• Äldre 1 May 23:04
    8036 visningar
    68 svar
    68
    8036

    Vi med konstiga fobier! Berätta gärna!

    Jag lider av några fobier

    Kräkfobi

    Tvättar händerna ca 20-40 gånger per dag. Träffar inte folk som vart magsjuka flera månader efter dom vart sjuka om jag inte måste. Rädd för att gå i affärer och använder Plasthandskar såfort jag ska röra något.

    Har även bussfobi samt socialfobi/torgskräck

    Tror jag ska tappa kontrollen och skämma ut mig inför alla människor.

    Fobi för många täta hål.

    Är otroligt rädd för droger. Vågar inte gå förbi folk som står och röker och har ett speciellt utseende... tror jag ska bli påverkad hela tiden... testat droger en gång och det har vänt mitt liv upp och ner..

    Men skriv gärna era fobier då det är intressant och veta! ????

  • Svar på tråden Vi med konstiga fobier! Berätta gärna!
  • Anonym (tin)
    Äldre 1 May 23:26
    #1

    extrem spindelfobi (inte så konstig dock hehe). När det var som värst slutade jag andas när jag såg en..

    samma där med många täta hål. 

    Fobi för vatten(typ sjöar och hav) och vattenlevande djur typ fisk, ål, skaldjur, valar osv. (dock äter jag fisk men det är en annan sak o äta en liten fisk än att möta ett enormt monster... :P )

    Egentligen inte rädd för själva medicinen, men extremt rädd att bli beroende av mina smärtstillande mediciner, så tar dem för sällan (vilket är dumt för går istället med galet ont).

    Speglar i mörka badrum.  

  • Anonym (Pinsa­mt)
    Äldre 1 May 23:36
    #2

    Kanske inte ska kalla det fobi eg men gör det ändå... Jag är nämligen sjukt rädd för plogbilen och har det snöat på vintern mår jag otroligt dåligt om jag måste köra där jag kan riskera att möta just plogbilen... På E4an går det bra men inte på mindre väg... Händer att jag helt enkelt stannar hemma tills jag känner mig säker på att det redan plogats..

    Sedan är jag extremt rädd för spindlar men det är ju mer normalt... Men det låg tex en trädgren/rot på vägen som med lite fantasi kunde se ut som en stor spindel och jag fick lite pirr i magen varje gång jag körde förbi och även nu av att tänka på det.

  • Anonym (Flykt­ig själ)
    Äldre 1 May 23:58
    #3

    Jag har fobi för halvt sjunkna båtar. Sen har jag fobi mot att inte se havsbotten. Jag är sjukligt rädd för att trampa på saker som ligger i haven som inte ska ligga där.

  • Anonym (nn)
    Äldre 2 May 09:02
    #4

    Jag har fobi för glödlampor. Alltså att byta en trasig glödlampa går bara inte. Då står jag hellre i mörker tills nån kan hjälpa mig att byta lampan :p Jag tror att om jag byter lampan så kommer jag få ström i mig och dö typ ;)

    Sen har jag fobi för ballonger. Jag sitter på helspänn rädd för att den ska smälla. Hatar ballonger!

  • Äldre 2 May 09:05
    #5

    Hål och mögel. Åh fy fan. Nackhåret reser sig upp bara jag skriver det. Uääääck!!

  • Axe
    Äldre 2 May 09:11
    #6

    Lockesspindlar. Alla andra spindlar går bra.

    Släppte telefonen när jag skrev ordet nu.. har gått i terapi men det var längesen. Ska söka hjälp igen för på sensommaren kan jag inte sitta ner ute. Inte tälta inte plocka svamp utan ångestdämpande medicin. Jag älskar naturen och gråter redan nu för jag vet hur jag kommer må från juli och framåt...

    Får panikångest och gråter och kastar av mig kläderna om jag ser en. Går på en millisekund. Inget jag kan påverka där och då. Har en varit inne kan jag inte gå in i det rummet på måååånga timmar efter den blivit mördad.

  • Anonym (Yster­)
    Äldre 2 May 09:15
    #7

    Jag tycker att de e jätteäckligt att kliva ur badkaret med blöta fötter. Min kille vet det så han lägger alltid ut en handduk på golvet åt mig. Klarar inte att dra en tröja över huvudet med blött hår. (Har långt hår) Gillar inte heller när dukar eller mattor ligger snett. Då rättar jag till dom. Vill ha minutiös ordning på saker o ting.

  • Anonym (tin)
    Äldre 2 May 11:15
    #8

    Justdet. Har extremt svårt för höga smällar. (Tänk fyrverkerier, åska och ballonger som går sönder). Klarar knappt av att gå ut på nyår o när det åskar

  • Anonym (Blöjf­obi)
    Äldre 2 May 11:27
    #9

    Jag har fobi mot kissiga blöjor. Det är något med konsistensen. Kan knappt inte byta blöja

  • Anonym (höjde­r...)
    Äldre 2 May 11:32
    #10

    Hej!
    Har lite höjdskräck, och tyvärr har det medfört att jag inte åker rulltrappa...

    Blir bra benträning i trapporna!!

Svar på tråden Vi med konstiga fobier! Berätta gärna!