• Äldre 29 Apr 11:14
    6191 visningar
    23 svar
    23
    6191

    Bajsar i trosorna

    Mitt barn på ca 2.5 år har varit blöjor på dagarna sen nyår. Kissandet går jättebra och hon är utan blöja även på förskolan. Dock så bajsar hon 9 av 10 gånger i trosorna varje dag! Men inte när hon är naken dvs utan trosor bajsar hon alltid på pottan/toan. Hon vet att det är fel att bajsa i trosorna och säger själv att bajset ska vara i pottan men ändå bajsar hon alltid på sig. Hon ber inte heller in en blöja när det är dags.

    Är det fler än jag som har det problemet? Tålamodet tar slut och istället för att vara förstående blir man arg och irriterad på barnet. Vill inte behöva bråka om det varje dag.

    Tacksam för svar och tips!

  • Svar på tråden Bajsar i trosorna
  • Äldre 29 Apr 11:15
    #1

    Du får nog stå ut, det är inget problem utan nåt man får ta rätt på bara. Skuldbelägger man barnet och blir arg så lär de nog fortsätta bajsa i trosan dessutom....

  • Äldre 29 Apr 12:22
    #2

    Jo men det har gått 5 månader nu . Borde inte poletten trillat ner så att säga? :/ Försökt med uppmuntran. Klistermärken. Godis hela baletten haha. Nu ger vi snart upp!

  • Äldre 29 Apr 12:32
    #3

    Det tar tid. Kan ta år. 5 månader är inget. Vad är det du ska "ge upp" på egentligen?

  • Äldre 29 Apr 12:53
    #4

    Hon är väl inte redo att sluta med blöja än. Med byxblöja kan hon ju kissa i potta men det blir inga bajsolyckor.

  • Äldre 29 Apr 13:59
    #5

    Problemet är att hon inte vill ha blöja. Blir ledsen om vi säger att vi ska ta på en blöja istället för trosor. Menar att man vill ge upp pottan och köra på blöjor iaf fast hon själv sagt att hon vill ha trosor och inte blöja. Tycker 5 månader känns som en riktigt lång tid särskilt när man ofta hör att barn blir torra på bara nån vecka -månad.

  • Äldre 29 Apr 14:56
    #6

    Sambons flicka var likadan. Vi förklarade att hon måste ha blöja på eftersom hon inte säger till när hon ska på potten. Till sist fattade hon galoppen och började säga till. Hon blev dock blöjfri sent...

  • Äldre 29 Apr 22:20
    #7

    Får väl fortsätta traggla men det är svårt att orka med psykiskt.. :(

  • Äldre 29 Apr 22:30
    #8

    Vi höll också på lääänge här innan poletten trillade ner, fast här var det problem med både nr 1 och nr 2. Hade också mest hört om barn som blev blöjfria på några dagar eller någon vecka, så kände också flera gånger att jag hade lust att ge upp. 

    Vi började träna i juli förra året, och i slutet av december lossnade det ordentligt. Alltså lite drygt 5 månader. Men fortfarande händer det olyckor, nån gång i veckan får vi blöta byxor med hem från dagis. Och ibland händer det att han inte hinner, för att han säger till för sent. 

    Vi hade också svårt med att inte bli arga, speciellt när det kom bajs, är ju inte så kul att tvätta och hålla på... När vi blivit arga ett par gånger märkte vi att sonen inte ville säga till oss då det hänt olyckor, och vi fick inte lov att byta. Var tydligt att han skämdes, så då fick vi backa rejält. Tyvärr hjälper det ju inte att bli arg. 

  • Äldre 29 Apr 23:01
    #9

    Be henne säga till så kan hon få bajsa i blöja tills hon är redo att bajsa på toa. Bajsandet tar längre tid...

  • Äldre 29 Apr 23:14
    #10

    Vi hade problem med vår i 1,5 år. Bvc, dagis, alla sa att ta det lugnt, det ordnar sig av sig själv. "Det är normaalt". Vid 4,5 års ålder sökte vi läkare ändå och jag ångrar att vi inte gjorde det tidigare.

    Doktorn sa direkt efter att hört vår beskrivning att flickan är förstoppad. Bekräftade genom klämma på magen. Skrev ut medicin. Redan första veckan hade vi bara två påsar hem från dagis, vilket är en enorm förbättring. Förut var det ofta två påsar om dagen. Och det går bara bättre och bättre sedan dess, hon är även nattorr med någon olycka ibland. Men det är en mycket stor skillnad.

    Barn kan alltså vara förstoppade utan att bajset är jättehårt. Och då kan det bli fel på känsligheten i kiss-och bajsområdet och barnet känner faktiskt inte när han eller hon behöver gå på toa.

    Sök läkare för säkerhets skull! Allt är inte normalt. Ibland finns det en quick fix.


    42.
Svar på tråden Bajsar i trosorna