Inlägg från: Birgitta02 |Visa alla inlägg
  • Birgitta02

    Hur länge bo hemma?

    Så länge de inte har ett fast jobb och kan skaffa eg lägenhet.

    Mina ungar var båda två 23 när de flyttade. Sonen fick en praktikplats som blev en fast anställning. Fixade lägenhet inom den fastighet vi redan bodde.

    Tösen var 23 år (två år efter honom), fått fast tjänst och lyckades hon också relativt snabbt få ett förstahandskontrakt på lägenhet.

    Men jag anser att så fort de börjar jobba ska de betala hemma. Mina betalade 3000 i månaden. Det innebär att de ibland känner att "kan lika väl fixa lägenhet". För bor de hemma så gäller ju också mina regler, på så sätt att de får "hjälpa till" hemma med disk, undanplock, städ osv. Och friheten hägrar även där lite mer.

  • Birgitta02
    Anonym (pappa) skrev 2016-09-08 11:55:05 följande:
    Tills de kan flytta, och i viss mån tills de vill flytta. Här i Stockholm har barnen ofta inte så mycket till val annat än att bo hemma länge. Snittåldern är 22-23, men det är inte ovanligt att ungdomar i länet bor hemma tills de är 27-30. Ju närmre stan man kommer desto värre är det. 

    Att sätta ner foten och markera mot en ungdom som inte har några alternativ är ju lite fel, och om barnen inte vill flytta efter 25 så är det förmodligen något som är fel. Om de inte kan flytta så det en helt annan femma.
    Helt riktigt. Finns det inte några som helst möjligheter pga ekonomi eller bostadsbrist, så är det ju självklart att de får bo kvar hemma. Men att inte lyfta ett finger för att få jobb och bostad är inte ok.
Svar på tråden Hur länge bo hemma?