• piggy

    Säga upp sig pga ont i kroppen?

    Jag har haft ett tungt arbete i ca 20 år och nu har jag börjat få värk i axlar, knän och höfter. Eller egentligen har jag haft ont i flera år men har ändå kämpat på. Nu går det inte längre, så jag pratade med AG om att jag kommer se mig om efter nytt arbete. Gjorde jag rätt, eller borde jag istället sjukskrivit mig ? Känner mig väldigt osäker på framtiden, tänk om jag inte lyckas få något annat arbete.
    Jag läste pol mag programmet en gång nere i Lund, men lyckades aldrig skaffa ett "bättre" jobb ändå. Kan man fräscha upp den utbildningen på något sätt?  
    Eftersom jag pluggat ganska mycket redan är jag inte jättesugen på att börja någon utbildning egentligen.
    Mitt nuvarande arbete är som djurskötare.

  • Svar på tråden Säga upp sig pga ont i kroppen?
  • Carambolan

    Du skulle ju kunna fräscha upp med ett masterprogram, men risken är att du ändå får svårt att hitta jobb inom den branschen när de ser att du utbildat dig men ändå jobbat med nåt annat i 20 år. Arbetsmarknaden för statsvetare är ju inte jättestor och det finns väldigt många av dem. Finns det mer administrativa tjänster inom din bransch som du kan söka dig mot?

  • piggy

    Nej det finns inte så mycket, man kan arbeta som rådgivare iof men jag vet inte alls hur arbetsmarknaden ser ut där.  
    Jag funderar på hur det blir om jag blir arbetslös och måste söka alla typer av arbete hos AF. Jag har ju aldrig egentligen varit sjukskriven pga mitt arbete så jag kan väl inte direkt neka den typen av arbete? Det känns som om jag kommer ha svårt att få ett arbete öht. Sökte massor av arbeten runt 2001 men inte ens då med en fräsch utbildning i bagaget lyckade jag så nu känns det än mer kört.


     


     

  • piggy

    På mitt nuvarande arbete tjänar jag 28´ i månadslön. Finns väl knappast några arbeten som inte kräver utbildning där man tjänar det i ingångslön? 

  • piggy
    Snövits skrev 2016-05-05 21:14:08 följande:

    Men du säger väl inte upp dig innan du har ett nytt jobb iallafall?


    Jag måste det känner jag, har ont och orkar inte med arbetet längre. Det är för tungt. Diskuterat med AG, men har inte formellt sagt upp mig ännu, men han vet att jag letar annat arbete.
  • piggy
    Söder73 skrev 2016-05-05 21:21:45 följande:

    Nu kan jag inte så mycket om det här men kan du inte få jobb hos en veterinär? 4H-gård?


    Hos en veterinär tror jag inte, även som djursjukvårdare krävs utbildning idag.
  • piggy

    Men tänk om läkaren vill sjukskriva mig på en gång? det är omöjligt för mig att bli sjukskriven just nu, jag är den som håller i allt på jobbet och kan inte bara bli hemma.  Vad händer om jag nekar sjukskrivning? då kanske inte läkaren vill gå vidare med utredning?

  • Maramina

    Ja, du borde sjukskrivit dig. Och gått till en läkare. Kanske är det så att du kan fortsätta med ditt jobb men att du behöver rätt slags träning, vilket tex en sjukgymnast kunde hjälpa dig med.

    Sedan så finns det en rad olika yrkeshögskoleutbildningar som man kan gå samtidigt som man jobbar (eller om man tar tjänsteledigt) och som är inom branscher där det är lätt att få jobb. Kanske det kan vara något?

  • piggy

    Om jag nu sjukskriver mig istället så blir jag väl ännu mer oattraktiv på arbetsmarknaden? 


    Jag kan absolut inte träna så länge jag har det jobbet, efter 8 timmars arbete är jag dödstrött. Har fått dra ner på mitt fritidsintresse (hästar) för att jag inte orkar helt enkelt. Ju mer jag rör på mig, desto ondare får jag. Märker själv om jag varit ledig en längre period hur mycket piggare jag känner mig och att krämporna blir något mindre framträdande.

Svar på tråden Säga upp sig pga ont i kroppen?