Inlägg från: Anonym (Ej naiv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ej naiv)

    Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?

    Anonym (nyponros) skrev 2016-09-07 18:10:01 följande:

    Det är ju sällan de "vuxna" är så unga att de hinner integreras i vanliga gymnasieklasser, och absolut inte i högstadiet. 

    De som ser vuxna ut säger oftast att de är 16-17 år när de kommer hit.

    Dock går de ofta (särskilt på mindre orter) i samma lokaler som svenska tonåringar, eller åker samma buss osv. För det mesta har det fungerat, men ibland har det blivit problem. Och här har det många gånger varit uppenbart att dessa "tonårskillar" är äldre än de utger sig för att vara. Kanske inte 30, men i alla fall över 20. Man ser det på dem och man märker det också på deras beteende.

    Så ja, jag tror att vi blir tvungna att införa ålderstester. Vi kan inte ha generösare lagstiftning än våra grannländer på det här området. 


    Nä, för det gör ju också att fler väljer att komma just hit. För att de vet att vi är så förbannat naiva och lättlurade.
  • Anonym (Ej naiv)
    Ulltand skrev 2016-09-07 18:27:20 följande:

    Givetvis ja. Också bör vi fundera över varför det inte har gått att göra detta tidigare. Det har funnit många som larmat om att många "barn" i själva verka är unga män men det inte varit politiskt korrekt att rapportera.

    Det är mycket oroväckande att viktiga frågor som denna inte kunnat diskuterats tidigare i Sverige. Alla inblandade myndigheter, skola, journalister etc har satt munkavle på sig själva.


    Exakt. Detta har stått att läsa på "Migileaks" (en underavdelning till Avpixlat) i många år. Men när man har försökt ta upp det, så har man fått höra att "Avpixlat är en hatsajt och därför är det som står där inte sant". Samtidigt som vanliga tidningar inte har tagit in uppgifterna. På så sätt har svenska folket effektivt förts bakom ljuset - och bara fått jobba och slita för att försörja "barnen".
Svar på tråden Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?