Anonym (Ts) skrev 2016-09-26 12:29:59 följande:
Allt kött kan jag handla runt om hemmet, men kyckling och kalkon känner jag ingen som säljer, så visst blir det en enorm omställning att handla sånt i affär.
Kalkon är ju dessutom inte speciellt gott när man ätit det ett tag och kyckling tröttnar man snabbt på.
Jag odlar och äter mycket grönsaker, men det ersätter ju knappast kött i smak eller mättnadskänsla.
Så fort jag blir bortbjuden måste ju en massa folk ta hänsyn till vad jag kan äta.
Jag skulle tro att det inte är värt att försöka ersätta utan hitta annat du gillar. När jag ammade några av barnen var jag utan ägg och mjölk och min slutsats, gällande mig själv iaf, är att jag alltid blir besviken om jag försöker efterlikna något jag saknar men inte kan äta. Bättre då att göra något helt annat.
Förhoppningsvis kommer suget att minska lite i takt med att du börjar må bättre och kommer in i andra vanor. Har en son som är allergisk mot ett antal livsmedel och även om vissa saker är på nivån att han kan chansa (för reaktioerna blir inte så illa) så väljer han oftast att avstå för det är helt enkelt roligare att må bra än äta precis vad man vill.
Jag hade nog haft lax och kyckling som bas i ditt läge. Grilla, göra grytor och annat för variation. Kycklingfärs måste ju t ex gå alldeles utmärkt att göra t ex köttfärssås, tacos, tacopaj och kan man fixa "skav" på kyckling borde det gå att krydda som kebab också. En del kötträtter typ köttfärssås, tacos, kebab och lite annat så slitter ju mycket av smaken i kryddningen och där tror jag det skulle kunna vara värt att prova ersätta.
Lycka till! Självklart jättetråkigt men ändå skönt att veta hur du ska kunna må bra igen.