• Anonym (Vad ska jag göra)

    Ge upp sina drömmar för sin partner

    Hej!

    Jag vet verkligen inte vad jag ska göra längre. Jag är en person åldern 20-30 som bor tillsammans med sin partner i en svensk småstad, vi har varit ihop i mellan 4-10 år och det är mitt livs stora kärlek som jag inte vill leva utan. Vår 'historia' är perfekt och det finns inga problem i förhållandet.

    Nu till saken, vi har helt olika mål i livet. Hen trivs med jobb, hund, småstadsliv med en vanlig låg lön.

    Och jag kommer från en riktigt pissig bakgrund och det är min stora sporre i livet till att hela tiden försöka bli bättre. Jag är mycket målinriktad och ambitiös, nöjer mig inte ned något annat än drömjobben och tar ingen halvdan utbildning 'bara för att'.

    Vi bor ca 1,5 timme från två universitet här i landet. Jag har i princip inte fått flytta från min partner för att få utbilda mig, jag har gett upp min drömutbildning för att det är för långt bort. Jag hoppade av en annan linje för att pendlandet tog kål på mig, jag missar allt studentliv och är efter tre terminer fortfarande helt utanför på min nuvarande utbildning för att jag jämt måste åka hem så tidigt p.g.a. pendlandet. Jag har inte heller några vänner alls i den här staden, utan alla mina vänner finns i en annan stad där även utbildningarna och de framtida jobben finns.

    Saken är den att nu har jag gjort mitt på universitetet här och jag MÅSTE flytta för att fullfölja detta och kunna ta ut min examen, men min partner säger saker i stil med.. "Du får ju flytta om du vill, men jag blir väldigt ledsen...", "Jag kommer må dåligt"

    Vad fan ska jag göra? Finns det någon äldre och klokare? Jag vill inte leva ett liv utan hen och hen vill nog inte det heller. Men jag har gett upp två år av mitt liv till detta velande när jag redan kunde ha haft en examen vid det här laget. Jag är olycklig i den här staden, och sitter bara hemma i huset hela tiden för att jag gett upp kontakten med mina vänner. HJÄLP mig!

  • Svar på tråden Ge upp sina drömmar för sin partner
  • Anonym (C)

    Du har redan gett upp alldeles för mycket! Din partner borde ha stöttat dig istället för att göra som han gjort! Det är inte ett okej beteende av honom att hålla dig kvar. Gör nu det som DU vill, annars kommer du att vara bitter resten av livet och det är inte heller bra för förhållandet.

    Mitt ex var likadan och jag ångrar som fan att jag följde hans önskningar istället för mina egna!

  • Anonym (Viktigt med mål i livet)

    Rent spontant kan jag råda dig till att inte ge upp dina drömmar för någon.
    Förhållandet kommer aldrig hålla i längden om man tappar bort sig själv.
    Satsa på dina mål här i livet, är det meningen att det ska vara ni två får han följa dig på vägen. Livet är kort och man ska göra det man mår bra av. Kram

  • Bestemor

    Klart du ska plugga om det är vad du vill.

    Varför skulle din partners vilja betyda mer än din vilja?

  • Anonym (q)

    att plugga är bara en relativt kort tid i livet och man har ju igen det sedan, när man kan få ett bra jobba pga sin utbildning. Vill din partner "låsa" dig till att vara hemma eller vad menas? Unnar han dig inte att få jobba med det du vill?

    skulle partnern  kunna flytta med eller vill bara inte? Hur lång tid är det kvar på utbildningen, ni får väl ha distansförhållande tills du är färdig.

  • Maramina

    Ge inte upp dina drömmar! Inte när du mår som du gör av att inte göra det. Försöker du så riskerar du att leva resten av ditt liv bitter och olycklig och du riskerar att skylla allt på din partner och riskera att kärleken dör. Visst, du riskerar även er kärlek om du tar steget och följer dina drömmar, men då gör du det för att du följer dina drömmar och för att du får en möjlighet att leva ditt liv som du vill. Det kan låta egoistiskt, men ibland måste man tänka på sig själv i första hand och i det här fallet låter det som du behöver göra det.

    Om du följer dina drömmar så finns det en risk att er historia är över, men det finns också en möjlighet att genom att du tar det här steget så växer du som person och det kan vara så att er kärlek och ert förhållande växer med den. Det är ingen som vet vad framtiden för med sig. Just därför råder jag dig att följa ditt hjärta och göra det du tror du blir lyckligast av

  • sextiotalist

    Ge inte upp dina drömmar. Kan han inte hantera detta nu, så kommer han troligen inte kunna hantera något annat som rubbar hans cirklar

  • S c h n a

    Ge inte upp dina drömmar! Han tänker ju inte på att du är olycklig, hur ska det sluta? Nej, offra inget mer.

  • Drottningen70

    1,5 timme för långt för att pendla när man har "höga ambitioner"... Hahaha... Lägg av..

  • Kasperina
    Drottningen70 skrev 2016-05-05 09:24:31 följande:

    1,5 timme för långt för att pendla när man har "höga ambitioner"... Hahaha... Lägg av..


    Men i de höga ambitionerna ingår att leva studentliv, och då är 10 minuter för långt
  • Kasperina

    TS, om du vill ha hela paketet med att leva studentliv och hånga med kursarna så måste du flytta till studiestaden, eller hitta någon du kan sova hos. 
    Jag tycker inte du ska ge upp dina drömmar, gör du det är risken stor att förhållandet stryker med pga detta i alla fall.

Svar på tråden Ge upp sina drömmar för sin partner