• Äldre 1 May 14:08
    6848 visningar
    55 svar
    55
    6848

    Skulle du ta illa upp om din vän pga diet/bantning tog med sitt eget fika på ditt kalas?

    Hamnade i het diskussion igår när en vän på FB skrev att hen höll på att baka egen kaka då den äldre generationen uppenbart inte brydde sig om kost och hälsa. Värden hade inte tagit hänsyn till hennes nuvarande diet därav tog hon med sig sitt eget fika.

    Jag svarade henne att jag hade blivit ledsen om ngn tagit med sig egen kaka på mitt kalas. Fick en harang till svar hur respektlös och dåligt påläst jag tydligen var.

    Så hur hade ni reagerat?


    absolutlinan.blogg.se **~** Mamma till Engla 061227 & Elton 100916**~**
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skulle du ta illa upp om din vän pga diet/bantning tog med sitt eget fika på ditt kalas?
  • NicsFl­icka20­14
    Äldre 1 May 14:11
    #1
    +1

    Jag hade aldrig någonsin tagit illa upp om någon ville ta med sig eget fika för att den personen går på diet. Varför skall man bli ledsen över en sådan grej?

  • Äldre 1 May 14:13
    #2

    Jag är väl knäpp. Hade tagit illa upp å som att mitt fika inte duger:-/ Om många går på diet blir det dessutom mer knytkalas...


    absolutlinan.blogg.se **~** Mamma till Engla 061227 & Elton 100916**~**
  • Äldre 1 May 14:14
    #3

    Jag röstade "bryr mig inte" men det är en sanning med modifikation.

    Om jag bjuder till kalas och hon kommer med medhavd kaka skulle jag absolut inte ta illa upp så länge hon inte börjar predika om hur dåligt det andra fikat var. 

  • Äldre 1 May 14:16
    #4

    Inget av svaren passade, men jag svarar ändå. Jag skulle ta illa upp om någon tog med eget fika på grund av sin diet. Hen kan äta av det som bjuds eller låta bli, men snälla, ta inte med eget! 

  • Äldre 1 May 14:17
    #5

    Alltså jag är allergisk mot en hel del och jäkligt petig med en massa annat. Jag brukar inte ta med egen fika ändå. Jag dör inte av att inte fika och bara dricka ngt eller liknande. Om jag nu skulle vilja baka ngt så hade jag kollat om det var ok med värden och då bakat så det räckte att bjuda på och stod framme som annat fika. Själv brukar jag fixa lite olika saker (både nyttigt och onyttigt) när det bjuds in. För en del är det verkligen inte så enkelt att bryta dieten/fastan etc för en fika och sedan bara återgå igen.

  • NicsFl­icka20­14
    Äldre 1 May 14:25
    #6
    +1
    LillaLinan80 skrev 2016-05-01 14:13:17 följande:

    Jag är väl knäpp. Hade tagit illa upp å som att mitt fika inte duger:-/ Om många går på diet blir det dessutom mer knytkalas...


    ja då är du nog knäpp om situationen är som du beskriver ovan, att värden INTE tagit hänsyn till hennes kosthållning. Då har man ingen rätt att bli grinig om någon tar med sig eget anser jag. Det hade varit skillnad OM det bakats saker som ingick i hennes diet och hon ändå tog med sig, men har man inte bemödat sig att lägga ens lite energi på det så skall man nog hålla tyst..
    Men det är min åsikt..
  • Äldre 1 May 14:29
    #7

    Om vännen hade sagt något i stil med att jag "uppenbarligen inte bryr mig eller kan något om hälsa" så hade jag tyckt att det var himla ohövligt. Annars hade jag inte brytt mig alls! Jag vill gärna stötta mina kompisar när de försöker ta hand om sin hälsa eller gå ner i vikt, inte sätta käppar i hjulet på dem genom att göra det till ett problem när de då kanske behöver ta med sig egen fika/mat när vi ses. 

  • Äldre 1 May 14:35
    #8

    Jag hade inte tagit illa upp. Men att gå på kalas och titta på när andra äter och jag sitter utan? Nej, då kan kalaset kvitta. Har PCO och mår bäst på lågkolhydratskost även om jag nu är normalviktig efter gastric bypass.

    Äter jag EN enda liten kaka/bulle binder jag vätska och går upp 3-5 kg över natten. Jag får ont i magen och mina hormoner får frispel. Så låt mig äta mitt medhavda kokta ägg om du inte kan erbjuda det istället för kaka/tårta eller låt bli att sura för att jag alltid tackar nej när jag blir bjuden på ditt kalas.

  • Äldre 1 May 15:14
    #9

    Nej, det är hennes problem. Det finns så många konstiga dieter och så många konstiga människor som följer dem. De får skylla sig själva.

  • Drottn­ingen7­0
    Äldre 1 May 15:21
    #10

    Nej jag hade inte tagit illa upp. Däremot hade jag konstaterat att människan var taskigt socialiserad.

Svar på tråden Skulle du ta illa upp om din vän pga diet/bantning tog med sitt eget fika på ditt kalas?