• Steph2

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Hej.

    Vi funderar på att åka över till Ryssland för ÄD, främst för att vi där kan se bilder på donatorerna så dom matchar oss samt se lite bakgrundshistoria. Tittat främst på AVA kliniken i St Petersburg (www.avapeter.com) men även New Generation Clinic (www.spbivf.com/en/). Ganska lätt att hitta omdömen om AVA då dom  varit igång längre men hittar ingenting på Svenska sidor on NGC. Så min fråga, är det någon som har erfarenhet, hört någon, känner någon som har gjort vår kommande resa på någon av dessa? Framförallt nyfiken på NGC då deras priser ligger nästan 60% under AVA och kliniken ser väldigt fin och modern ut.

    Håller tummarna för att nån kan hjälpa till med information.
    Tack på förhand / S

  • Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?
  • vickan12

    nån som har tips på hur man kan rena sin kropp på bästa sätt för en mer bebisvänlig miljö för framtida( hoppas) bebis i magen?

  • vickan12

    Vad menas med en avbryten cykel? Tex. ett ägg som inte klar upptining eller som inte blir befruktat?
    Har man då utnyttjat sitt försök?
    Ett försök måste väl vara ett befruktat embryo som sätts in i mig?
    Eller vad menas med en avbryten cykel/ försök?

  • Sessan2016

    Det går fortfarande bra här, v 9 nu.

    Jag vet inte så mycket om frysta ägg då vi inte tittade på det alternativet. Får man betala för ett visst antal då eller? Eftersom vi har 9 embryon i fysen tänker jag att vi automatiskt hade turen att få flera försök och även för framtida syskon.

    Jag vet inte vad som menas med avbrutet försök, fråga Maria, koordinatorn. Det kanske är olika för olika kliniker.

    Jag tror inte man kan göra så mycket för att rena kroppen utan att det är embryokvaliteten som är helt avgörande. Jag fick leva precis som vanligt fram till ET. Däremot ska man ju tänka sig för när man väl blivit gravid, att inte dricka för mycket kaffe och att inte äta onyttigt och för mycket socker etc.

  • vickan12

    hej hej!! har inte varit inne här på ett tag, men nu så..:)
    skönt att höra Sessan att allt fortfarande går bra.
    sthlm: vi kommer att köra på ett fryst ägg dels för att jag har svårt att komma ifrån på jobbet( jobbar skift) och dels kostnaden. har ju hört att det är ungerfär samma chans att lyckas, så vi kör på det nu. är det ditt första försök med fryst? eller har ni kommit igång? ( som sagt har inte läst på länge)
    tarusa: hur går det för dig? har ni fått ngt datum än?
    trixan; hur går det för dig?
    som sagt har säkert blandat ihop alla och har inte varit inne på ett tag..
    har iaf donatorteamet matchat mig med en donator och vi har tittat på kort på henne och känner oss verkligen nöjd. så henne har vi valt:)
    även fått mail idag om att vi kan komma ner 1 dec.
    kram på er!

  • trixan

    Hej på er alla!
    Jag är i v 28 nu. Skall på nytt TUL den 2/11, glukosbelastning den 3/11, genomgång med läkare på specialistmödravården den 4/11*pust*. 
    Dessutom verkar äntligen intyget från kliniken (som familjerätten ska ha) vara i Sverige...=). Jag bad om ett i original i början av september...fick mail med det, men det dög ju inte. Tydligen hade kliniken även skickat ett som försvann någonstans på vägen. Nu bad jag dem skicka det med en bekant som var där nu i veckan, så får jag det när vi träffas nästa gång (håller tummarna för henne nu:). 

    Jag mår fortfarande förvånansvärt bra...tror jag. Har ju inte mått en dag illa, ingen foglossning, ingen ryggvärk...bara lite kittel i magen, vilket ibland får mig att tvivla hur det står till där inne. Alla kontroller har dock varit bra - hoppas att det skall vara så även nu nästa vecka. Jag fick däremot en blödning i v 6 och använde mitt "nödpaket" (de kommer att förklara på kliniken). Då jag inte ville vara utan sådant, så bad jag om nya sprutor..vilket tog 5 v att få. Det finns fortfarande kvar hemma - om någon av er skulle råka ut för samma. 

    Angående diskussionen om färsk eller fryst.. Jag tog ju fryst eftersom det verkade vara ett vettigt alternativ för mig. När jag sedan googlat mig runt de vetenskapliga artiklarna i ämnet så verkar det vara så att frysta embryon ger större foster som "stannar" längre. Läste någon teori som gick ut på att själva frysningen och upptiningen var påfrestande, vilket gjorde att det var de starkaste embryona som klarade av den pärsen.

    Den första läkaren på specialistmottagningen var däremot rätt så nedslående: äggdonation gav tillväxthämmade foster, jag var överviktig o skulle därför få graviddiabetes och eftersom jag var över 40 så skulle jag även räkna med att få havandeskapsförgiftning... (jag ska ha annan läkare vid detta besöket). Med detta vill jag bara säga: stå på er tjejer och bli inte ledsna om någon läkare inte riktigt hängt med i utvecklingen!

    Passa även på att njut av Sankt Petersburg när ni är där. Champagne o bakelser på KE (innan ET då kanske), titta på Fabargeägg, gå trapporna upp o se utsikten från Isaacskatedralen, ta en audioguide och gå runt i "kyrkan på blodet" etc. 

    Nu håller jag mest på att fundera hur jag skall lösa jobb o föräldraledighet. Jag hoppar kunna börja jobba lite smått ganska snabbt - en del hemifrån (har beställt en snäll son som sover mkt - alla skrattar när jag säger det;0). Pratat med revisorn som kan tänka sig att fixa till bokslutet om jag förbereder, förvarnat en pensionerad assistent att han har ett extrajobb ett par dagar i veckan och förbereder min nuvarande assistent på att ta över en del av mitt. Jag jobbar på ett ganska litet ställe och har spridda och en del speciella arbetsuppgifter, vilket gör att det är svårt att plocka någon utifrån som tar allt. Men det löser sig nog=)!

    Efter nästa UL (om det går bra) så skall jag börja tro på detta på riktigt...o börja leta vagn o möbler o sådant. Jag har än så länge bara köpt lite kläder. 

    Håller tummarna för oss alla!=)

  • Sessan2016

    Å va spännande Vickan, inte långt kvar till 1 dec! Håller alla timmar för dig. Är allt klart med visum och sånt? Vi bodde på ett hotell sim hette Petro palace som verkligen kan rekommenderas.

    Trixan: vad ska ni gå igenom på specialist-MVC? Är det nåt man går på automatiskt vid äggdonation? Tråkigt att du fick träffa en så negativ läkare! Undrar också över intyget du pratar om, är det nåt vi alla behöver ha?

    Jag fick precis som du en blödning i vecka 6 och va tvungen att använda nödpaketet, plan B som dom kallade det. Skrämmande, men det gick ju bra! Lycka till på UL, klart det går bra!!

  • vickan12

    kordinatorn Maria måate tycka man är helt galen, men nu har jag och mannen min bestämt oss för färks Äd istället, så har man fler chanser om det inte skulle lyckas på första försöket. kram på er!

  • Sessan2016

    Bra val Vickan12 :) jag tror det blir jättebra. Har ni själva valt donator eller matchar Dr Olga? Maria är nog van, vi har nog alla hållit på och krånglat hit och dit. Kram till dig

  • trixan

    Hej på Er alla!
    Intyget är nog ngt som jag behöver iom jag gör detta som "singel". Kan tänka mig att det behövs om föräldrarna är två tjejer. Ni andra klarar er nog utan! Tydligen är det rutin här nere i Skåne att alla äggdonationsgraviditeter hamnar hos Specialistmödravården o dessutom med extra kontroller på vanliga mödravården.
    Idag gjordes ytterligare ett tillväxtultraljud - kontrollerade flödes i navelsträngen, mätte alla kroppsdelar o tittade extra på hjärta, fostervatten, hjärna etc. Allt var bra=). Tydligen är han STOR..o livlig - men det känner jag inte så mkt av iom jag tydligen har moderkakan i framvägg. Skall träffa läkaren på fredag. Nytt UL om 4 veckor! Nu blev det verkligt på riktigt=)!

Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?