• Anonym (Feber)

    2 åring med feber, svårt att få i henne alvedon

    Min flicka fick feber igår. Igår kväll var hon stekhet och jag ville ge henne alvedon inför natten. Flytande alvedon spottar hon bara ut och supparna vill hon absolut inte ha! Jag har prövat att förbereda henne på hon ska få alvedon, låtsas ge dockorna och mjukisdjuren först osv. Men hon bara skriker och sprattlar och då vill jag verkligen inte ge, känns fruktansvärt om jag skulle hålla fast henne och ge henne en supp! Jag avvaktade ett tag till blöjbyte och gav henne en supp utan förvarning. Hon såg bara paff ut, som att hon inte hann fatta vad som hände men det känns ju inte heller bra!

    Hur gör ni andra när era barn vägrar ta suppar eller flytande alvedon? (Eller andra mediciner)

    Jag brukar inte ge i onödan men när hon är väldigt varm och dåsig måste hon ju få febernedsättande.

  • Svar på tråden 2 åring med feber, svårt att få i henne alvedon
  • Harvester

    Ger alltid suppar. Diskuterar det inte innan utan ger bara när jag byter blöja. Han har iofs aldrig sagt ngt, de är ju supersmå...

  • Anonym (testa)

    Jag ger alltid flytande Ipren. Jag tycker det hjälper bättre mot febern, och dessutom smakar det gott. Vi ger i 5-ml spruta och det tar dottern i handen och trycker själv in i munnen.

  • Anonym (testa)

    Det finns ju munsönderfallande Alvedon också. Kanske hon gillar det?

  • Anonym (Blanda)

    Blanda den flytande i något annat hon gillar, juice, välling, chokladmjölk...

  • Anonym (H)

    Ge en supp vid blöjbyten och avled henne, hon överlever! Ändamålet helgar medlen. Hon kommer inte bli traumatiserad, vissa saker behöver bli gjorda. Det kommer dröja innan hon går att resonera med.

    Jag brukade ta min yngsta i knät med flytande och när hon inte ville gapa o började sprattla så sa jag; oj, oj nu får du klet i håret o måste tvätta. Då gapade hon haha!

  • Åsan

    Alltid gett flytande. Även när de var pyttesmå bebisar. Så de varit vana. Tog en spruta och tog små små duttar i taget. Vägrat allt analt (fasliga minnen från när jag var liten. Tempen etc) med mina barn.

    Som nån nämnde finns ju sugtabletter med. Säg det är godis????

  • Anonym (Supp)

    Ger supp och det får göras oavsett om barnet blir ledsen. Behövs det så måste man ju. Samma sak med vaccinationer eller när stora barnet petat upp en sten i näsan och vägrade ligga still när sköterskan skulle ta ut den. Ibland måste man bara hålla fast barnet och få saker gjorda. Sen tröstar man ju såklart efteråt och är dom stora så kan man ju försöka förklara varför man gjort som man gjort.

  • Alvina

    Jag har också gett suppar till vår tvååring. Vi måste hålla i henne medan en av oss ger, eftersom hon försöker göra motstånd. Det är verkligen inte roligt men efter några sekunder är det över. Vi har inget val när febern är hög och hon är sjuk.

  • Alvina

    Om det funkar att ge ditt barn supp vid blöjbyte och enda reaktionen är förvåning från hennes sida ser jag verkligen inget problem med att ge suppar mot hennes vilja.

  • Anonym (Ponnijui)

    Ger flytande alvedon, ibland tar han själv och ibland måste vi tyvärr hålla fast honom och tvinga i. Nej, inte kul men ibland måste man.

Svar på tråden 2 åring med feber, svårt att få i henne alvedon