• Anonym (Mi)
    Äldre 20 Jun 12:06
    4765 visningar
    25 svar
    25
    4765

    Partner utan sexdrift.

    Är i en knivog situation och skulle behöva lite råd. Så fort jag försöker prata med min partner eller vänner vill ongen höra om det. Kanske finns någon här som varit i liknande sits.

    Så är tillsamans med en underbar tjej sedan 5 år. Vi jar det jätte bra i förhållandet förutom i sexlivet.

    Min partner har ingen naturlig sexdrift altså blir kåt eller visar intresse för sådant alls. Första året fakeade hon sexintresse ganska bra men det kändes alltid lite off och det var något helt nytt för mig med en kvinna som inte kan få orgasm och ibte vill ta för sig något i sängen. Har försökt allt möjligt genon åren tillsammans för att se om det finns något som tänder henne.

    Nu har det gått så långt att jag inte får upp den längre med henne. Det känns bara på låtsas som att hon vill ha sex bara för att det är något man gör som par. Så då prövade jag viagra vist det funkade vi kunde ha sex igen men vad är poängen med det när jag inte känner av hennes kåthet. Frågade henne on vi kan gå till nån sexterapeuth men hon blir bara ledsen av att höra det. Hon gillade inte heller att jag måste ta viagrs för att få upp den med henne.

    Så hur går man vidare? Som sagt är det ett jätte bra förhållande. Vill ju skaffa barn med henne. Kan en mäniska vara helt avsaknad sexdrift eller går den att väcka?

  • Svar på tråden Partner utan sexdrift.
  • Anonym (:()
    Äldre 20 Jun 12:46
    #1

    Det finns ju mer eller mindre asexuella människor som inte är minsta intresserad av sex. Jag tycker det känns som om hon är lyckligast utan sex och sexkrav. Vilket innebär att hon gör våld på sig när hon väl har sex. Så antingen får du stå ut med att ha sex varannan månad, eller var tredje, eller så får du skaffa ny tjej. Det är inte rättvist mot någon av er att ha det så här.

  • Anonym (Kostt­illsko­tt)
    Äldre 20 Jun 13:38
    #2

    Det finns medel på hälsokost.
    Largiplex för män och kvinnor

  • Underh­ill
    Äldre 20 Jun 13:47
    #3

    Prata med henne om det.


    E vi överens så kör vi
  • Anonym (Kalle­)
    Äldre 20 Jun 13:51
    #4

    Bara du TS som kan göra valet. Men ha klart för dig att det troligen kommer att fortsätta på samma sätt. Och väljer du att fortsätta tippar jag på att ditt liv inte kommer att bli speciellt lyckligt. Hur du kan kalla det för ett bra förhållande kan jag inte förstå. Låter mer som ni är kompisar. Din kärlek och kåthet till din partner förblindar dig. Du är på väg in i en återvändsgränd som du kommer att ångra många gånger. Vänd om innan det är försent. Låt inte din rädsla för uppbrott stoppa dig. Meningen med ett förhållande är att man ska ha ömsesidig nytta och nöje av varandra - men det tror jag aldrig att du kommer att få uppleva med din nuvarande partner tyvärr. Du kan gå vidare - men det är värre för din partner - hon kommer knappast att hitta en man som blir lycklig med henne. Rynkar på näsan

  • Anonym (Kalle­)
    Äldre 20 Jun 13:53
    #5
    Underhill skrev 2016-06-20 13:47:02 följande:

    Prata med henne om det.


    Har hon ingen sexlust är det inte mycket att prata om. Lust är inget man väljer - man har det av olika grad - eller man kanske inte har det alls.
    Sånt är livet...
  • Äldre 20 Jun 14:05
    #6

    Fråga henne om hon funderat på om hon kanske är *asexuell. Hon kanske inte kommer vilja prata direkt, kanske inte ens vet vad det är - men någon gång så måste ni prata om hur det intima i ert förhållande fungerar. (Det finns en risk att här kommer dyka upp idioter som påstår att asexuella inte existerar, utan att det rör sig om näringsbriser, psykiska spärrar och Gud vet vad för anledningar. Lyssna inte på det i så fall).

    *En asexuell person är en människa som inte känner sexuell attraktion till någon eller som har lågt eller frånvarande intresse att ha sex. Asexualitet kan beskrivas som en typ av sexuell läggning, eller avsaknad av sexuell läggning. Asexualitet som sexuell läggning har endast uppmärksammats sedan slutet av 1900-talet, och endast ett fåtal vetenskapliga studier har definierat och studerat företeelsen. Statistiskt uppskattas drygt 1 % av individerna i en population vara asexuella.

  • Underh­ill
    Äldre 20 Jun 14:16
    #7
    Anonym (Kalle) skrev 2016-06-20 13:53:29 följande:
    Har hon ingen sexlust är det inte mycket att prata om. Lust är inget man väljer - man har det av olika grad - eller man kanske inte har det alls.
    Sånt är livet...
    Sant...men är man inte tydlig med vad man vill och önskar så blir det svårt för mottagaren att veta och försöka förstå. 
    E vi överens så kör vi
  • Anonym (tja)
    Äldre 20 Jun 14:52
    #8

    Jag är kvinna och brukar inte ta initiativ eller visa min sexlust.Jag har inbyggt i mig att det är mannens område.Jag är ocksålite hämmad och blyg.  Men när jag välhar sex är det okey.Skulle gärna vilja vara mer spontan men vågar inte.

  • Anonym (Mi) Trådstartaren
    Äldre 20 Jun 17:11
    #9

    Tror inte att hon är asexuell. Vi har pratat många gånger om detta och ibland skämtar hon och säger att hon skulle bli en bra nunna. Hon har varit med om en del traumatiska upplevelser som barn kring det här med sex dock är detaljer privata såklart. Tror faktiskt det satte en del spärrar. Hon har ju aldrig gått igenom den naturliga "leka med sig själv" fasen som jag tror de flesta går igenon? Hon köpte en sexleksak men prövade en gång då det bara var tråkigt. Det gäller ju att ha något att gå igång på. Tack för tipset om largiplex ska framföra det.

  • Äldre 20 Jun 18:21
    #10

    Har hon haft traumatiska upplevelser som barn behöver hon nog bearbeta dessa, om det nu är som du tror att detta kan ha skapat mentala spärrar. Känns ju inte helt osannolikt om man säger så. Hur ställer hon sig till att söka professionell hjälp? Det är ju en lång process men känns väldigt orättvist om hon ska lida utav ett hämmat sexliv i resten av sitt liv, pga något hon varit med om i barndomen som inte är hennes fel.

Svar på tråden Partner utan sexdrift.