• Scoops
    Äldre 8 Sep 12:19
    6659 visningar
    9 svar
    9
    6659

    Hur länge bo hemma?

    Jag flyttade hemifrån när jag gick gymnasiet, fick extrajobb så jag hade råd med hyran till en pytteliten lägenhet i studentområdet. Mamma krävde hälften av studiebidraget om vi skulle bo hemma redan då så jag bestämde mig för att chansa, det har gått bara bra och jag behövde aldrig "flytta hem" igen.

    Min lillebror flyttade hemifrån förra månaden (han är 24). Han har haft egen lägenhet tidigare med det har alltid slutat med att han kommit hem till mamma för att äta, tvätta och använda internet. Hans lägenhet stod tom under tiden han la på mammas soffa och slösurfade på youtube..
    Men mamma har ÄNTLIGEN satt ner foten, han får inte komma tillbaka denna gången. - Det står en ledig bäddsoffa hos vår äldsta storasyster om han krashar totalt, men där får han betala mat och internet själv

    Tycker man kan kräva ganska mycket av ett vuxet barn (över 18). Om de är vuxna i samhällets ögon så kan man ju inte dadda dem längre? I mina ögon skulle mamma ha slängt ut mina syskon tidigare, de hade vunnit så mycket på att lära sig lite självständighet!
    Men visst är det fint och tryggt att veta att man får komma "hem" om allt skiter sig, avundas de av era barn som har det så {#emotions_dlg.flower} 

Svar på tråden Hur länge bo hemma?