• Äldre 3 Jul 14:18
    11860 visningar
    23 svar
    23
    11860

    3 IVF - Ingen befruktning!

    Hej!

    Vi har gjort tre IVF-försök men det har inte skett någon befruktning på någon av försöken. Vi har testat IVF, ICSI och två olika mediciner. Inget har fungerat. Nu ska vi gå över till äggdonation utifrån klinikens bedömning.

    De har dock aldrig sett något fel på varken spermier eller ägg, allt ser jättebra ut!

    Är det någon som varit med om något liknande?

  • Svar på tråden 3 IVF - Ingen befruktning!
  • Äldre 3 Jul 17:52
    #1

    Ja. 7 behandlingar, 5 ÄP och endast 2 ET. Vi övergick till ÄD.

  • Äldre 3 Jul 19:18
    #2

    Är det samma som för oss att de inte vet vad det beror på att ingen befruktning sker? Har ni påbörjat behandling med ÄD?

  • Äldre 3 Jul 22:26
    #3

    Gjort 7 stycken utomlands och är gravid för 3.e gången nu och det verkar gå vägen. Mina ägg var usla helt enkelt.

  • Äldre 2 Feb 23:33
    #4

    Oh ja,gjorde ivf med gonal f och fick ut 19 ägg. 10 vid standard ivf och 9 vid icsi men ingen av de blev befruktad! De hade ingen svar. Nu ska jag börja med menopur vid nästa cycle och ser hur det blir.

  • Äldre 2 Feb 23:40
    #5

    Lite nyfiken ...

    Har ni varit gravida någon gång tidigare?

    & hur tidigt erbjöd dom er icsi? Med eller utan manlig faktor?

    kramar

  • Äldre 3 Feb 00:08
    #6

    Jag har blivit gravid tidigare men doktor säger att det var mina ägg som hade problem men hon var inte säker. Så nu blir jag lite förvirrad . Min man har haft lite low sperm count for rut. När vihan lämnade sperm så de att det var bra men sen efter såg de att det var bara okej och hade dålig koncentreration då välde icsi

  • Äldre 3 Feb 00:21
    #7

    Okej förstår. Är ju alltid svårt & veta.

    Jag vet än inte vad de gör för undersökningar av äggen innan de befruktar dessa för att förstå hur de vet om äggen är bra eller dåliga. Vet du?

    Men om det är som du säger kan det ju vara manlig faktor med. Tycker ju att de borde ta en extra koll på er båda för säkerhetens skull för att försöka hitta eller utesluta något.

    Vet du hur hans DFI värde låg på spermiekontrollerna? 

    DFI- står för dna fragmentation index...vilket kan vara en orsak till att dna:t i spermierna inte är intakt och gör att ett befruktat embryo inte kan överleva. 

    Min kille hade för högt DFI tidigare & vi läste därför på om detta. 

    Finns en undersökning dom kan göra som kallas blueprinting för att upptäcka dna fragmentation inför spermieval vid ICSI (utan att skada spermierna) ifall detta skulle vara aktuellt. 

    Vi var remitterade till ICSI pga detta till en början men efter att min kille knapprat massa vitaminer, slutat bada gick hans dfi ner från 27 till 13 som anses normalt & vi satsar därför på insemination först nu. 

  • Anonym (2barn­smor)
    Äldre 4 Feb 23:27
    #8

    Vi gjorde 3 behandlingar och 9 återföringar innan jag blev gravid första gången. Alla via icsi pga lågt spermieantal.

  • Äldre 26 Feb 13:38
    #9
    God i need a miracle skrev 2017-02-02 23:33:58 följande:

    Oh ja,gjorde ivf med gonal f och fick ut 19 ägg. 10 vid standard ivf och 9 vid icsi men ingen av de blev befruktad! De hade ingen svar. Nu ska jag börja med menopur vid nästa cycle och ser hur det blir.


    Kul att det blivit liv i tråden igen! Jag undrar fortfarande varför ingen befruktning skedde under våra tre IVF. Blev ju rekommenderade ÄD av läkaren och gjorde ÄD-behandling i Danmark i höstas. Då blev ingen av donatorns ägg befruktade. Precis samma resultat som när mina ägg användes. Vi var i kontakt med Sahlgrenska som sa att de ofta misstänker äggen när de inte funnit fel på varken ägg eller spermier. Ägg verkar mer komplexa. Men att de i ett fåtal av dessa fall blir fel, man rekommenderas ÄD trots att man egentligen bör donera spermier.

    Därefter har vi nu bytt och gör inseminationer med hjälp med spermadonator istället. Vi är dock på insemination 3 just nu, så jag verkar inte heller superfertil. Kommer gå över till IVF snart. Jag tror att vårt fall är väldigt speciellt, så jag hoppas att ni slipper samma resa "God I need a miracle". För många fungerar menopur, det testade vi också under IVF nr 3, hörde en med liknande resultat som oss som lyckats då.

    Vi har frågat läkare om anledningen till att spermierna inte fungerat beror på någon kromosomavvikelse, men fått till svar att man på ser om det skulle vara så under en IVF, men minns inte exakt vad hon sa.

    I vårt fall har de inte funnit fel på varken spermier, ägg, mina ägglossningar eller annat. Mycket märkligt!
  • Äldre 13 Mar 15:35
    #10

    Hej, 


    Jag sitter i samma situation som dig.
    Jag och min sambo har gjort två IVF och har vår sista försök snart. Innan det har vi gjort x-antal inseminationer både med gonal-F, Menopur och tabletterna Provera. När vi gjort IVF så har vi fått ut 15 ägg första gången varav 10 blev befruktade och andra gången fick vi ut 10 ägg och alla blev befruktade. Dock så slutade celldelningen vid dag 3. Läkaren sa att det är oförklarligt, att våra chanser att få barn tillsammans inte verkar så stora.


    Jag kan inte tänka mig att göra ägg donation då jag vill vara genetisk mamma och min sambo känner det samma, så spermie donation är inte heller ett alternativ... Vi har sagt att vi ska göra det tredje IVF försöket trots extremt dåliga odds. Läkaren rekommonderade äggdonation, då han inte kan se att behandligen kommer ge oss annat reslutat då vi testat allt. Ägg och spermier ser bra ut.

    Hopplöst. Döläge. Stress. Ångest. Vad gör man?


    Fortsätter man som par när man vet att man antagligen kan få barn men inte tillsammans? Känns som barnfrågan kommer komma kapp en förr eller senare och då är förhållandet döds dömt. För vill man ha barn så det väldigt starkt. Vad tänker/känner ni?

Svar på tråden 3 IVF - Ingen befruktning!