en kvinna som alltid hade korsett så hennes midja var som en CD-skiva. Hennes organ hade pressats ned.
  • Äldre 30 Jan 17:20
    #6
    Annita skrev 2018-01-29 23:53:37 följande:
    Ja, det har jag inte tänkt på! Bolltäcke var en ganska bra jämförelse, håller en på plats de också.

    Och håller med om att man nog inte ska gå till överdrift. Skulle tro att kvinnan i dokumentären hållit på med "tight lacing" där man snörar åt en "traditionell" korsett, som har noll elasticitet. Jag är ändå inte säker på hur min latexkorsett kommer påverka på sikt även om den inte är lika extrem. De som håller på med tight lacing har ofta "body modification" som mål.
    Aha I see! Intressant! Tack för info.

    Ja ok. Skulle själv inte ha något emot att ha smalare midja, men har insett att min bröstkorg står ut lite extra på de nedersta revbenen så det är anatomiskt omöjligt för mig. (Givetvis kan jag gå ner lite i vikt oxå, men om man bortser från nåt extrakilo här eller där).
  • Äldre 2 Feb 18:12
    #8
    Annita skrev 2018-02-02 07:27:10 följande:
    De riktigt extrema tar ju bort några revben, ryyyys!
    Måste ju vara farligt! Revbenen ska ju skydda organen. 

    Minns även nån tjej på tv som alltid "körde" rockring, hon hade också jättesmal midja.
Svar på tråden Har någon provat waist trainer?