• Anonym (Besvi­ken på kompis­ar)
    Äldre 23 Sep 20:05
    9314 visningar
    45 svar
    45
    9314

    Jag bjöd på fest - jag borde få ett Grattis!!!

    Hej, nu är det så här att varje år har jag födelsedags kalas för min vänner, vissa är jag närmare än andra men vi hänger i samma gäng och jag har en historia med var och en men vissa är jag närmare med helt enkelt. Jag blir grattad också varje år under festen med present. Festen är alltid uppskattad och jag gör allt, middag, alkohol, till och med en liten present till dem var och lekar. Alla brukar älskar festerna som jag har.

    Trots att jag har festen några veckor före eller efter själva födelsedagen så kan jag tycka att dem också ska komma ihåg min faktiska födelsedag! Några kom ihåg den men majoriteten gjorde inte det. Jag funderar på om dem är för upptagna av sig själv eller om jag kanske inte är så bra vän med dem som jag trodde.

    Nu är det så att en tjej i det här gänget fyller år idag och våra gemensamma vänner överöser med grattis hälsningar och fina ord på Facebook..jag har inte grattat och jag känner inte riktigt för att göra det heller.

    Är jag löjlig?? Jag har inte angett mitt födelsedatum på Facebook (pga av mitt jobb lämnar jag ute någon personlig information) så ingen fick någon notis om det så det är därför som dem glömde? Men jag vet att jag har sten koll när andra fyller år för jag skulle tycka det va hemskt om jag glömde.

    Vad tycker ni? Borde jag vara den bättre människan och gratta min kompis som fyller år idag och svälja att det gör ont att hen inte kom ihåg min födelsedag? (Och dem andra) samtidigt vill jag inte låta det gå förbi heller... Blir ju sårad

  • Svar på tråden Jag bjöd på fest - jag borde få ett Grattis!!!
  • Anonym (***))
    Äldre 23 Sep 20:09
    #1

    Hur ska de kunna gratta dig om de inte vet när du fyller år?

  • Anonym (Hmm)
    Äldre 23 Sep 20:11
    #2

    Jag kommer endast ihåg mina föräldrars födelsedagar, alla andra är för många för att komma ihåg. Jag håller koll via Facebook och ringer/smsar då. Alla har inte samma minne som du och alla har inte stenhård koll på allas födelsedagar som du har.

    Jag förväntar mig inte att någon utanför familjen ska komma ihåg min födelsedag, bara dom allra allra närmaste vännerna kanske.

  • Anonym (daf)
    Äldre 23 Sep 20:15
    #3
    Jag kommer knappt ihåg när mina föräldrar fyller år.
  • Äldre 23 Sep 20:18
    #4

    Varför köper du presenter åt andra om du har fest?

  • Äldre 23 Sep 20:33
    #5

    Men förväntar du dej att folk ska gratta dej på Facebook när du pga dit jobb inte anger datumet där?

    Att gratta på Facebook behöver inte betyda något speciellt. Det gör man när påminnelsen kommer, som du ju inte har. Men att låta bli är i mina ögon en stark markering att man är irriterad på personen.

    De har grattat i samband med festen och antagligen har de inte ens koll på att du fyller år.

  • Steven­Diese
    Äldre 23 Sep 20:38
    #6

    Har ingen aning om när folk fyller. Har inte Facebook heller så jag missar de flesta.

    Och nu bryr jag mig inte att folk missar mig heller.

  • Äldre 23 Sep 20:45
    #7

    Om man har fest före eller efter sin födelsedag bör man komma ihåg att meddela att det är en födelsedagsfest. Jag hade inte tänkt att det var en födelsedagsfest om det inte är nära den riktiga dagen om man nu inte kan/vill ha den riktiga dagen. Inte veckor emellan..

  • Anonym (Besvi­ken på kompis­ar) Trådstartaren
    Äldre 23 Sep 20:52
    #8

    Det är väl påpekat att festen är en födelsedagsfest, jag får även present av mina kompisar då :) och jag anger i inbjudan att festen är pga min födelsedag som dyker upp och anger datumet så dem vet om det. Jag har alltid tema fester och till det kan jag köpa en liten present och lägga på tallriken tex, inget stort alls! Vi har känt varandra i 10 år och jag har haft födelsedags firande i 5 år sååå dem borde känna till när min födelsedag är ;)

    Jag kanske inte borde känna mig besviken, gjorde inte det heller i början heller direkt, men nu när jag ser hur dem grattar den här andra personen som ingår i samma gäng börjar jag fundera...men eftersom jag själv inte har någon notis på Facebook så får jag skylla mig själv å tänka att det inte är för att dem tycker "mindre" av mig..typ

    Nu känns det bättre :) tack!

  • Anonym (Öh)
    Äldre 23 Sep 21:01
    #9

    Fast det känns inte som att du kan begära av alla att komma ihåg när du fyller år. Jag har flera vänner som jag inte har en aning om vilket datum det är och dom vet inte mitt datum heller.

    Svälj stoltheten och gratta och nästa år förtydligar du i inbjudan att det är en födelsedagsfest.

  • Anonym (Hurva­rdetnu­)
    Äldre 23 Sep 21:10
    #10

    1. Du har redan blivit firad med både fest som vännerna har varit på samt med presenter.

    2. Du har facebook men är rädd för att visa när du fyller år.

    3. Trots att du är rädd så vill du bli grattad på facebook.

    4. Eftersom du är bitter för att du inte blir firad på facebook (som du egentligen är rödd för att bli) så är du så småsint att du vägrar att gratulera din kompis som också fyller år idag, och som inte har blivit firad på någon fest innan idag.

    5. Läs punkterna ett par gånger och fundera på vad ditt problem egentligen är och fundera på om du gör rätt i att ignorera vännens födelsedag.

    6. Har man inga problem så kan man skapa problem så att man håller sig sysselsatt.

Svar på tråden Jag bjöd på fest - jag borde få ett Grattis!!!