• Äldre 23 Apr 22:02
    4179 visningar
    15 svar
    15
    4179

    slemproppen?! Bara v.31+1!

    Hej,

    Jag har haft rätt många och starka Braxton Hicks (övnings sammandragningar). 
    Men idag så kände jag något konstigt och när jag gick på toa så fanns det en gulaktig geleklump, i storlek som ungefär som en hallon. Kan det vara slemproppen? Det var ingen blod i den, kan det fortfarande vara slemproppen?

    Jag har hört att det kan lossna flera veckor innan men jag är endast i v.31+1...Det är väl alldeles för tidigt?!

    Nån annan som har haft samma erfarenhet? Hur länge fick ni vänta för förlossningen? 

  • Svar på tråden slemproppen?! Bara v.31+1!
  • Äldre 24 Apr 02:55
    #1

    Ja, det är troligtvis slemproppen. Kan se ut på olika vis, behöver inte vara blod i den. Slemproppen kan återbildas, även så tätt som några veckor innan bf. Så i ditt fall återbildas den nog. Börjar du få värkar om ett tag, så är det ju en annan femma.

  • Äldre 24 Apr 02:56
    #2

    ... men hör med din BM, som kan ge dig bättre svar.

  • Äldre 24 Apr 07:58
    #3

    Hej, tack för svaret! pratade med barnmorskan precis och fått order att vila och ta det lugnt och ringa igen om sammandragningarna blir regelbundna.

  • Äldre 24 Apr 10:56
    #4

    Min slempropp gick i v33 och så kom han i v35. Men en del går ju tiden ut trots att slemproppen gått. Lycka till!

  • Äldre 24 Apr 12:59
    #5

    oj så tidigt, hoppas att bebisen vill stanna kvar tills han/hon räknas som fullgången iaf!! 

    skönt att höra att förlossning kan dröja flera veckor.

  • Äldre 25 Apr 01:35
    #6
    mandreasson skrev 2016-04-24 07:58:24 följande:

    Hej, tack för svaret! pratade med barnmorskan precis och fått order att vila och ta det lugnt och ringa igen om sammandragningarna blir regelbundna.


    Bra att du ringde BM. Följ hennes råd så ska du se att det går bra. Lycka till!
  • Äldre 26 Apr 21:25
    #7

    Nu kom det något annat som jag tror också är en del av slemproppen, Kände något klibbigt när jag skulle klä av mig för att duscha och såg att det hade kommit en trådig,geleaktig och vit massa.

    Kan slemproppen se annourlunda ut vid olika tillfällen? Första gången var som sagt en gul geleklump.

    Har haft en ett behov att gå på toa 5 ggr sen igår och det känns fortfarande som det trycker på samt att mina övnings sammandragningar börjar blir starkare och mer ryggont...kan det vara något på gång??

    Det är fortfarande alldeles för tidig! Något bra tips för att försöka avstanna värkerna några veckor till?! Ska till min BM på torsdag men hon verkade inte så orolig över min situation...har väl sådär mycket förtroende för henne...men kanske bara jag som är nojjig...

  • Äldre 26 Apr 22:02
    #8

    Det låter som att förlossningen är på väg att starta. Ring till förlossningsavdelningen och be att få komma in på en kontroll ikväll. Har det startat så kan de ibland hinna stoppa att det drar igång när det är så tidigt.

  • Äldre 27 Apr 07:31
    #9

    Hur har det gått TS?

  • Äldre 27 Apr 21:45
    #10

    Hej Alvice,

    Vi fick råd att stanna hemma tills det var regelbundet men sammandragningarna lugnade sig.

    Ringde min BM imorse men vi fick bara höra att läkarekontrollen som vi gjorde 6 veckor sen visade inga förändringar på livmodertappen  så att allt var nog lugnt fortfarande...(de gjorde ultraljud 6 veckor sen då jag en i familjen gick plötsligt bort och chocken hade gett mig några sammandragningar). 

    Blev frustrerad, saker kan väl ha ändrats sen 6 veckor sen? 
    Ska ha en vanlig tid imorgon så hade tänkt fråga igen för en riktig undersökning...

  • Äldre 28 Apr 09:15
    #11

    Slemproppen återbildas min har släppt lite då och då. Både pratat med förlossning och min bm om detta och de var inte oroliga men jag har inte haft sammandragningar som varit regelbundna. Men som sagt är du orolig prata med din bm tror jag hittade bitar av detta ungefär från v. 31 eller v. 32

  • Äldre 28 Apr 10:09
    #12

    skönt att höra om andra som har haft samma erfarenhet. När födde du ditt barn då? Eller är du fortfarande gravid?

    Fick mest råd och rekommendation av BM nu att vila och vara liggandes så mycket som möjligt pga sammandragningarna men hon gjorde ingen gyn undersökning.

    tror att jag har svårt att släppa min oro pga  jag och min BM klickar inte helt så har inte 100% förtroende för henne men vet att de kan sin grej så tröstar mig med det =)

  • Äldre 28 Apr 10:47
    #13

    TS va konstigt att dom grundar det på en undersökning för 6v sen. Läget kan ju ändras från en dag till en annan. Jag hade krävt en ny tappkoll på specialist mvc. Det tycker jag inte att kan neka dig till om du är orolig och har mkt sammandragningar.. Jag har fått förkortad tapp med båda mina barn. Haft mkt sammandragningar o slempropp som släppt, sen har förlossningen startat med mol o ryggont o sen vattenavgång (v34).

    Vila på!

  • Äldre 29 Apr 14:04
    #14
    Alvice skrev 2016-04-28 10:47:12 följande:

    TS va konstigt att dom grundar det på en undersökning för 6v sen. Läget kan ju ändras från en dag till en annan. Jag hade krävt en ny tappkoll på specialist mvc. Det tycker jag inte att kan neka dig till om du är orolig och har mkt sammandragningar.. Jag har fått förkortad tapp med båda mina barn. Haft mkt sammandragningar o slempropp som släppt, sen har förlossningen startat med mol o ryggont o sen vattenavgång (v34).

    Vila på!


    Ja..det är väldigt frustrerande. Det var samma sak med järn. Dom kollade järnet nån vecka efter RUL och vid v-29 besök berättade jag att har har haft problem med trötthet, hjärtklappning och yrsel men fick svar att besöket efter RUL var bra så att dom kollar igen när jag är i v.37...Detta var även efter att jag hade berättat att jag hade varit hos vårdcentralen efter en kraftig influensa och dom hade tagit en Hb prov och sa att jag låg på gränsen...En annan grej är att jag har bakgrund för att ha urinvägsinfektion och med min första graviditet så testade dom urinen vid varje besök men nu tyckte dom att det inte behövdes längre efter RUL...det var ju ok då enligt dom...det som du säger...det kan väl för helsike ändra dag för dag??

    problemet med hjärtklappning och yrseln har även blivit värre och då tyckte BM att jag kan kolla upp det via vårdcentralen. Var där igår och då ville läkaren testa 
    HB, sköldkörtlen och äggviteämnen i urin samt att mitt blodtryck var 80/70 vilket var alldeles för lågt. Ska dit idag för blodprov då labbet hade hunnit stängas igår. Personalen där är dock underbara och verkligen bryr sig så tur att jag har en sån bra vårdcentral att vända mig till när MVC verkar så lata.

    Har bett min man att följa med nästa MVC besök för att få lite backup med mitt tjatande =D
  • Äldre 29 Apr 15:45
    #15

    Vad dåligt att man ska behöva tjata och slåss för att bli hörd. De verkar inte ha så noggranna rutiner de följer. Stå på dig och vad du känner och bra att ta med mannen som stöd. Lyssnar inte ens vanliga BM kan man kanske ringa specialist mödravården eller någon annan BM och ta upp problemet.
    (Mitt Hb var bra när det kollades första gången, sen låg det på gränsen i v26 så blir det omkoll nu i v33. O med tidigare graviditeter har jag också haft uvi så denna graviditet skulle jag tydligen lämna 4 urinprov, som rutin när man haft tidigare besvär, sa bm.)

Svar på tråden slemproppen?! Bara v.31+1!