• Anonym (Hur göra?)

    Svårlöst problem

    Min man har ett barn som han har umgänge med på helgerna pga avstånd.
    Eftersom avståndet är så långt så måste min man ta ledigt från jobbet de fredagarna han ska hämta och det har hittills inte varit något större problem, lite gnäll på arbetskamraterna men inte mycket. Han har alltid haft något lägre i lön än vanligt pga detta, han har inte känt att det är ok att kräva lika mycket i löneförhöjning.

    Min man bytte jobb för några månader sen pga att det tidigare gick i konkurs, han fick jobb direkt och det skulle inte vara några problem att han åkte tidigare (kl 12 ungefär)  de fredagar han behövde. Han fick antingen ta sem eller jobba in vid annat tillfälle om det gick.

    Nu säger arbetsgivaren ifrån. Det har blivit så krångligt att lösa arbetet för övriga när min man går för att arbetsgivaren (inte så stor firma) har blivit sjukskriven pga skada. Tidigare har han hoppat in och löst de fredagar som de övriga arbetskamraterna har behövt någon med min mans kunskaper på plats.

    Detta gör att vi hamnar i ett dilemma. Vi vet inte hur länge arbetsgivaren blir sjukskriven, det är minst 6 månader iaf, troligen mer pga arbetsgivarens ålder.

    Vi har föreslagit för mamman att vi hämtar på lördagen istället trots att det blir kort umgänge men hon säger nej.
    Vi har föreslagit att hon tar tåget och möter oss en bit på väg så att min man ändå hinner hämta i rimlig tid. Det är 30 mil ENKEL resa och bonusbarnet är i förskoleåldern. Maken slutar 16,15. KAN gå 16 om inget händer. Men nej, det är hans uppgift att lösa. umgängesavtalet ska gälla menar hon.

    Hon har också varit ganska bitchig i sitt språk och även ringt flera gånger och avkrävt svar på hur han ska lösa det nästa helg men vi vet ju inte.

    Att han åker på fredagen och sover på hotell är inget alternativ, de pengarna finns helt enkelt inte. Vi ringde soc och pratade med dem om de kan hjälpa till men det kunde de inte fick vi besked om.
    Flyg går inte för det finns ingen flygplats för inrikesflyg så pass nära att det fungerar.

    Min man blev igår så förbannad så han sa att då har vi inget umgänge alls förrän chefen är frisk igen då. men det känns ju inte heller så bra.

    Nu vänder jag mig till er, har vi förbisett något alternativ? Jag kan inte lämna mitt jobb, det har jag redan kollat och mamman har inte körkort så för hennes del är det tåget som gäller om hon ska lämna.
    Vi har erbjudit oss att betala tåget, men att vi då måste göra avkall på det extra 'underhåll' hon får genom att vi betalar ytterkläderna helt men det går hon inte heller med på.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-07-29 13:26
    Jag tillägger att jag framkastade förslaget att han kunde sova över hos henne men han bara stirrade på mig och sa: Är du inte klok! Aldrig i livet. Hon skulle nog inte heller gå med på det då hon brukar dejta när bonus är borta och då vill hon nog inte ha både barnet och pappan där...

  • Svar på tråden Svårlöst problem
  • Anonym (L))

    Varför bosätter man sig så långt ifrån sitt barn?

    Är biomamman beredd på att umgänget uteblir, är hon OK med det?

  • Monkii

    Varför skulle ni kvitta kostnaden för tåget mot extra underhåll? Det drabbar ju barnet mest.

  • Anonym (betala)

    Betala tåget om mamman kan tänka sig att åka och lämna om ni gör det, utan att ta bort ersättningen för kläder. Det löser situationen för er allihop, kan inte bli så stor skillnad jämfört med mannens minskade lön och bensin och även om det blir en liten extra kostnad är det värt för barnets skull. Den kan ju inte vara så stor att er ekonomi faller med den och om ni måste avstå något litet är det väl värt för att lösa detta?

  • Meriall

    Står det i mannens anställningsavtal att det är okej att han går tidigare på fredagarna? Isf ska arbetsgivaren lösa detta, inte ni, genom att tex ta in ersättare även om det krånglar till sig.

    Annars borde det verkligen ha stått i avtalet...

    Alternativet jag kan se är ju att någon annan hämtar barnet, tex en farmor/farfar/inhyrd barnvakt.

  • Anonym (sa)

    jag tänker att om chefen sagt detta är ok och att det gått att ordna innan på jobbet, får kanske chefen även nu bestämma hur detta ska hanteras. Eller så får kanske mannen gå ner i arbetstid motsvarande den tiden han behöver gå tidigare, tex jobba 90% och helt enkelt ha kortare fredagar tex varannan vecka?

  • Ego Lovers

    Hon kommer inte kunna dejta öht om hon inte har nån som har umgänge med barnet så hon skjuter bara sig själv i foten genom att inte se till att umgänget fungerar

  • Anonym (mor)

    Så sorglig situation. Som nån klok skrev tidigare, om mamman går med på att ni betalar tågbiljett utan att dra in på klädköpen borde väl det vara jämnt med att jobba fler timmar och dessutom spara på 60 mil bensin?

    Sen funderar jag också på hur man kan bo så långt ifrån sitt barn, vem var det som flyttade? Den personen borde väl i all rimlighet ställa upp lite extra då?

  • Anonym (Mamma)

    Kan inte du gå tidigare en fredag i månaden och din man en fredag i månaden? Det är ju inte mycket tid alls. Vad jobbar du med?

  • Farfallos

    Vadå "erbjudit oss att betala tåget"? Tåget borde ju vara grymt mycket billigare än 60 mil med bil, så det blir ju en vinst för er. Sätt ungen på tåget med en mobil så klarar hen sig bra. Betala en barnvakt för 2 timmar, även det täcks lätt av de minskade resekostnaderna.

  • smulpaj01

    Arbetsgivaren bryter avtalet och får hyra in personal för att lösa detta!

    Annars får väl pappan byta jobb igen med 6 mån avgångsvederlag!

    Alternativt betala tågresan!

    Finns ju många alternativ att lösa detta om man vill!

    Kanske flytta närmare och ha varannan vecka framöver?!

Svar på tråden Svårlöst problem