• Anonym (anonym)

    mamman tillåter allt

    Min son har träfat en kvinna som har 2 barn sen tidigare och de har flyttat ihop. Problemet är att de bara har en 3-rumslägenhet och då delar barnen rum, flickan är ca 10 och pojken ca 7. Problemet (som min pojke kommer till och berättar ) är att flickan kommer alltid in i deras sovrum och lägger sig i deras dubbelsäng och ska sova. Och hon har en egenhet att hon pratar i sömnen varje natt, och är lite smått överviktig så hon tar rätt stor plats. Min son är lång och det är precis så han flickvän och han får plats i deras säng. Och då vill flickan också sova där så det blir trångt utav sjutton. Båda jobbar och ska upp tidigt. Saken är att min son börjar bli så sjukt trött på detta. HAN har sagt till flickan stanna i sängen för hon är så pass stor nu (snart 11). Han har sagt till deras MAMMA (flickvän) att säga åt flickan. Men mamman är väldigt ...vet inte hur jag ska uttrycka det...mesig, eller alldeles för mjuk när det gäller barnen. Barnen tar lätt till gnäll för att få som de vil och hon faller för minsta tjafs och ger med sig och är inte ett dugg konsekvent.
    Detta börjar tära på sonen som är så sjukt trött på jobbet. Många gånger har han sovit på soffan, skrikit och skällt. Han har pratat med mamman hur många gånger som helst om hur viktigt det är för honom att flickan sover i sin säng. Mamman har sovit på soffan för hon blivit sur på min son osv
    Det är rena highchaparall hemma hos dem på nätterna.
    Saken är att när mamman var singel fick bägge barnen sova i hennes dubbelsäng.
    Fast de diskuterar och kommer överens om att inte låta det ske fler gånger så när det väl händer så låter hon flickan vara kvar....
    och sonen exploderar av ilska...
    Jag har försökt ge dem råd, men inget hjälper. Någon som vet hur man bryter detta beteende? Varför är mamman så inkonsekvent när det gäller barnen?
    Finns ingen pappa med i bilden till barnen

  • Svar på tråden mamman tillåter allt
  • Anonym (Nanonym)
    Anonym (Karin) skrev 2016-08-14 09:57:39 följande:
    Hur gammal är du Ts? Låter som du är en av ungmorsorna med bebis. Hur gammal är din son? 2 år?

    Såhär: Barnen bör komma först. Den kvinna som prioriterar sin mans behov före barnens har felkoppling. En man som får äran att komma in i dessa barns liv bör också uppträda som en man och visa hänsyn och förståelse. Passar det inte så dra. Jag skulle aldrig föredra att sova en man -inte heller pappan till mitt barn- framför barn som behöver samsova. Det borde TS om någon ha förståelse för så som hon daltar med sin son som ska föreställa vuxen karl. Pinsamt.
    När man är 11 år behöver man inte samsova. Däremot behöver man lära sig att man inte kan få allt man pekar på.
  • Anonym (lösning)
    Anonym (anonym) skrev 2016-08-14 09:44:53 följande:
    Alltså jag är ny här och vet inte om jag svarar på fel ställe men min son är 2,05  lång ,och inte tjock, tvärtom han är väldigt slim och vältränad men flickan däremot är mycket knubbig. Min son och hans flickvän har diskuterat detta åtskilliga gånger så prata kan de. Inget fel att gå till sin gamla mamma för råd väl? För vi kan prata om allt och jag har lärt honom att man kan alltid diskutera saker.
    När flickvännen och han blir osams om detta så har det hänt att han sovit här hemma för att allt ska lugna sig och då har barnen passat på att sova i dubbelsängen med sin mamma igen. Och då anser jag att då lär sig barnen aldrig. Då är det ju tillbaka till ruta ett igen
    Kan han inte flytta hem till dig temporärt så kan ni jobba på att klippa navelsträngen ordentligt innan han ger sig ut i världen igen.
  • Anonym (Dalta mera)
    Mgm skrev 2016-08-14 09:48:35 följande:
    Det konstigaste i denna situation är att du daltar din son. Du skall lösa hans problem. Är din son inte vuxen??
    +1
    Anonym (anonym) skrev 2016-08-14 09:51:56 följande:
    men herregud var daltar jag???  Om inte min son kan lösa problemet så går han ju till sin mamma för råd! Vad är det för fel med det? Har du inget förslag på problemet så knip igen.
    Ja han är lång men inte tjock, långa personer har långa armar och ben......tänk själv.
    Gullefjunken skrev 2016-08-14 09:53:48 följande:
    Hjälper du aldrig dina närstående??
    När TS försöker lösa sin vuxne sons problem daltar hen. Bara att sonen kommer till TS i någon slags förväntan att TS ska lösa problemet visar ju att han har curlats och inte klarar av att lösa sina egna problem. Att gnälla av sig och be om råd är en sak, att be någon annan lösa ens problem en helt annan.
    Anonym (lösning) skrev 2016-08-14 10:17:18 följande:
    Kan han inte flytta hem till dig temporärt så kan ni jobba på att klippa navelsträngen ordentligt innan han ger sig ut i världen igen.
    !

    TS: överlåt du till lilla plutten att lösa sina egna problem, synd att han inte fått verktyg till detta genom sin uppfostran  tidigare i livet men bättre sent än aldrig.

    Ni som tycker TS ska dalta vidare: ser ni då inte att det är ju precis såhär man skapar dessa inkapabla "män" som beter sig som stora barn och inte klarar att ta hand om något alls.

  • Gullefjunken
    Anonym (Dalta mera) skrev 2016-08-14 11:03:54 följande:

    +1När TS försöker lösa sin vuxne sons problem daltar hen. Bara att sonen kommer till TS i någon slags förväntan att TS ska lösa problemet visar ju att han har curlats och inte klarar av att lösa sina egna problem. Att gnälla av sig och be om råd är en sak, att be någon annan lösa ens problem en helt annan.!

    TS: överlåt du till lilla plutten att lösa sina egna problem, synd att han inte fått verktyg till detta genom sin uppfostran  tidigare i livet men bättre sent än aldrig.

    Ni som tycker TS ska dalta vidare: ser ni då inte att det är ju precis såhär man skapar dessa inkapabla "män" som beter sig som stora barn och inte klarar att ta hand om något alls.


    Var snäll och citera inlägget där det står att sonen förväntar sig att TS ska lösa problemet.
  • Anonym (11)

    alltså, din son är vuxen? Varför ska DU behöva be om råd, vad gör han själv? Han måste reda i sitt privatliv själv. Det är svårt att anpassa sig när man flyttar ihop med någon som har barn men det får man ju hoppas att de två vuxna människorna pratade om innan! Det är inte ditt göra att hjälpa till med detta heller. Du skriver "min pojke", som om han vore 8 år. 

    Sen kan jag visst förstå att han nämner problemet för dig som är hans mamma och ni förhoppningsvis har en bra relation, men det är ändå inte du som ska "lösa" detta åt honom (det blir liksom att det låter så i TS, du kanske inte menade det så)

    Detta måste de två lösa, kanske ska de inte vara sambos? Det är dock något de måste komma fram till själva. Din son kanske inte var redo att bli bonusförälder. Det är en sak att vara tillsammans med någon som har barn men inte bo ihop och inte behöva vara med dygnet runt, än att faktiskt vara tillsammans dygnet runt. 

    att denna mamma låter sina halvstora barn sova i sängen är givetvis ett problem om man vill ha en vuxenrelation med en partner, men fattar hon inte det så gör hon inte. 

  • Anonym (Dalta mera)
    Gullefjunken skrev 2016-08-14 11:09:20 följande:
    Var snäll och citera inlägget där det står att sonen förväntar sig att TS ska lösa problemet.
    Har du inte hittat det inlägget själv bland de blott 27 inlägg som skrivits lär det inte bli tydligare för dig även om jag citerar det
  • Tecum

    TS du har fått en rad korkade och nedlåtande svar av kärringar som hatar män, bortse från dem. De mår dåligt och är avundsjuka på alla som lever i en relation.
    Lyssna på Gullefjunken och läs inläggen #6 och 7, de är konstruktiva och där finns lösningen.

  • Gullefjunken
    Anonym (Dalta mera) skrev 2016-08-14 11:18:36 följande:

    Har du inte hittat det inlägget själv bland de blott 27 inlägg som skrivits lär det inte bli tydligare för dig även om jag citerar det


    TS har skrivit betydligt färre än så och nej, jag ser ingenstans att hennes son förväntar sig att hon ska lösa problemet. Så, var snäll och citera. Men jag befarar att detta är något du själv läser in men som faktiskt inte TS har skrivit.
Svar på tråden mamman tillåter allt