• Anonym (Kaffedraken)

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Hej!


    Vi funderar också att göra äggdonation på AVAPeter i St.Petersburg. Vi funderar på både Ryssland och Spanien, men prismässigt tycker vi att AVA är billigare. Jag kommer själv från St.Petersburg och därför kommer det också att vara billigare att vistas där om vi ska åka dit. Det finns en bra tråd här på familjeliv där man kan följa dem som började sin äggdonation-resa 2012. Här är länken: www.familjeliv.se/forum/thread/67761699-aggdonation-ava-peter-november-2012

    Jag kommer att prata i telefon med en koordinator från AVA imorgon för att veta mer om deras äggdonation-program. Vi får se vad dem säger...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Sessan2016 skrev 2016-09-17 09:19:35 följande:

    Jag och min man har nyligen varit på Ava-Peter för en äggdonation och ångrar inte en sekund att vi valde just dem. De är otroligt professionella och trevliga och svarar omgående på mail vid diverse frågor, man har ju några stycken :) Dr Olga är fantastisk!

    Nackdelen är att priset är lite dyrare men å andra sidan fick vi ut 15 ägg från år donator där 14 st blev befruktade och 7embryon visade sig vara av toppkvalitet. Visum är inte krångligt men lite tidskrävande. Dock fick vi all info vi behövde från den svenska koordinatorn. Känns också lyxigt att kunna ställa sina frågor på svenska då man behöver. Vi har bara gott att säga om Ava-Peter och skulle alla dagar i veckan välja dem igen om det så behövs!


    Vad roligt att höra att ni var nöjda med kliniken och att det funkade bra! Jag pratade med dem för några dagar sedan och de verkade vara trevliga plus gav oss utförlig information. Hur gjorde ni med alla mediciner här i Sverige? Om jag förstod dem rätt behöver man först äta medicin för att synkronisera menscykel och sedan för att åstadkomma rätt endometrium. Köpte ni medicin där? Här i Sverige? Var det svårt att få medicin förskrivet av svenska läkare?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Steph2 skrev 2016-09-14 00:03:52 följande:

    Hej.

    Vi funderar på att åka över till Ryssland för ÄD, främst för att vi där kan se bilder på donatorerna så dom matchar oss samt se lite bakgrundshistoria. Tittat främst på AVA kliniken i St Petersburg (www.avapeter.com) men även New Generation Clinic (www.spbivf.com/en/). Ganska lätt att hitta omdömen om AVA då dom  varit igång längre men hittar ingenting på Svenska sidor on NGC. Så min fråga, är det någon som har erfarenhet, hört någon, känner någon som har gjort vår kommande resa på någon av dessa? Framförallt nyfiken på NGC då deras priser ligger nästan 60% under AVA och kliniken ser väldigt fin och modern ut.

    Håller tummarna för att nån kan hjälpa till med information.
    Tack på förhand / S


    Vi valde bort NGC eftersom jag googlade på kliniken på ryska (jag kan ryska) och fick antal negativa inlägg från andra ryssar om dem. Med tanke på att de också är nya på marknaden känns det att vi inte vill riskera för mycket, bättre betala lite mer till en känd klinik med längre erfarenhet.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Sessan2016 skrev 2016-09-18 08:35:23 följande:

    Ja det stämmer, man måste synka sin cykel så att man kommer i samma fas som donatorn. Jag år p-piller i några veckor och fick sen börja bygga upp slemhinnan med östrogen. Jag fick alla mina läkemedel utskrivna av den gynekolog som gjorde vår utredning från början. Sen fick jag med mig en hel drös läkemedel från Ryssland utfall jag skulle börja blöda. Jag hoppas på att slippa behöva ta dem dock...


    Tack så mycket för information! Jag hoppas verkligen att det går bra för dig och att bebis fäster sig ordentligt! Jag kommer också att prata med min gynekolog och fråga henne om det ok för henne att skriva ut mediciner. Vi funderar också på vilket paket vi ska ta: öppen donator känns bättre men samtidigt jättedyrt. Det är så många frågor man har och går omkring med hela tiden!...
  • Anonym (Kaffedraken)

    Tack för uppmuntrande ord! Jag tycker också att det känns bättre när man kan se bilden på donatorn, när hon var barn. Bara ren känslan att man kan påverka valet är så bra,man är lugnare i sinnet på något sätt.
    Min man tycker tvärtom att det är viktigt att man överhuvudtaget blir med barn och att man ska koncentrera sig på det och inte på donators/barnets utseende.
    Själv tycker jag att det vore lättare för mig på något sätt att bygga upp relationen till bebisen när hen är i min mage, när jag vet vilka drag hennes genetiska mamma har.
    Vi får se hur jag och min man gör nu och om vi har råd med öppen donatorn. Skönt att man kan lita på Dr.Olga, som du skriver, det är viktigt att ha fullt förtroende till sin doktor!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej tjejer!
    Jag har inte varit här på ett tag och blev så glad att läsa om dig, Sessan! Gratulerar!
    Vickan, jag håller också på att samla all information om AVA Peter och även samla ihop pengar Jag och min man kom fram till att vi i alla fall vill välja donatorn själva, vi hoppas att vi kan resa till St. Petersburg i november eller december. Det vore super om vi alla kan hålla oss uppdaterade om varandra!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej tjejer! Vad roligt att få höra från er igen!

    Sessan: jag är sååå glad att höra att allt går som det ska Ta hand om dig och om bebisen!

    Vickan: vi planerar att börja med äggdonationen i december (tänkte att starta med p-piller då så att jag kommer i samma synk med donatorn). Jag tror att om allt går bra, åker jag och min man dit i början av nästa år.
    Jag pratade med koordinatorn och bad henne om 7-dagars tillgång till deras donator-databas. Sedan satt jag och min man i timmar och gick igenom deras profiler! Det var inte lätt! )) Riktigt mycket information att skumma igenom
    Vår koordinator Diana sade att det är bra att börja kolla på donatorer redan nu så att vi får tid på oss att välja, vilket tycker jag, är helt rätt.
    Hur går det för dig? Hur långt har ni kommit? Har ni pratat mer med AVA igen? Vad har ni bestämt?

    Trixan: Vad roligt att du också valde AVA-Peter och att du är med på den här tråden!
    Skönt att höra att det gick så bra tredje gången och att du är gravid! Du måste vara en riktigt kämpare! Man behöver mycket kraft och energi för att inte ge upp efter ett misslyckat försök och det lånade sig till slut. 
    Jag har en fråga till både Trixan och Sessan: gjorde ni PGS? Jag läste att det ökar chanser att bli gravid betydligt mer, men då blir transfer en månad senare, eller hur? Och jag undrar om det är bra att återföra ett embryo som är tinat istället för en färsk embryotransfer? Finns det inte mer risk att ett fryst embryo inte klarar av upptiningen, tror ni?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Tack så mycket för alla era svar, så gulliga ni är!

    Vi ska boka tid på Sophiahemmet nu för att min man kan göra spermaprov och skicka till AVA-kliniken. (Jag vet att AVA-kliniken också gör sitt prov men jag tänkte att det är bra att de har lite information i förväg.) Spermaprovet som vi gjorde i Ryssland i somras på en annan klinik visade många avvikelser i morfologin (fast läkare i Sverige sade att det inte är något problem med spermier eftersom jag lyckades att bli gravid en gång med hjälp av IVF. Men jag fick ju missfall i v. 8. Ryska läkare menade att missfallet kunde bero på trasig morfologi.)
    Jag tycker att om AVA-läkare även inser att det är ett problem med hans morfologin så är det kanske bättre att vi gör PGS i alla fall för att minska missfalls-risker. 

    Vickan: jag är också snurrig i huvudet av all information. Jag har redan konstaterat att jag råkade fråga min koordinator flera gånger om samma sak igen eftersom det är svårt att hålla all information i mitt huvud Så underbart att ni är igång med hela processen! Håller tummarna!!!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vickan, lycka till med allt! Håller tummarna för dig! Hos oss ser det ut att äggdonation blir senare än planerat pga av privata skäl, förhoppningsvis i februari-mars. Därför skrev jag inte så mycket i tråden för att det inte fanns något nytt att berätta. Kommer att hålla er alla uppdaterat. Kram

  • Anonym (Kaffedraken)

    Åh, Vad spännande, Vickan! Grattis! Jag håller tummarna att det ska bara fortsätta så. Själv är jag i St.Petersburg just nu över jultiden och funderar om jag inte ska bara komma förbi dem på AVA och få mer information om hur det ska gå till med ÄD. Har också min mans spermaprov som jag tänkte att diskutera med läkaren. Vi får se om jag får tid hos dem.
    Läste att du fick två embryo vid transfern. Måste man betala för båda separat eller hur fungerar det? Är det läkaren som bestämmer eller kan man önska sig att återföra två embryo?

Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?