• Aleimand

    Så rädd hela tiden!! INGEN hjälp från vården

    Hejsan,


    Jag har en liten 7 veckors bebis. Världens mest underbara lilla kille som föddes 1 vecka före BF (blev igångsatt pga havandeskapsförgiftning, en fin vaginal, normal förlossning).


    I starten var allt helt perfekt - bortsett från mycket mjölkstockning och att min son därmed inte fick ett riktigt bra suggrepp.


    Efter 2,5 vecka förstod vi att jag inte hade tillräckligt mkt bröstmjölk och började supplementera med MME (Nan och Semper). Allt gick fint men efter 2-3 dagar så började vår lille skrika mer, krulla ihop sig och "pressa" och "skrika" och han slutade bajsa. "Helt normalt" sa alla och vi avväntade.


    Efter 1,5 vecka hade han fortfarande inte bajsat, han grät konstant och han hade evig magknip och sov typ ingenting. Vi hade försökt alla tricks som finns för att få igång magen (messmör, maltextrakt, massage osv) - inget hjälpte. Dessutom så hade vår lille börjat reagera med kaskadspyor efter vissa matningar.
    Jag ringde om och om igen till BVC och läkare och frågade om råd. Är detta verkligen normalt? Ja det är det svarade alla.  Men min instinkt sa mig att något seriöst inte stämmer.

    Så en eftermiddag matade jag honom helt som vanligt med kall Semper (vi var ute och gick) och då kom en fontänspya DE LUXE. Han spydde, spydde och spydde och blev till slut blå. Jag var själv (mannen på jobbet) och fick panik och ringde amublans. Näsa, mun, fötter och händer blev blå och efter 2 min var ambulansen framme och då amublanspersonalen mätte hans syrenivå så var den under 90. Han kunde seriöst ha dött! Jag var helt FÖRTVIVLAD! Vi åkte in till barnmottagningen på sjukhuset och dom tömde honom på sjukhuset (Clyx tror jag det kallas) och personalen sa att det var den sjukaste mängd stenhård avöring dom sett hos ett spädbarn. Dom sa åt oss att börja med Hipp och Lactulose och höra av oss om han inte blev bra nu (började bajsa, sluta ha magknip och slutade skrika). Sen skickade dom hem oss. Inget mer. Efter 4 dygn med ännu mer skrik så hade jag ringt sjukhuset 7 ggr - ingen läkare hade tid att prata och ingen läkare ringde heller tillbaka. BVC svarade inte heller och till slut gick jag till en privat klinik.


    Där fastslog man snabbt att han var mjölkproteinallergiker och man skrev ut Neocate (MME utan komjölk) och Movicol Junior.
    Ett par dagar senare så kom första leendet. Han började bajsa, sova och hans hud blev mkt bättre (den var torr och eksemig innan och hade röda konstiga utslag). Han blev en helt ny bebis.


     


    Efter 14 dagar på Neocate skulle vi på 6 veckors kontroll. Där sa man att han ska ta Rotavirus vaccinet. Jag var osäker eftersom detta är ett virus mot magsjuka och vår son har ju uppenbarligen haft mkt problem med magen, men både barnmorska och läkre på BVC insisterade.


    24h senare var helvetet igång igen. Han hade magknip/kramper, skrek konstant, sov inget och var hysterisk. RIngde då en specialist på allergi bland spädbarn och frågade om hans reaktion hade ett sammanhang med vaccineringen och hon svarade att barn med mjölkproteinallergi/känslig tarm/mage absolut INTE ska få det vaccinet! Att det bara skadar och att vi nu var tillbaka på ruta 1.


     


    IDag är det 3 dagar sedan han fick viruset och nu spyr han hela tiden, har magknip och gråter konstant då han är vaken. Han är slapp och glåmig (ingen feber).


    Var på akuten igår efter att han skrikit i 9 h och dom skickade hem mig och sa att jag måste härda ut - detta tar 3-10 dygn innan det är över.

    Nu sitter jag här och är bara så trött.. Ledsen. Rädd... 


    Han slutar inte kräkas... Jag orkar inte ringa läkare, BVC etc mer.. Litar inte på vården och är bara allmänt utmattad.


    Dåligt samvete för min son märker säkert att jag är "off"... Jag känner mig som en dålig mamma som inte sträcker till och jag är så nervös. Så fort han spyr tror jag att han ska kvävas...


    Någon som upplevt liknande? Har några goda råd? Någon annan som har ett barn som reagerat på Rotavirus vaccinet? Eller ett spädbarn som är allergisk?

    Vore så skönt att få höra att man inte är ensam.


     


    Sorry för långt inlägg.


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-09-29 17:28
    Glömde skriva att Hipp + Lactulose som vi fick rekommenderat efter att han slutade andas - det förvärrade allt. Lactulose gör så att gasbubblorna blir större och hårdare och pressar avföringen längre upp i tarmen. Hipp - menade läkaren - skulle vara bra eftersom det är ekologisk komjölk... Asså....
    Sjukvården drar sig för att skriva ut Neocate eftersom det kostar samhället en mindre förmögenhet att ha barn på den MME:n.
  • Svar på tråden Så rädd hela tiden!! INGEN hjälp från vården
  • blomman 2

    Nä men fy vad er bebis och du har fått lida! Det ni har fått gå igenom borde massmedia få höra,detta är helt sjukt ju! Så där ska man verkligen inte bollas runt! Stackars stackars lilla bebis,stora styrkekramar till dig och vad klokt av dig att gå på magkänsla! Inte konstigt att folk inte vänder sig till sjukvården längre utan letat kunskap själva på nätet.

  • a no nym

    Är han slapp o slö ska du åka till akuten. De blir fort uttorkade och om han kräks mängder är det inte bra.

    Beklagar att du fått dåligt bemötande, tyvärr måste man bli en tiger för att få hjälp.

  • Aleimand

    Tack Blomman2 - det har varit för jävligt.


    Detta är mitt första barn och jag känner mig dränerad. Är så sjukt besviken.

    A no nym - han är slö men det tänkte jag var pga sömnbrist (han har ju knappt sovit sen han fick det där vaccinet i måndags). Han har normal mängd kissblöjor så jag tänkte att det inte var ngn fara..


    Drar mig för att åka till akuten pga tidigare bemötande men du har kanske rätt. Borde kanske åka in Gråter

  • Anna74a

    Åk in igen, lyssna alltid på din magkänsla som mamma och bli förbannad om så krävs för att få adekvat hjälp.

  • tundra

    Jag tycker att du och din partner ska ta ut dubbla föräldradagar. Alt att du sjukskriver dig. Vad som helst för att få stöttning och få tid att hämta er från allt.
    Haft två barn med mp allergi så mitt hjärta blöder. Det är ingen lätt resa och vanliga vården har sällan rätt kunskap.

  • Kattflickan

    Ammar du fortfarande också? Om han är mjölkproteinintolerant så måste även du undvika mjölkprodukter om du ammar, det vet du va?

    Stackars er! Åk in igen, han kan ju inte bara fortsätta spy och skrika.

  • Mirelle

    Känner med er!

    Lyssna inte på råd om att vara hemma och vänta så länge inte bebis blir mkt bättre. Som någon sa, var en tiger! Kräv, kräv och kräv er rätt. Ni ska inte behöva lida för att vårdpersonalen är stressad eller helt enkelt bara förbiser saker. Läkare är bara människor och kan begå allvaliga misstag och man måste dubbelkolla och ifrågasätta allt och lite till i en sån här situation. Och vara beredd på att vara självlärd stjärnläkare, försvarare, åklagare och boxningsmästare på en gång. Din magkänsla är viktigast av allt! Kör hårt nu och hör av dig när allt gått bra!!!

  • minerva123

    Blev han så mycket bättre (sömn, eksem, allmäntillstånd etc) på mjölkfri ersättning, då är det mjölkfri ersättning han skall ha. Punkt. Hipp må vara hur ekologiskt som helst, men vad spelar det för roll så länge den innehåller mjölkprotein? I nästa kontakt med vården skulle jag kräva ett recept på Neocate med flera uttag så att ni har så det räcker. Vid nej så skulle jag lugnt säga att jag inte går härifrån innan receptet är skickat. Påpeka den stora förbättring som ni såg på mjölkfri ersättning. Ammar du så skall även du köra strikt mjölkproteinfri kost. Varken han eller du ska heller äta sojaprotein eftersom det kan korsreagera med mjölkprotein.

    Jag tycker definitivt att du ska låta din son bedömas på akuten igen. En 7 veckors som bara kräks kan väldigt snabbt bli uttorkad. Be samtidigt om recept på Neocate för så länge han får i sig mjölkprotein kan hans tarm inte läka.

    Jag beklagar den urjobbiga start din lilla pojke och ni föräldrar fått... Glöm inte att ni inte gjort något fel, tvärtom!

Svar på tråden Så rädd hela tiden!! INGEN hjälp från vården