• Anonym (Non)

    Betala för mat hos en kompis

    Min 16 åriga son var hos sin kompis igår och stannade där rätt länge.
    När kompisens föräldrar kom hem lagade de mat. Mamman sa till min son att om han vill äta middag där så måste ha betala lite för att ''Vi tycker att var och en äter hemma hos sig, om man inte är bjuden över på middag såklart. Vi vill inte att Oscar ska äta hos andra heller, utan vill att han äter hemma då annat känns väldigt ofint''.

    Det här tänket förstår jag mig inte på. När jag var liten fick jag ALLTID äta middag hos mina kompisar. Det var inget snack om saken. När föräldrarna sa att maten var klar frågade dom om jag också ville äta och det ville jag nästan alltid. Och hos mina närmsta vänner frågade dom inte ens alltid, där var det självklart att jag liksom ingick i familjen. 

    Nä, jag har då verkligen inte hört om något sånt här tidigare. Mycket lustigt, tycker även min pojke. Han betalade såklart inte för en bit lax och potatismos, han hade inte ens kontanter med sig. Eftersom att hans kompis bor långt bort ifrån oss åkte jag sen och hämtade honom. Det tar ett tag att köra dit och jag kunde inte hämta honom fören på kvällen, vilket resulterade i att han fick sitta i hungrig i princip en hel dag hos den där sjuka familjen. Först när vi var hemma igen, sent på kvällen, kunde han äta.

    Hans kompis har varit hemma hos oss en gång tidigare, då var dock inte jag där. Dom har inte känt varandra så länge och har mest varit ute då dom setts så den här ''matregeln'' hans familj har, var ingenting vi visste om. Inte för att han hade betalat för det om hans visste om det, men då hade han kunnat stanna hemma och skitit i att åka hem till dom. Vill inte att han ska umgås med såna där snåljåpar. Fattigdom handlar det förresten inte om, då dom inte är fattiga utan medelinkomsttagare. 

    När jag hämtade sonen tänkte jag gå in och fråga mamman hur i hela friden dom tänker, men jag gjorde inte det. Bör jag göra det? Och har ni hört om detta tidigare? För mig är det mycket mycket märkligt.

  • Svar på tråden Betala för mat hos en kompis
  • Vanja

    Men gud vad knäppt!! Nämnde dom ett pris på maten lr skulle han tömma fickorna och ge vad han hade? Hade Aldrig skickat dit min son mer.. Snacka om att känna sig ovälkommen. :(

  • Anonym (Non)
    Vanja skrev 2016-05-22 20:03:33 följande:

    Men gud vad knäppt!! Nämnde dom ett pris på maten lr skulle han tömma fickorna och ge vad han hade? Hade Aldrig skickat dit min son mer.. Snacka om att känna sig ovälkommen. :(


    Dom hade sagt att det blir bra med en 50lapp. Nä, min son ska inte åka dit alls mer tycker jag och han kommer nog inte göra det.
  • pyssel
    Nikolinas skrev 2016-05-22 19:57:55 följande:

    Jag tycker inte om honom så värst mycket och han gör saker jag inte är så förtjust i, men men.


    Hoppsan, glömde du att vara "anonyma TS" nu?
    Alla hästar hemma
  • Babyfeber
    pyssel skrev 2016-05-22 20:07:51 följande:
    Hoppsan, glömde du att vara "anonyma TS" nu?
    Alla hästar hemma
    Haha ellerhur xD
  • Vanja
    pyssel skrev 2016-05-22 20:07:51 följande:

    Hoppsan, glömde du att vara "anonyma TS" nu?


    Med lite tur kanske mamman i familjen ser det och förstår att tråden handlar om henne! :)
  • Anonym (Suckar)
    Anonym (Maria) skrev 2016-05-22 20:01:41 följande:

    Om våra barn är borta så är det inte vi som ska vara gästvänliga, det är dom.

    Och de är gästvänliga. Att låta barn vara utan mat en hel dag är inte gästvänligt.


    Fast det var du som påstod att ni var just ordet gästvänliga när ni skickar era tonåringar till kompisar i 14 timmar utan en tanke på att de kan behöva mat...
  • Anonym (?)

    Jag skulle verkligen INTE förutsätta att mitt barn får mat hos en NY bekantskap. Jag skulle självklart ringa o fråga om det finns någon möjlighet att han åt där om han ska vara där i 14 (!) timmar o är inte det möjligt får han åka dit en annan dag då jag kan hämta tidigare. 

  • pyssel
    Vanja skrev 2016-05-22 20:20:31 följande:

    Med lite tur kanske mamman i familjen ser det och förstår att tråden handlar om henne! :)


    Det finns just ingen sådan mamma. Inte i den här tråden iaf ;) Bara en sådan som just sprack i solen
    Alla hästar hemma
  • Anonym (Suckar)
    Anonym (Maria) skrev 2016-05-22 19:59:06 följande:

    Eftersom jag vet att mina barn får mat där, så anser jag det inte vara fräckt. Har vi andras barn hemma hos oss så bjuder vi dom.

    (Nu tror jag inte ett dugg på att ni skickar med era barn matsäck hem till kompisar. )


    Tro vad du vill men det gör vi. Inte fan skulle jag ha mage att låta mina ungar äta ständigt och jämt hos kompisarna bara för att de umgås heldagar. Det kostar en förmögenhet för familjerna som har tonåringarna hos sig.

    Det är på ett liknande sätt när de har filmkvällar eller lagar mat tillsammans. Var och en köper med sig något gott som ett knytnalas ungefär. Inte sjutton behöver den familj som man är hos betala filmgottis till alla som kommer.
Svar på tråden Betala för mat hos en kompis