• Anonym (Börja­r blir orolig­)
    Äldre 29 May 16:26
    4317 visningar
    11 svar
    11
    4317

    Vad betyder mins sons symptom?

    Hej!

    För ca 3 veckor sen ringde förskolan mig och sa att min son haltar och att han hade sagt att det gör ont i höften när de frågat, de berättade om höftsnuva och det lät rätt logiskt då han precis varit förkyld. Dagen efter åkte jag med honom till Astrid Lindgrens barnsjukhus och de gjorde både röntgen och ultraljud men utan resultat. Han fick ändå diagnosen höftsnuva, man kan tydligen ha en inflammation utan att det samlas vätska i höftleden.

    Efter ett par dagar blev det bättre men inte helt bra, till början av den här veckan då det blev värre. De ringde från förskolan i tisdags och sa att han haltar igen och att han verkar lite trött, trodde det berodde på värmen så han gick i onsdags också då han ville det. Efter lunch ringde de och sa att han haltar och verkar trött, de lekte ute då men han fick gå in och han somnade på soffan direkt. Han hade somnat dagen innan också (det var länge sen han sov på dagarna så det kändes oroväckande).

    I torsdags var vi tillbaka på Astrid Lindgrens barnsjukhus, de gjorde samma undersökning som förra gången men inte nu heller såg de nåt konstigt. Läkaren verkade ändå rätt bekymrad, han haltar, ville inte att hon skulle klämma på hans lår och knän, då fick han ont, resten av kroppen gick bra förutom höften såklart, hon tyckte han såg blek och hängig ut och hon blev också bekymrad över att han börjat somna på dagarna (2 ggr på sjukhuset).

    Veckan innan fick han en febertopp på över 39 grader utan några andra besvär. Annars har han ofta varit lite varmare utan att ha feber direkt, 37,2-4 istället för 36,5 som han brukar ha..

    Läkaren skickade iaf en remiss för en vidare utredning så nu är det bara att vänta på att bli kallad..

    Börjar bli orolig, vad kan vara fel? Ont i höfter, lår och knän, tröttare än vanligt, lite blek och hängig, en febertopp och annars lite varmare än vanligt. Hans aptit är lite sämre också. Han leker fortfarande och har rätt bra humör men det är inte samma ork alls som vanligt. Inatt sov han från 20.00 till 08.30, nu sitter han ändå helt slut i soffan och kollar på film och sa nyss att han är trött. Han och hans lillasyster brukar kunna leka och röja rätt mycket men de senaste dagarna tar han pauser i leken och sätter sig i soffan en liten stund.. Brukar vara rätt lung annars när de är sjuka men den här gången känns det bara oroligt..

    Finns det nån som har barn som har eller har haft dessa symptom?

    /J

  • Svar på tråden Vad betyder mins sons symptom?
  • Anonym (Reuma­tism)
    Äldre 29 May 17:36
    #1

    Jag hade liknande symtom som 3åring, har diagnosen barnreumatism. Håller tummarna för att det inte är de! Hoppas ni snart får kallelsen till specialist :) kram

  • Anonym (.....­.)
    Äldre 29 May 17:49
    #2

    Det kan i absolut värsta fall vara cancer.... Så uteslut inte tanken och förbered dig mentalt om det skulle kunna vara det. Håller tummarna för att det INTE är det såklart.

  • Äldre 29 May 18:13
    #3

    Ungefär samma symptom som min dotter. Det tog ett par månaders utredning innan det blev klart att hon hade barnreumatism.

  • Anonym (Håll ut!)
    Äldre 29 May 19:27
    #4

    Reumatism eller cancer, eller helt enkelt en jobbig höftsnuva som påverkat honom rejält.

  • Anonym (Börja­r blir orolig­) Trådstartaren
    Äldre 29 May 22:10
    #5

    Tack för svar!

    Har självklart (dum som man är) googlat och då har leukemi och reumatism varit de 2 sjukdomar som verkar få flest träffar och det gör mig självklart väldigt orolig... hade hoppats på typ skitjobbig växtvärk eller nåt bara.

    Hoppas att det inte tar så lång tid att få kallelsen till vidareutredningen.

    Har också tänkt att det är höftsnuvan som blivit värre men borde det inte synas på ultraljudet då? Dom har ju ändå kollat 2 ggr.. och ont i knäna?

    Man blir ju helt knäpp av alla tankar! Nu på kvällen sa han att han har ont i tänderna också..? Får ringa sjukvårdsupplysningen imorn tror jag och prata med dom!

    /J

  • Anonym (Börja­r blir orolig­) Trådstartaren
    Äldre 29 May 22:11
    #6

    Kan tillägga att han är 3 år, han blir 4 i augusti

  • Äldre 31 May 15:40
    #7

    Fy så jobbigt! Hoppas ni får veta att det inte är något farligt <3

  • Äldre 31 May 15:48
    #8

    MIn son hade förra våren en period av jätteont i en höft och ner mot knät. För han kom det ibland när han hoppade studsmatta eller sprang eller annat. Kom supertvärt och han sa själv att han "landat för hårt"

    Vi vet inte hur det började men han säger själv att han cyklade omkull. Den gången gjorde det dock inte alls lika ont i benet som senare gånger för ingen av oss vuxna mindes ens att han cyklat omkull eller vilket tillfälle det var. Sen kom det då 5-6 tillfällen med någon veckas mellanrum där han hade så ont att han inte kunde gå rak. Såg ut som en krum liten gumma. Ryggen vreds som ett C för att han inte kunde räta ut benet eller stödja på det ordentligt. Fick ipren och sov för natten och sen var han bättre men ändå påverkad dagen efter och 2-3 dagar efter märktes inget alls till nästa gång.

    Efter 4e gången så åkte vi in på VC dagen efter och blev skickade till barnmottagningen där de tog röntgen och uteslöt en massa saker. Kunde dock inte hitta felet. Sen hände det ytterligare 2 ggr där han den sista gången hoppade ut ur bilen på semestern och sen hade så ont så han knydde varje gång bilen skumpade till. Väl framme vid resans mål hade han dock mindre ont igen och sen dess har det inte återkommit. Vet fortfarande inte vad det var men i vårt fall iaf inget farligt.

    Man blir ju trött av att ha ont så det märktes ju på honom också, dock ingen feber i vårt fall.

  • Anonym (Börja­r blir orolig­) Trådstartaren
    Äldre 2 Jun 18:02
    #9

    Tack för svar <3

    Idag fick jag kallelsen, 5 juli fick vi en tid! Det är ju mer än en månad kvar! Ska ringa på deras telefontid imorn och försöka snabba på det.

  • Äldre 2 Jun 18:26
    #10

    Tycker det du berättar låter oroande. Kan mycket väl vara postinfektiöst men allvarligare tillstånd borde uteslutas mer skyndsamt. Har de tagit blodprover på ALB? Röntgat ben/bäcken? Bra att du försöker få en snabbare tid!

  • Äldre 2 Jun 18:32
    #11

    En bekants dotter hade samma åkomma. De trodde initialt höstsnuva. Det visade sig vara leukemi. Flickan var då 2,5 år. Har genomgått flertalet tuffa behandlingar och det har varit en extremt jobbig resa för alla inblandade. Undrar som ovan om de tagit blodprover på er pojke?
    Håller tummar och tår för att det inte är något allvarligt med lilla pojke!

Svar på tråden Vad betyder mins sons symptom?