• Äldre 5 May 18:56
    5483 visningar
    25 svar
    25
    5483

    Orgasmer

    Jag har inte varit på Familjeliv så länge, men älskar att läsa om andras sexliv. :) Då får man lite perspektiv på sitt eget och man får lite nya tankar om vad man kanske skulle gilla.

    Jag har lite funderingar om orgasmer som jag hoppas ni kan hjälpa mig att reda ut...

    Tjejer verkar kunna få olika typer av orgasmer. En del lyckliga tjejer kan få vaginala orgasmer. Men hur vanligt är det egentligen? Jag har fått det två gånger i mitt liv. Det skulle jag verkligen vilja kunna få oftare! Jag får väl läsa in mig på det. Är det någon som tränat upp det? Går det?

    Orgasmer kan vara olika starka. Ibland är de starkare än andra gånger. En del skriver att analsex ger dem eller sin partner starkare orgasmer. Är de starkare eller är de annorlunda på något annat sätt?

    En del tjejer kan få fontänorgasmer. Är det skönare, eller är det bara häftigt att det sprutar? Hur mycket sprutar det egentligen? Jag har då aldrig fått en.

    Jag får bara en orgasm när jag har sex med min sambo. En del tjejer får många orgasmer varje gång de har sex. Är det vanligt? Efter orgasmen är jag oftast inte så intresserad längre. Men det låter ju skönt att få fler. Hur många får brukar du eller din tjej få när ni har sex?

    Kan killar också få olika orgasmer? Hur snart efter att du eller din kille kommit kan du/han köra igen?

    Går det egentligen att beskriva hur en orgasm känns med ord? Jag kan det inte... Gör ett försök får vi höra. :)

  • Svar på tråden Orgasmer
  • Anonym (.)
    Äldre 5 May 19:03
    #1

    Jag kan få vaginala- och multipla orgasmer, det är fantastiskt ;) Men de vaginala är inte lika starka som klitorisorgasmer, men riktigt sköna ändå! Vårt "rekord" är 10 orgasmer under ett samlag och min sambo försöker alltid slå det rekordet, jag klagar inte ;) Jag har väldigt hög sexlust, hehe...

  • fae
    Äldre 5 May 19:16
    #2

    Kan inte svara på några av dina allmänna funderingar här, men för egen del, vilket verkar vara helt baserat på partner, jag brukar komma mellan 5 uppåt 30 (!) gånger, snittar väl på ca 15 tror jag. Blandade typer av orgasmer. Så jag tappar inte intresset efter första, och har inga problem med beröring direkt efteråt, även om det känns desto mer. Skulle tro det har en del att göra med smärttröskel? Min är ganska hög. Har du kunnat få vaginal orgasm, dvs kommit av kuken så kan du säkerligen träna upp den förmågan. Det håller jag på med. Fontän hade jag inte fått tidigare, trodde inte det var möjligt. Det känns absolut annorlunda, ibland som en "halvkroppsorgasm", speciellt stående. Att uppleva ett riktigt fint sprut vore förstås fantastiskt, kanske en dag...

  • Äldre 5 May 20:09
    #3

    Hejsan, man här.

    1. Vaginala orgasmer. Hur vanligt vet inte jag... för mig har det hänt med mindre än hälften av de kvinnor jag haft sex med

    2. Fontänorgasmer. De är annorlunda, säger alla kvinnor jag givit sådana och frpgat om skillnaden. Men det är svårt att få ett enhetligt svar som man kan fatta. Dock älskar de undantagslöst sina fontäner, de kvinnor jag har erfarenhet av då.

    3. Hur många orgasmer? Alltifrån 3 till över 30. Vissa tjejer har svårare att komma, då kanske vi snittar 3-5, andra har lättare och då ligger snittet mer uppåt 13-14. Inräknat fontäner då, vilket jag kunnat ge till alla jag provat med utom en tjej.

    4. Mannens orgasmer. Jag har läst om övningar män kan syssla med för att få multipla, har dock ej ägnat mig åt det. En gång fick jag en mysko dubbelorgasm, två sprut med kanske 15 sek mellanrum. Men jag vet inte. För mig finns det arbetssegrar (man får kämpa hårt men till sist kommer man) och mer spontana (det blir så skönt så man bara sprutar). Båda är fysiskt sköna men den sistnämnda är mer tillfredställande.

  • Anonym (Man)
    Äldre 5 May 22:14
    #4

    Vad gäller mäns orgasmer varierar det en hel del mellan olika personer tror jag. Vissa kan få flera orgasmer. En av min frus tidigare partners kunde fortsätta direkt, på samma stånd så att säga, och få flera utlösningar undan för undan. En annan tog paus när det hade gått, men kunde med lite stimulans börja igen efter 5-10 minuter. Själv har jag aldrig kunnat mer än en gång.

  • Anonym (.)
    Äldre 6 May 08:58
    #5

    Min sambo behöver uppehåll på fler timmar efteråt :(


    Anonym (Man) skrev 2016-05-05 22:14:11 följande:

    Vad gäller mäns orgasmer varierar det en hel del mellan olika personer tror jag. Vissa kan få flera orgasmer. En av min frus tidigare partners kunde fortsätta direkt, på samma stånd så att säga, och få flera utlösningar undan för undan. En annan tog paus när det hade gått, men kunde med lite stimulans börja igen efter 5-10 minuter. Själv har jag aldrig kunnat mer än en gång.


  • Anonym (Jepp)
    Äldre 6 May 10:24
    #6

    Det finns kvinnor som kan få alla typer av orgasmer som du beskriver. Klitoris-, vaginala och fontänorgasmer och de kan få dessa blandade orgasmer mer eller mindre så länge de blir stimulerade (kroppsligt och/eller mentalt) och upp till flera timmar.

    Det handlar mer eller mindre om väldigt långa orgasmer som ökar och minskar i styrkan, lite paus på sekundrar eller minuter och sedan börjar allt om igen. En kvinna som får dessa orgasmer under så lång tid når en helt annan nivå - extas!

    Extasen inträffar när hela kroppen skakar i orgasm vågor och kvinnan mentalt även får orgasmer. När de mentala orgasmerna och kroppsliga orgasmerna sker samtidigt så upplever de helt enkelt en annan "dimension" där de blir "kompletta" i den sexuella upplevelsen. 

    Det låter kanske flummigt men det existerar. Flera kvinnor kan nå dessa nivåer (om inte alla) om de bara kan koppla av/bort allt annat och bara tillåta sig själva att njuta. En skicklig partner behövs så klart också som är väldigt duktig på att tyda signalerna men i det stora hela så krävs det mycket av kvinnans egen självkännedom och avkoppling 

  • Äldre 6 May 10:56
    #7

    Känns lite som om män har lättare att känna njutning och uppnå orgasmer men inte lika djupt.

    Kvinnor verkar ha svårare men samtidigt potential till djupare och mer mångsidig njutning.

    Jag som man skulle gärna byta:)

  • Anonym (Man)
    Äldre 6 May 11:02
    #8
    Anonym (.) skrev 2016-05-06 08:58:45 följande:

    Min sambo behöver uppehåll på fler timmar efteråt :(


    Flera timmar jo... Jag har aldrig kunnat samma dag ens. Nu behöver det gå flera dagar innan jag har chans att lyckas igen.
  • Äldre 6 May 11:12
    #9

    3 orgasmer kan jag som man klara av, men då behöver jag hela dagen. Spruta 2 gånger på kort tid kan funka men knappast inom en timme, snarare två.

  • Anonym (.)
    Äldre 6 May 12:36
    #10

    Ja, här blir det max en gång om dagen, helst inte mer än varannan dag. Tyvärr.


    Anonym (Man) skrev 2016-05-06 11:02:44 följande:

    Flera timmar jo... Jag har aldrig kunnat samma dag ens. Nu behöver det gå flera dagar innan jag har chans att lyckas igen.


Svar på tråden Orgasmer