• Äldre 7 Jul 15:59
    15471 visningar
    186 svar
    186
    15471

    Vårbebisar efter IVF 2016

    En tråd för oss som blivit gravida efter IVF 2016 och har BF under våren 2017. Välkomna! :)

  • Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016
  • Äldre 7 Jul 16:01
    #1

    Undrar om det finns någon fler där ute som blivit gravid och väntar barn under våren 2017? Jag plussade i söndags på ÄP + 13 och RD 10. BF 12 mars. Skulle vara kul att följas. :)

  • Äldre 7 Jul 17:05
    #2

    Åh, jag hoppar gärna med här! Är i vecka 8, bf 17 februari. Det var vårt andra IVF-försök, det första slutade i ett väldigt tidigt missfall. Är orolig då jag i princip inte har några symptom (förutommåste upp o kissa kl 3-4 varje natt) , men ska verkligen försöka tänka bra tankar o hellre ta ut glädjen i förskott än nåt annat! Fick se ett pickande hjärta förra veckan 6+2, helt fantastiskt! Det dämpade oron tillfälligt men inte i längden. Men som sagt, bebis 2017 SKA det bli för oss här :)

  • Äldre 7 Jul 17:39
    #3

    Åh! Hej! Vad roligt! Känner igen dig från tidigare trådar. :) Så skönt att ha fått se ett litet pickande hjärta. <3 Vi har fått tid för UL den 5/8. Då är jag i v 9 (8+4). Känns som en evighet dit.

    Vår resa lite kort:

    IVF 1: 14 ägg, 9 mogna, 1 befruktat. ET som inte tog.

    IVF 2: 9 ägg, 6 mogna, ICSI, inget befruktat.

    IVF 3: 15 ägg, 8 mogna, PICSI, 4 befruktade, ET och plus. Inget till frysen.

    Det är knepigt det där med symtom! Jag blev lätt överstimulerad så magen är som en ballong igen. Lite ömma bröst och växtvärk i livmodern, annars mår jag bra.

  • Äldre 7 Jul 18:23
    #4

    Vad spännande, grattis! Glömde jag ju säga :) Vad roligt att ni lyckades denna gång!

    Förstår att det känns avlägset, så känner jag med nu trots att jag hunnit lite längre. Här får man välja kub eller tidigt ul vecka 11-13. Så det är nästa delmål :)

    Spännande med ul i vecka 9 för er, då kommer det ju att synas lite mer! Har en son som är 10 år o med honom gjorde jag vul vecka 9,man såg ganska mycket redan då! Mysigt!

    Vår bakgrund är:

    2 inseminationer (misslyckades).

    IVF 1: 6 ägg, 4 befruktade, ICSI. 2 st tillbaka ett 4-cell och ett 3-cell. Plus, men supertidigt mf. Inget till frys.

    IVF 2: 4 ägg, ICSI, 4 befruktade. Fick 2 st 4-celliga tillbaka. 2 till frys. Plus!

    Nu när du säger det; jag var också svullen från plus till vecka 6 ungefär! Fick bara på mig byxor med resår.... Men den svullnaden har lagt sig nu, så man nojar ju även om det...

  • Äldre 7 Jul 19:02
    #5

    Tack! Grattis själv! Känns så himla overkligt alltihopa. Imorgon ska jag på möhippa så det blir att dricka alkoholfritt ur en vanlig vinflaska. ;) Får se vilka kläder jag lyckas få på mig. Hemma kan jag ju rocka mjukisbyxor! ;)

    Okej! Vår klinik har sommarstängt så jag har ringt barnmorskan på eget bevåg för att få tid. Vet inte hur det funkar efter det. Är din IVF-klinik öppen än?

    Ja man vill ju som ha symtom samtidigt som man gärna vill må bra. Hur har du haft det med växtvärk? Jag har huggande "mensvärk" emellanåt men absolut inte hela tiden.

  • Äldre 7 Jul 20:05
    #6

    Jag har också dolt min graviditet än, drack alkoholfritt på midsommar... Har dessutom hunnit ha urinvägsinfektion, så hade nåt att "skylla" på.

    Vii gjorde ivf i Danmark, de har öppet alla dagar året om... Stor fördel, men mer resor har det ju varit. Sen har jag turen att ha en jättebra privat läkarmottagning här i stan, som hjälpt mig med alla vul och recept (som tur ör, blir ju dyrt nog ändå när man betalar allt privat!)

    Har faktiskt inte haft nån växtvärk alls knappt, kände enstaka "hugg" veckan efter pluset bara.

  • Äldre 7 Jul 23:29
    #7

    Skönt att ha en anledning, men jobbigt med UVI! Att jag ser supergravid ut gör dock det hela lite svårare. Hade varit skönt om det hade lagt sig lite.

    Vad skönt! Jag har kvinnokliniken och barnmorskemottagningen att vända mig till och de kan inte svara på allt som rör överstimulering och sånt. Men allt annat borde de kunna hjälpa till med. IVF-kliniken öppnar först den 8/8 igen så det är en bra bit bort.

    Okej! Tänk vad olika det kan vara. :) Illamåendet är det jag oroar mig mest för. Hatar verkligen att må illa och kräkas. :/

  • Äldre 7 Jul 23:38
    #8

    Hejsan!

    Jag hoppar gärna också in här =) Plussade på ruvardag 6 med en 5dagars-blastocyst och är nu i v. 5+3, BF den 5 mars om jag räknat rätt. Ska på vul den 22/7, räknar ner dagarna och försöker att inte oroa mig (svårare än jag trodde).

    Har lite mens/molvärk då och då, ömma bröstvårtor och så är jag TRÖTT. 

    Håller tummarna för oss alla =)

  • Äldre 8 Jul 06:59
    #9

    Välkommen Lims! Och stort grattis! :)

  • Äldre 8 Jul 07:45
    #10

    Hej!

    Grattis till er!! :D

    Här vill jag jättegärna vara med! :)

    Vi gjorde IVF i maj och jag är nu i v 11 (10+1) med bf 2 februari.

    Vi började vår resa med donatorinseminationer sommaren -15. Fick plus på andra försöket med det visade sig va en ofostrig graviditet. Sen gjorde vi ett tredje försök under hösten men tajmade ägglossningen fel med en dag så det blev inget. Gjorde fjärde försöket i januari, fick plus men missfall i v 6.

    Sen var vi framme i kön och fick börja med IVF. Nu har vi använt sambons spermier (biopsi), så det känns extra bra om det går vägen denna gången. Försöker intala mig att de tidigare missfallen varit för att det är meningen att vi ska få ett biologiskt barn (önsketänkande).

    Vi fick ut 9 ägg varav 2 blev befruktade med icsi. På dag två var ett av de befruktade ett fint 4-celligt embryo medan det andra inte höll måttet. Inget i frysen.

    Varit nervöst under denna tiden för jag hade en liten blödning runt bim och bruna flytningar både då och sen igen i v 6/7. Därefter har det kommit vid ett tillfälle i v 10.

    Vi var senast på ultraljud på IVF-kliniken i v 9+0 och fick då se vår lilla klump med tickande hjärta. Har köpt en hemmadoppler för de allra nervösare tillfällena och vi testade den igår och på andra försöket hittade vi hjärtslagen. Nu är den undanpackad igen.

    Vill bara spola fram de närmsta veckorna så vi kommer förbi v 12.

    Eftersom jag ligger lite före er så tänker jag passa på att säga, noja inte över symtomen! De kommer och går. Jag har haft ett lätt illamående sedan v 6, ömma bröst, trötthet och molvärk. De superömma brösten försvann hyfsat tidigt och är nu bara större/lätt ömma. Illamåendet och molvärken har kommit och gått. I v 8 hade jag 4-5 dagar då jag mådde helt som vanligt, trodde det var tvärkört då. :)

Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016