• Steph2

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Hej.

    Vi funderar på att åka över till Ryssland för ÄD, främst för att vi där kan se bilder på donatorerna så dom matchar oss samt se lite bakgrundshistoria. Tittat främst på AVA kliniken i St Petersburg (www.avapeter.com) men även New Generation Clinic (www.spbivf.com/en/). Ganska lätt att hitta omdömen om AVA då dom  varit igång längre men hittar ingenting på Svenska sidor on NGC. Så min fråga, är det någon som har erfarenhet, hört någon, känner någon som har gjort vår kommande resa på någon av dessa? Framförallt nyfiken på NGC då deras priser ligger nästan 60% under AVA och kliniken ser väldigt fin och modern ut.

    Håller tummarna för att nån kan hjälpa till med information.
    Tack på förhand / S

  • Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?
  • vickan12

    hej! äntligen en tråd om Ava Peter, vi har tankar på dom och känns bra att kunna läsa vad ni har för erfarenheter av dom :) Vi vill kunna se en bild på äggdonatorn och därför funderar vi på Ava Peters. Vet inte hur ni har gjort men vi kommer att både ha äggdonator och spermiedonator, så det känns bra att kunna få en bild av äggdonatorn iaf.

  • Sessan2016

    Ja, eller hur, äntligen :) Det verkar som Riga verkar mer populärt men jag tror det främst beror på att det är lättare att ta sig dit. Vi tyckte det va toppen med bild. Har ni registrerat er och tittat i databasen ännu? Man kan få fri tillgång till den innan man väljer klinik. Ett tips är att kolla i den. Vi blev överraskade över att många såg väldigt skandinaviska ut. Inte för att det kanske egentligen spelar så stor roll men man vill ju gärna ha någon som liknar en själv iaf något. Vi har som sagt varit i st Petersburg nyligen och svarar gärna på frågor om du undrar nåt mer...

  • vickan12

    hur många dagar måste man vara i st: petersburg, hir ser hela proceduren ut? förstår att det kanske kan se olika ut, men hur såg din resa ut?

  • vickan12

    sessan: nej vi har inte registrerat oss än. det lutar mot ava peter, hittade först ava riga och kontaktade dom som sa att jag föst ska göra en massa blodprover som jag har gjort nu. så ett första samtal har vi inte haft med dom, bara lite frågor via mail så inget bestämt med Ava Riga. läste sen mkt gott om ava peter här på FL och på deras sida plus att man kan se foto. Hur många försök har ni gjort/ betalat för? Gör du/ni äggdonatoon eller embryodonation. Vi ska göra ED, jag är 42 år, sambon är 43 år, tillsammans i 8 år, spontangravid när jag var 37 år, slutade med missfall, 3 IFV som 2 av slutade i missfall alldid tidigt mellan v. 6-8. Efter utredning så är det inget fel på oss. Min sambo har väl kanske lite slöa killar men annars inget fel. Så nu kör vi på det här, då har man iaf provat allt.

  • vickan12

    min sambo är helsvensk och jag har svensk mamma och pappa som är italienare, så jag har fått hans färger, brunt hår och bruna ögon, så jag letar efter bruna ögon, håret spelar inte så stor roll, men kollar självklart ansiktsfrag och så :)

  • Sessan2016

    Jag har nedsatt äggreserv, lågt amh, min man är det inget fel på alls. Vi har gjort 8 ivf:er i Sverige men jag har aldrig blivit gravid så i somras bestämde vi oss för att gå vidare via ava Peter. Vi hade då träffat Dr Olga som äger kliniken i St Petersburg när hon var på besök Sverige via min gynekolog. Därav kändes det som ett tryggt alternativ eftersom vi fick förtroende för henne direkt.

    Vi var intresserade av äggdonation då min man inte har något problem. Vi åkte dit i somras och han tog alla prover de behövde och lämnade spermier. Sedan gjorde de ägguttag på vår valda donator medans jag fick äta mediciner för att bygga upp slemhinnan här hemma. De ville att vi skulle stanna kvar i 5 dagar eftersom de inte riktigt va säkra på när ägguttaget skulle ske och sen ville de ju odla till blastocyst, alltså 5 dagar. Ägguttaget gjordes en fre och då befruktades ägget, sen åkte vi ner sön till fre. Jag fick ta alla provet på plats och göra en läkarundersökning på ett sjukhus där, det ingick i priset. Sen var det såklart samtal med läkare och sjuksköterska. Det ingick även samtal med en norsk samtalsterapeut via Skype som va väldigt trevlig.

    Vi har köpt ett premium package och fick ut 15 ägg varav 10 kunde frysas så vi har många försök kvar om detta nu inte skulle lyckas.

    Beklagar dina missfall, det måste vara det allra jobbigaste.

    I mitt fall sa Olga att hon trodde att det skulle lyckad bra men sa även att om det inte går på två försök så rekommenderade hon en noggran utredning med hysteroskopi så det känns tryggt att det finns en plan tycker jag! Hoppas jag fick med alla svar på dina frågor :)

  • vickan12

    sessan: hur mkt betalade ni för premium? vi har kollat på 3 embryoförsök, ca 90 000 kr.
    vad är amh? mina blodtester fick jag svar på igår, alla låg bra till, normalvärde på allt.

  • Sessan2016

    Vi betalade 124 500 kr. Då fick vi göra ett färskförsök och sen har vi ju som sagt tillgång till alla embryon men det kostar ju tyvärr lite att sätta in dem senare.

    Jag hänger nog inte med riktigt, ska ni göra en embryoadoption? Eller tänker ni köpa redan frysta ägg och befrukta med din mans spermier?

    Lågt amh är en siffra på att jag inte har så många ägg av mina egna kvar vilket ju också har visat sig via alla våra ivfer som ej lyckats. Lågt amh har inget med äggdonationen i sig att göra, utan är endast en anledning till att vi behöver göra ÄD.

  • vickan12

    okej då är jag med gällande amh.
    vi ska göra embryodonation, donerade färska ägg och frysta spermier om jag förstått allting rätt( en djungel med info på sidorna) tydligen görs så på ava peter( rätta mig om jag har fel, gör säkert på annat sätt också.) och på ava riga är både ägg och spermier färska. och på ava peter så görs pgs om det är så det heter när dom testar för 23 st kromosoner för det bästa och optimala embryot/ ägget? mkt att hålla koll på man blir lätt trött i huvudet.

Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?