• hipsterpappan

    Miljöpartiet långt under spärren och SD fortfarande srtörst i senaste Yougovmätningen-kommer MP tillbaka?

    Har tydligen tappat det mesta av sitt förtroende hos sina tidigare visserligen fåtaliga väljare men nu ser det riktigt illa ut. Men är dom körda nu eller kommer dom att vända opinionen och isf hur?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Miljöpartiet långt under spärren och SD fortfarande srtörst i senaste Yougovmätningen-kommer MP tillbaka?
  • Tecum

    Dåliga och otillräckliga alternativ, det gick inte att svara. Men Mp kommer tillbaka, de har en bred bas bland okunniga storstadsmänniskor som vill känna sig goda och miljövänliga utan att det kostar dem något. Och då passa Mp perfekt då alla deras åtgärder är riktade mot företag och landsbygd. Nu har visserligen Mp gjort bort sig så in i h-e att även sympatisörerna vill markera. Men de kommer tillbaka.

  • Mandel

    Ju mer storstäderna förtätas desto större chans för röster åt MP.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Crash Man

    Miljöpartiet är de absolut största skojarna i riksdagen, Kristdemokraterna kommer tätt på andra plats.

    Jag hoppas innerligt att båda skitpartierna lämnar riksdagen nästa val.

  • driver28

    Röstade på 1. MP har EN kärnfråga och sviker även på den sina trogna väljare. Hur trodde de att det skulle gå? Vattenfall är ett av deras många problem. "Kolet ska vara kvar i marken" med kolbit i handen i debatten, har bytts till "det finns andra hänsyn att ta, vi måste titta på och följa ägardirektiven". Men vem äger Vattenfall då? Jo Staten! Ändra direktiven då!

    Satsar MP nåt på laddinfrastruktur för elbil och pushar för klimatneutrala transporter? Nä, inte direkt. De dubblar höjningen på kilometerskatten bara, utan att öronmärka pengarna till nåt. Slår helt fel.

    MP är helt värdelösa ens på att driva sina egna kärnfrågor. Inte undra på att ingen har förtroende för dem.

  • Flash Gordon

    En debattartikel från en "valforskare" som argumenterar för varför MP INTE kommer att klara spärren 2018:
    http://www.expressen.se/debatt/darfor-klarar-mp-inte-sparren-i-valet-2018/

    I korthet så går det ut på att de som vill ha öppna gränser kommer att välja V eller Fi istället och MP har ingen naturlig kompis varifrån de kan plocka taktik-/sympatiröster.

    MP måste alltså på egen hand vinna så pass många politiska segrar fram till nästa val (om max två år) så att folk anser att de är värda att rösta på, sk "ärliga röster".

  • Rataxes

    Det finns nog tillräckligt med naiva förstagångsväljare och innerstadshipsters som tror sig förbättra världen genom att rösta på ett gäng grönsakskommunister.


    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
  • free99

    Ett parti som släppt alla miljöfrågor totalt och bara har som ambition att så många män från mellanöstern och afrika som möjligt ska försörjas av det svenska folket ger jag inte mycket för.
    Flytta konflikter från ett land till ett annat....är det bra politik ?

    Dessutom så ville de ha in en muslim i partistyrelsen som vägrar ta kvinnor i hand och som inte ville säga att det är fel att mörda atteister.

    11 september var en olycka och Kaplan umgick med extremister.

    Herregud, MP är ett otäckt parti !

  • free99

    Jag tror knappast förtroendet ökar för S och MP när det dagligen framkommer våld, hot och som idag mord på asylboenden.

    Löfvén och Fridolin tog sig vatten över huvudet när de tog emot hundratusentals män till vårt land.

    Facit finns ju nu för alla att beskåda. Jag skulle då inte vilja vara kvinna och bo på ett asylboende och överhuvudtaget är ju kvinnor förlorare på den nya "kvinnosyn" som sprider sig i vårt land. 
    Tänk att MP politiker förespråkar olika badtider för kvinnor och män och att MP tycker att lov ska läggas på muslimska högtider. 


    GALET, MP är ett otäckt parti !

  • hipsterpappan

    Miljöpartiet fortfarande under spärren och (S) och (SD) jämnstora i senaste mätningen som gjordes innan det som har hänt i Berlin så deras stöd kommer troligen att öka ännu mer.

  • FDFMGA
    hipsterpappan skrev 2016-06-23 11:35:18 följande:
    Har tydligen tappat det mesta av sitt förtroende hos sina tidigare visserligen fåtaliga väljare men nu ser det riktigt illa ut. Men är dom körda nu eller kommer dom att vända opinionen och isf hur?
    Tror att Yougovs metod med självrekryterade paneler främst missgynnar partier som MP.

    Du får en övervikt av bidragsberoende personer som försöker skapa mening i tillvaron genom att delta i diverse nätomröstningar.

    Vill du få en uppfattning om stödet för MP ärt det lämpligare att kontrollera mot Sifo eller Novus som bägge nyligen redovisat märningar.

    Om jag minns rätt så låg MP kring fem procent hos bägge instituten.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Miljöpartiet långt under spärren och SD fortfarande srtörst i senaste Yougovmätningen-kommer MP tillbaka?