Acne orsakad av viss föda
Hej!
Jag kommer inte på något trevligt into på detta så det blir att dyka rakt in:
Jag har haft underlig textur på huden i pannan så länge jag kan minnas (inte riktiga finnar utan snarare fullt med små knottror), men om jag tänker efter så borde det ha uppkommit när jag gick in i puberteten. Nu är jag 23 år och har fortfarande texturen i pannan, skillnaden är att den delvis försvinner så fort jag helt slutar äta choklad/chips/kakor etc (ser skillnad efter en vecka utan att äta något sådant). Jag är lite av en godisgris men jag tänkte att det kanske är dags att jag faktiskt slutar med allt som får huden att uttrycka sitt misstycke, men då är frågan:
Vad är det exakt som gör det?
Jag får "riktiga" finnar om jag äter mycket bakelser (kakor, chokladbollar), även om jag äter mycket choklad. Av chips så får jag inte finnar, men den där konstiga texturen jag har i pannan försvinner inte förrän jag slutar med det med.
Är det fettet som är boven? Smör?
Något annat?
Jag undrar för att jag gärna skulle vilja få helt slät hy, och då kanske det är vissa "riktiga" maträtter jag borde undvika utöver det uppenbara jag pratat om ovan.
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-05-01 09:14
Råkade visst bli med c i rubriken, men folk förstår väl ändå :)