• 1980Rebecca

    Tvillingar på 5 månader och gravid igen

    Hej

    Efter ett antal IVF-försök blev vi äntligen gravida och fick två underbara tvillingar. Då vi kämpat för dem i flera år trodde vi det var helt omöjligt att bli gravida på egen hand. Men nu har det hänt. Tvillingarna är 5 månader och det är såklart väldigt mycket jobb. Och därför känner jag PANIK just nu över tanken på att gå igenom en graviditet igen med illamående osv. Och sen få tre barn under 14 månader att ta hand om. Hur ska vi kunna ge våra efterlängtade tvillingar den uppmärksamhet de förtjänar om vi fortgår med den här graviditeten? Att tänka abort känns så otacksamt när vi kämpat så hårt innan för att bli gravida.

    Finns det andra där ute som fått barn så tätt och kan berätta?

    Finns det någon som gjort

  • Svar på tråden Tvillingar på 5 månader och gravid igen
  • LFF

    Vet att det finns de som fått tätt i Vi som har eller väntar tvillingar-gruppen på Facebook.

  • Anonym (Mimmi)

    Inte tvillingar, men tre barn tätt och bara ett drygt år mellan tvåan och trean. Också oplanerat... Alla avrådde och jag bävade också, men abort kändes uteslutet.
    I själva verket blev det bästa tiden i mitt liv, helt ärligt. Det var bara att släppa taget om alla andra "måsten" och så köra. Man måste samarbeta som föräldrar, även det en vinst.
    När jag växte upp fick en kusin till min mamma två tvillingpar med exakt 12 mån mellanrum. De hade även ytterligare ett barn, ett par år äldre. Så fem barn under tre år! De var bönder.
    Det blir ett par tuffa (men i bästa fall också givande) år där föräldrarna får gå all in. Men sen har man ju också fördelen med väldigt jämnåriga barn som alla gillar ungefär samma saker och har jättestor glädje av varandra.

  • Snuttispluttis

    Han en lite tjej som kommer vara 14 månader när lillasyster kommer. Det är tuffa dagar för oss själva hemma på dagarna iom att hon inte går på dagis än och vi inte har någon familj på orten som kan avlasta. Lägg till foglossning och psoriasis hos mig så är det ofta lätt att känna sig som en dålig mamma. Här ska pappa ta ledigt sista trimestern plus att vi ska spendera den tiden hos min familj så vi kan få lite barnvakt nån gång då och då. Sen hur det blir när lillasyster kommer får vi se då. Just nu är det fokus på att ta oss fram till BF ;)

    Kan bara tänka mig att ha två så små hemma och vara gravid.. Här blir det strikt kontroll efter tvåan så vi inte blir gravida igen på minst två år! :P

    Lycka till!

  • viseversa

    Nu har jag inte tvillingar men blev gravid när äldsta var 7mån. Är 16mån mellan dom då nr två föddes en månad för tidigt. Gick bra. Man kommer snabbt in i rutinerna.

  • Anonym (Nej)

    Jag har bara ett barn, hade en lätt graviditet och bebisen är också rätt enkel men hade jag blivit gravid nu så hade det inte funnits på kartan att behålla det barnet. No way. Hade aldrig orkat eller velat

  • Cliin

    Nu är mina tvillingar 3,5 år och vi väntar syskon. Alla säger att det blir lätt nu när kullarna är större men ärligt talat känner jag inte så. Vi ville ha syskon tidigare men tyvärr fick vi kämpa länge.

    Jag vet vad du går igenom hemma till vardags och jag vet hur tufft det kan vara att räcks till. Men jag tror du kommer att klara det hur bra som helst.
    När syskonet kommer är det en bra tid att skola in tvillingarna på fsk och då får du lite mer tid till bebisen.

    Att vara tvillingmamma gör dig till super-mamma med tusen trix och bra rutiner.
    Jag kan vara säga stort grattis och all lycka till er. Det kommer bli kanon!

  • Loncelot

    Jag har 11 månader mellan mina äldsta har fungerat jättebra nu har vi 3st 1år, 4 och 5år fungerar toppen och nu planerar vi en 4:e bara man vill så tror jag iallafall att allt går bra sen är livet i sig en bergodalbana, men blir ju inte jobbigare än vad man gör det och så länge man är 2 så klarar man allt

  • Loncelot

    Kan ju även inflika att på 5år har ja haft en vaginal förlossning, 2kejsarsnitt, en gallstensoperation, en gastroskopi samt 2 st ryggoperationer, så länge man är stark o har viljan så klarar man allt :)

  • Anonym (Gå på magkänslan)

    Känn efter vad du verkligen orkar!
    Jag hade 16 mån mellan mina och den sista hade kolik, skrek konstant i 10 mån.
    Jag kände mig otillräcklig och hade ständigt dåligt samvete. Det slutade med utmattningsdepression oc skilsmässa för mig.
    Du ska inte ha dåligt samvete vad du än väljer. Du väljer utifrån din ork och vad ni klarar av. Lycka till, kram

  • Anonym (Mjölkallergi)
    Anonym (Gå på magkänslan) skrev 2016-04-27 09:51:34 följande:

    Känn efter vad du verkligen orkar!

    Jag hade 16 mån mellan mina och den sista hade kolik, skrek konstant i 10 mån.

    Jag kände mig otillräcklig och hade ständigt dåligt samvete. Det slutade med utmattningsdepression oc skilsmässa för mig.

    Du ska inte ha dåligt samvete vad du än väljer. Du väljer utifrån din ork och vad ni klarar av. Lycka till, kram


    Är ni säkra på att det var kolik? Efter 2 månaders ålder brukar mjölkallergi komma och försvinner oftast efter 1års ålder, så kan ju även varit så att barnet behövt mjölkproteinfri mat... 2av mina barn har haft just det problemet, varav det första av 3 trodde vi hade kolik men med okunnigt BVC så kom det aldrig upp, hade önskat ja kunde gjort om mitt första barns liv o provat annan ersättning, kanske ja då hade haft det mycket enklare för det var snarare mjölkallergi än kolik... Så mitt tips till alla kolikföräldrar är att testa mjölkproteinfritt för att se om det gör någon skillnad, varför lida i onödan... Jättetråkigt din skilsmässa synd ni inte fick bättre hjälp..
Svar på tråden Tvillingar på 5 månader och gravid igen